Drop en bold og kom videre | Golf.dk
Læs mere om den nye lokalregel i Dansk Golf

Foto: Getty Images

Drop en bold og kom videre

15/05 - 2019 | Henrik Søe

- Vi finder den!

Du kender sikkert fornemmelsen af at slå et slag fra teestedet og gå frem i den forventning om at finde bolden.  For så blot at konstatere, at bolden ikke er der, hvor du regnede med - eller måske er havnet lige på den forkerte side af out-of-bounds-grænsen.

Resultatet er frustrerende. Og du er tvunget til at gå - eller løbe - den tunge vej tilbage og med sved på panden slå en ny bold. Ofte under overværelse af en gruppe lettere misfornøjede golfspillere, som utålmodigt står og venter med himmelvendte øjne.  

Nu skal det være slut med at se spillere løbe tilbage ad fairway for at slå en ny bold fra det forrige sted. En ny lokalregel skal gøre op med de tidskrævende situationer og tillader nu spillere at droppe ud på fairway med to strafslag, når bolden er mistet eller out of bounds.

I Dansk Golf, som i disse dage er på vej ud til de danske golfspillere, får du hele historien om lokalregel E-5 og de dropperegler, der følger med lokalreglen.

Der er gang i golfsportens maskinrum i disse år.  Fra begyndelsen af denne sæson skulle vi til tage de nye golfregler i brug, og i 2020 er det handicapsystemet, der står for skud. Meget kort fortalt bliver det fra 1. januar de bedste otte af dine seneste 20 scores, der kommer til at danne baggrund for dit handicap.  Det kan du læse meget mere om i det nye nummer af Dansk Golf, hvor du får en introduktion til den nye måde at regne handicappet ud på fra næste sæson.

Vil du vide mere om E-5 og det kommende handicapsystem?
Vil du læse mere om Lokalregel E-5 og se flere grafiske illustrationer af droppemulighederne, så kan de findes her. Vil du dykke mere ned i WHS - som det kommende verdensomspændende handicapsystem hedder - kan du gøre det via dette link.

 

 

 

User Comments:

 • mistet bold udenfor green

  30/05 - 2019 | Poul Schleppegrell Vengberg

  Mange tak Ole, jeg forstår hvad du mener, i dette tilfælde er der vest for green bolden er mistet, altså den modsatte side af green, end det du har tegnet ind. men så kan man jo droppe på den anden side af krattet som en mulighed, altså imod vest Poul

 • Mistet bold ud for greenen

  28/05 - 2019 | Ole Haag

  Hej Poul. Jeg lod mig inspirere til at fremstille et pdf-dokument, som ligger sidst i en artikel på DGUs hjemmeside (kopier link til din browser): https://www.danskgolfunion.dk/artikel/lokalregel-e-5-drop-p%C3%A5-fairway-ved-bold-mistet-eller-out-bounds. Der kan du se Nivå Hul 4 oppefra. Jeg har illustreret en situation, hvor en bold er mistet bag greenen. Men det viser også, hvor man kunne droppe, hvis bolden var mistet i krat højre om greenen. Se på pdf'en.

 • tak for svaret Ole

  28/05 - 2019 | Poul Schleppegrell Vengberg

  Den situation, hul 4 nivå, er at bolden er i krat, næsten på højde med flaget hvis man tegner en linie, fra flaget til hvor bolden er mistet, i krattet, og går ikke nærmere flaget, og vil droppe to køllelængder ud, havner man i krattet, og det er et problem hvis bolden er mistet noget før eller efter flaget, kan man godt droppe ud fra linien fra flaget, med to køllelængder, uden at droppe i krattet men hvad kan man gøre i den første situation, droppe i krattet ? Poul

 • Mistet bold ud for greenen

  27/05 - 2019 | Ole Haag

  Referencepunktet og lempelsesområdet skal være i det generelle område, så greenen kan ikke bruges. Det er OK at bruge fringen/forgreen som "fairwayreferencepunkt", hvis det er det nærmeste, kortklippede område, man støder på, når man "tegner" sin fiktive cirkel rundt om hullet. I så tilfælde vil bredden af lempelsesområdet være 2 køllelængder på hver side af, hvor bolden skønnes mistet og fringe/forgreen. Lempelsesområdet vil være hele området bagud i denne bredde, men mon ikke de fleste vil droppe på fringe?

 • Kære Golf Venner ........ dette er en latterlig regel

  26/05 - 2019 | Jan Pedersen

  Og igen er fokus røget over på hvor meget vi skal huske at skynde os hele tiden...... fremad, fremad, fremad, sure, sure, sure .......... studier viser at man i TV debat programmer taler dobbelt så hurtigt idag - i forhold til samme slags TV debat programmer for 25 år siden ....... dobbelt så meget vrøvl, folk taler i munden på hinanden, hurtigere, hurtigere og hurtigere........... sagen er fortsat meget simpel; slår man skævt ( og gruppen er usikker på at finde bolden), så slår man en provisorisk. Er gruppen sikker, inkl, ejermanden, så streger man hullet og de tre andre putter ud, hvis bolden ikke kunne findes alligevel .......... husk nu folkens, at køre ind på et golfanlæg er i disse tider som at køre ind til en oase med fred, integritet, ærlighed, respekt og tillid ......... alt andet er ubegavet. Nyd spillet, forsøg at holde fint tempo, men undlad at bøje jer for presset ............... 4 gutter på en hygge runde søndag eftermiddag må gerne tage 4.5 timer ............

 • Mistet bold ud for green

  26/05 - 2019 | Poul Schleppegrell Vengberg

  Hvad hvis bolden mistes ud for siden af green ? Reglen siger man kan droppe på fairway ? Må man så droppe på green hvis det ikke er tættere på flaget end bolden er tabt ? Reglen siger man må droppe i det generelle område, går ud fra det ikke er green, så man må tilbage til det kortklippede område, fairway!

 • Lokalregel 5 - heller ikke

  25/05 - 2019 | Niels Jørgen Strøm

  Jeg synes ikke, det kan siges mere præcist end i indlægget fra Hans Østergaard. Af præcis de samme grunde indfører vi heller ikke E5. Niels Jørgen Strøm. Formand for Regeludvalget i Hammel Golf Klub.

 • Lokalregel E-5. Hvorfor /hvorfor ikke

  16/05 - 2019 | Ole Haag

  R&A og USGA skrev ved offentliggørelsen, at de ikke anbefalede denne indført i "elite- og professionelle turneringer". DGU anbefaler anvendelsen af reglen til alt almindeligt spil, men har ført anbefalingen fra R&A videre til de danske klubber og som hjælp defineret "eliteturneringer" som turneringer, hvor der spilles uden handicap (scratchturneringer). DGUs egne turneringer, herunder Danmarksturneringen, spilles som eliteturneringer, og DGU bruger derfor ikke E-5 i disse turneringer.

 • Lokalregel E-5. Hvorfor egentlig ikke....Hans Østergaard

  15/05 - 2019 | Holger Andreas Hykkelbjerg

  Reglen er vel tænkt som en tidsbesparende hjælp under alm. klubspil og i de situationer, hvor man MOD forventning ikke finder sin bold eller MOD forventning finder den out of bounds. Er man i tvivl efter sit slag, slår man selvfølgelig en provisorisk bold. Fiflere findes, men medspillerne har vel også noget at skulle have sagt. Jeg er tilhænger af reglen og ville ønske vores klub indførte den. Mvh. Holger Hykkelbjerg, Skærbæk Mølle Golfklub, Ølgod

 • Lokalregel E-5. Hvorfor ikke....

  15/05 - 2019 | Hans Østergaard

  I Viborg Golf Klub har vi vurderet, at denne regel giver urimelige fordele i forhold til at skulle slå en ny bold med samme risiko, som den bold, man ikke kan finde. Vi indfører ikke denne lokalregel, men opfordrer til, at man spiller en provisorisk bold, hvis man er i tvivl om, hvorvidt den først spillede bold kan findes. I visse turneringer (primært DGU/Danmarksturneringen, klubmesterskaber og andre turneringer i DGU regi) vil denne lokalregel ikke gælde, hvilket vil være defineret i turneringsbetingelserne/specifikke lokalregler for den enkelte turnering. Vi synes, at det er en forkert at have forskellige regler på banen alt efter hvilken golfrunde man går,- og derfor denne beslutning. Baggrunden for denne nye lokalregelmulighed er, at man skal kunne spare tid i forbindelse med mistet bold eller OUB. I mange situationer vil man have svært ved at finde det korrekte sted at droppe, f.eks. når man har slået over green og OUB bag denne. Tidsbesparelsen vil nok være begrænset i forhold til at spille provisorisk bold, Hans Østergaard Formand for Regeludvalget. Viborg Golfklub.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer