Dunne henviser McIlroy til andenpladsen | Golf.dk
Paul Dunne lavede syv birdies og en eagle i løbet af sine sidste 18 huller i Newcastle.

Foto: Getty Images

Dunne henviser McIlroy til andenpladsen

01/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Første gang golfverdenen stiftede bekendtskab med Paul Dunne, var i The Open 2015, hvor han som amatør var i førerbold søndag. Siden er den unge irer blevet professionel, og i løbet af sine første 50 turneringer på europatouren havde han tjent over en million euro.

Den gode start på karrieren blev endnu bedre denne uge i British Masters, da han ikke alene vandt i overlegen stil, han henviste også spillets måske største talent til andenpladsen.

Rory McIlroy var kun lige inden for cutgrænsen halvvejs gennem turneringen, men med runder i 64 og 63 satte den firedobbelte majorvinder angrebet ind på førstepladsen. McIlroy nåede til -17 og var  kun et enkelt slag efter Dunne, da han underskrev sit scorekort.

I den situation ville mange uprøvede talenter bukke under for presset, men den førende spiller rystede ikke på hånden. På hul 17 bombede Dunne sit drive op lige kort af green og kom ind-og-i for birdie. På hul 18 imponerede han endnu mere ved at chippe i hul for birdie, turneringens laveste runde i 61 slag og en sejr på tre slag i -20.

- Det føles fantastisk. Jeg har været deroppe et par gange i år uden at være i stand til at trykke på om søndagen, så jeg vågnede op i morges og sagde til mig selv, at jeg ville gå ud og forsøge at vinde den, i stedet for at håbe en anden ville give mig sejren, og heldigvis lykkedes det, sagde Dunne, da han fik overrakt trofæet og checken på knap en halv million pund.

Ugen efter sin egen debutsejr på europatouren leverede Lucas Bjerregaard et nyt solidt resultat på Close House i Newcastle. I weekenden satte frederikshavneren ikke et eneste slag til på vej mod sin tredje og fjerde runde i 69 slag. Samlet rakte scoren i -12 til en delt ottendeplads.

Anders Hansen, den anden danske finalist, brugte 73 slag og faldt ned til 44. pladsen i -5.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer