Eagles sender Helligkilde op blandt den professionelle top | Golf.dk
Marcus Helligkilde var knivskarp i Lumine Hills Open.

Foto: Jesper Vinzents

Eagles sender Helligkilde op blandt den professionelle top

14/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Marcus Helligkilde er stadig amatør, men når han engang skifter status, vil der ikke være problemer med at hænge på i de professionelle konkurrenters tempo. Smørum-spilleren har allerede bevist, at han kan gøre sig gældende, og onsdag leverede han nyt bevismateriale.

Ved hjælp af to eagles på sine sidste ni huller kom Helligkilde Langesø Golf Club rundt i 66 slag, -5, og det giver en placering som bedste dansker på en delt femteplads med to slag op til svenske Niklas Lemke helt i toppen af stillingen ved Tinderbox Charity Challenge.

I sin spæde karriere har Helligkilde deltaget i fem professionelle turneringer tællende til verdensranglisten, og han er endnu ikke sluttet uden for top-25. Det foreløbige højdepunkt kom sidste år i challengetourens Turkish Airlines Challenge, hvor han gik ind til finalerunden i top-10 og sluttede på en fornem 24. plads.

For et par generationer siden tog det årevis at lære det professionelle fag, lære at blive en vinder, men i dag lever eliteamatører i stigende grad en tilværelse i stil med de professionelle; de træner professionelt og spiller mod de professionelle, det giver en smertefri introduktion til at spille for levebrødet. 

Helligkilde, nummer 52 i verden blandt amatørerne, er et godt eksempel. Han formår ikke alene at sætte banerekorder og gå 59 i amatørturneringer, han er også i stand til at tage storspillet med ud blandt langt mere erfarne konkurrenter.

28 spillere er under par efter første runde, heraf seks danskere. Simon Gundorph holder sig i top-10 med en score i -3, mens Oliver Suhr og Thomas Løkke deler 11. pladsen i -2. Peter Launer Bæk, en anden lovende amatør, er ét slag under par sammen med Tobias Larsen.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer