Eagle i omspil giver Line Toft Hansen den første sejr som pro | Golf.dk
Runder i 65 og 74 slag førte til en score i -3 og et omspil om Hagge Open. En eagle gav Line Toft Hansen sejren.

Eagle i omspil giver Line Toft Hansen den første sejr som pro

13/09 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Line Toft Hansen kan ikke tale i telefon klokken lidt over ni søndag morgen. Hun er i fitnesscenter og ringer i stedet tilbage et par timer senere. 

Den første professionelle sejr blev hentet lørdag nordvest for Stockholm, og spilleren med hjemmeklub i Hillerød nåede først hjem til Sjælland efter klokken 10 om aftenen.

Det har ikke fået Toft Hansen til at ændre på planerne. Efter morgenens træning er hun på vej på arbejde i shoppen ved Brøndby Stadion.

Den første sejr er altid speciel, og Toft Hansens blev en særdeles mindeværdig en af slagsen. Hun lagde ud med en runde i 65 slag fredag for at føre Hagge Open med fire slag, og selvom lørdagens finalerunde blev en helt anden fortælling, førte den eneste danske deltager med fem slag efter 15 huller.

- Jeg prøvede egentlig bare at spille lidt mere safe og ikke gå efter for mange chancer, så jeg bare spillede efter par, siger hun om taktikken. 

Forspringet blev sat over styr med bogeys på 16. og 17. hul, mens den nærmeste udfordrer, Marina Hedlund, sluttede af med tre birdies på stribe.

- Hun laver birdie på 16. og 17., men jeg holdt egentlig stadig hovedet koldt, for jeg tænkte, at hvis hun laver birdie på 18., og jeg laver par, så skal vi minimum i omspil, så jeg spillede efter par. Jeg kunne godt have slået driver på 18., så jeg kunne nå den i to, men jeg har ikke slået den så godt, så jeg turde simpelthen ikke. Så jeg slog safe med en 3-wood, op kort af green, og så var jeg bare ikke ind-og-i derfra. Hun holede en fem-meter for birdie, og så skulle vi i omspil, forklarer Toft Hansen.

Den 21-årige lagde bånd på sig selv gennem hele finalerunden, men i omspillet blev der blæst til angreb. Turen gik tilbage til Hagge Golfklubbs 18. hul, et par fem let ned ad bakke. 

- Der er 230 over træerne i højre, som man helst skal forbi. Jeg vidste, at hun ikke slår langt nok til at nå green i to, fordi vi spiller det i modvind. Jeg tog chancen og slog driveren, og så slog jeg bare et brag, 290 meter langt, og så havde jeg kun 140 til pinden. Der var simpelthen så meget adrenalin i kroppen, at den bare fik alt, hvad den kunne, siger Toft Hansen.

Danskeren slog et 7-jern ind til to meter, og det blev nødvendigt at sænke puttet for eagle, da Hedlund kom ind-og-i for birdie, hendes fjerde i træk.

- Jeg slår det bedste putt, jeg har slået hele turneringen, hårdt i bagkant, og det var fuldstændig sikkert, at den var i. 

Toft Hansen kunne have spillet med på Ladies European Tour i de centraleuropæiske turneringer, men på grund af coronavirus har hun indtil videre valgt at blive på den lille Nordic Golf Tour, hvor hun kan køre til alle turneringerne. 

Efter nogle uger, hvor der ikke har været den store tro på hverken jernslagene eller putteren, er sejren - og ikke mindst måden, den blev sikret på - et kæmpe rygstød.

- En sejr er en sejr, og det giver mig egentlig noget selvtillid på kontoen, og det beviser, at jeg rent faktisk godt kan være med. For man skal ikke undervurdere den svenske tour. Der er fandme mange dygtige spillere derude, siger vinderen.

En sær første sæson som professionel nærmer sig afslutningen. Nu er der en pause frem til oktober, hvor den sidste svenske turnering skal spilles, og derefter går turen sydover i jagt på succes blandt Europas bedste.

- Jeg spiller det, der hedder SM Match i Sverige, og så tager jeg til Spanien og spiller de sidste to på LET, og så er der desværre ikke mere. Så er sæsonen allerede slut, selvom det føles, som om, den først lige er gået i gang, siger hun.

Resultatet fra Hagge Open

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:755,159
 • Unique Visitor:83,461
 • Registered Users:157,763
 • Unregistered Users:31,150
 • Blocked Users:12,360
 • Published Nodes:14,984
 • Unpublished Nodes:263
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.228.10.17
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,300
  • This week:108,832
  • This month:479,024
  • This year:755,318

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk