Du kan være med i åbne paragolf-turneringer | Golf.dk
Carl Christian Alstrup fra Rungsted er en af de spillere, som ventes at deltage i årets paragolf-matcher.

Foto: Privat

Du kan være med i åbne paragolf-turneringer

24/04 - 2019 | Dansk Golf Union

Dansk Golf Union og Parasport Danmark ønsker at sætte mere fokus på golf som en sport for personer med handicaps.

Flere og flere får øjnene op for de mange positive gevinster, der er forbundet med at spille golf. Her tænkes på livskvalitet, velbefindende og ikke mindst social netværksdannelse – og det gælder uanset om man har udfordringer af fysisk eller psykisk/mental karakter.

Årets første åbne paragolf-match spilles den 11. maj 2019 i Odense Eventyr Golfklub. Turneringen er åben for såvel handicappede som ikke-handicappede golfspillere og tilmelding kan ske via Golfbox.

Der er desuden indgået yderligere aftaler om afvikling af åbne paragolf-matcher med følgende klubber:  

Roskilde (8/6), Dronninglund (29/6), Frederikssund (13/7), Kellers Park (27/7), Brande (10/8),  Møn (17/8), Horsens (7/9) og Nordborg (28/9).

Alle matcher slås op i Golfbox.dk, hvor også tilmelding skal ske. Golferne opfordres til selv at holde øje med Golfbox.dk og klubbernes hjemmesider.

Der er desuden mulighed for at deltage i den traditionsrige Paragolf-Bornholm turnering fra den 26.-29. maj. Tilmelding kan ske via turneringens hjemmeside www.paragolf-bornholm.dk og i anledning af 10-års jubilæet udloves der ekstra fine præmier.

Glem ikke at høre vores podcast om paragolf med deltagelse af Pernille Hammelsø, der er dværg, og Stinna Rode-Jepsen, der lider af sklerose.

Endelig er Brande GK vært for årets DM i paragolf som afvikles den 14.-15. september. Her kan der dog kun deltage spillere med et anerkendt fysisk handicap eller udviklingshandicap. Spørgsmål vedr. dette kan rettes til DGU.

Jesper Hviid, paragolfkonsulent i DGU opfordrer såvel handicappede som ikke-handicappede til at melde sig til årets åbne matcher.

- I de fleste matcher spiller både handicappede og ikke-handicappede golfere med og imod hinanden.  Det er vores erfaring at netop denne kombination er en uhyre god, fornøjelig og effektiv måde at udbrede kendskabet til paragolf. Vi ser også meget gerne, at spillere, som ikke har et registreret fysisk handicap, men som døjer med f.eks. diabetes, skrantende bentøj eller kredsløbsproblemer eller andre udfordringer, melder sig til en eller flere at matcherne. Der er plads til alle, siger Jesper Hviid.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer