Dustin Johnson har den ene arm i ærmet på den grønne jakke | Golf.dk
Med sin tredje runde i 65 slag var Dustin Johnson to slag bedre end nogen anden i feltet ved The Masters lørdag.

Foto: Getty Images

Dustin Johnson har den ene arm i ærmet på den grønne jakke

15/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Dustin Johnson har vundet 23 gange på PGA Touren, den mest vindende aktive spiller på PGA Touren, som ikke hedder Woods eller Mickelson. Han er et af sin generations største talenter og er en af ganske få, som til tider kan få golf til at se legende let ud. 

Det gælder ikke, når det kommer til majors, for på trods af, at den 36-årige amerikaner har været med fremme et utal af gange, så er det kun blevet til en enkelt majorsejr i karrieren, US Open 2016.

Der har været gange, hvor Johnson er blevet slået på stregen af en bedre spiller på dagen, som Brooks Koepka i PGA Championship 2019. Der har været gange, hvor rent uheld har kostet ham chancen - mest kendt er PGA Championship i 2010, hvor Johnson blev idømt to slags straf på 72. hul for at gå glip af omspillet. Og så har der været gange, hvor skylden kun kan placeres i egen favn, som i US Open 2015, hvor et tre-putt fra tre meter på sidste hul sendte sejren i favnen på Jordan Spieth.

I denne novembers Masters gik Johnson ind til tredje runde på en femdelt førsteplads, og fem øvrige spillere var kun et slag efter, men i løbet af lørdag aften spillede verdens nummer et sig i en ny position, hvor alt andet end sejr vil være en monumental skuffelse.

Med et drive på 363 yards efterfulgt af et langt jern til en fod for eagle på andet hul skilte Johnson sig tidligt ud fra flokken. Han fulgte op med to birdies i træk for at bringe sig fire under par efter fire huller. 

Forfølgerne havde håbet at se Johnson give nogle slag tilbage til banen, men i stedet spillede han sig længere under par. Birdies på syvende, 13. og 15. hul bragte scoren til -7 for runden og -16 for turneringen. Han ramte 16 greens og så sjældent ud til at være i fare for at sætte slag til.

Den laveste score i turneringens historie er 18 slag under par. Den har Johnson kurs mod at tangere eller måske endda forbedre, og sker det, vil han blive næsten umulig at indhente. 

Han tager et forspring på fire slag med til de afgørende 18 huller, og det er ikke de forventede sværvægtere, som er blandt de nærmeste forfølgere. 

Jon Rahm og Justin Thomas lå i samme score som Johnson efter 36 huller. Rahm løb ind i store problemer, da hans bold kolliderede med en træstamme på ottende hul. Det førte til en doublebogey, som han aldrig helt kom sig over. Spanieren klarede sig rundt i par, og hans total i -9 rækker blot til en delt syvendeplads. 

Thomas producerede fem birdies under sin tredje runde, men fire bogeys i løbet af de sidste syv huller forhindrede ham i at hægte sig på sin landsmand i toppen. Thomas er 10 under par og på sjettepladsen. 

I stedet er Johnsons nærmeste konkurrenter i kampen om den grønne jakke en trio, som tilsammen har tre sejre på PGA Touren. Sungjae Im gik Augusta National Golf Club i 68 slag for at nå til -12. Han ligger lige med Cameron Smith og Abraham Ancer, som begge afleverede 69’ere.

Den førende spiller tangerede den laveste score for de første 54 huller i turneringen, der første gang blev spillet i 1934, men han har ikke tænkt sig at gå ud for at forsvare søndag.

- Jeg ved, hvad det kræver. Jeg ved, hvordan jeg reagerer i situationen. Jeg er meget komfortabel ved at have førstepladsen på vej ind til i morgen. Jeg har været i denne situation mange gange før, og jeg ser frem til udfordringen. 

- Der er mange rigtig gode spillere lige omkring mig, og som vi alle ved, kan man skyde nogle rigtig lave scores her, hvis man får gang i spillet, sagde Johnson efter runden.

Nogle af de spillere, som skal finde en ekstraordinært lav finalerunde frem for at holde liv i håbet om sejr, er majorvinderne Patrick Reed, Rory McIlroy og Brooks Koepka. Reed deler syvendepladsen med Jon Rahm, og et slag efter, på 10. pladsen i -8, overnatter blandt andre McIlroy (67 slag) og Koepka (69). Med otte slag til toppen virker det ikke realistisk, at de får en rolle at spille i kampen om sejren. 

I det hele taget er det op til Johnson, om nogen som helst af forfølgerne kan skabe spænding om udfaldet.

Link til stillingen

User Comments:

 • Viasat golfkanal

  15/11 - 2020 | Steen Reinhold Jeppson

  Så blev danske seere snydt igen. I stedet for Masters fik de kunderne snak fra dagligstuen. Viasat sendte Masters men på fodboldkanalen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,637,511
 • Unique Visitor:125,885
 • Registered Users:160,762
 • Unregistered Users:31,219
 • Blocked Users:12,394
 • Published Nodes:15,526
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.94.21.209
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,355
  • This week:96,435
  • This month:386,486
  • This year:1,637,833

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk