Dronningerne og kometen | Golf.dk
Nicole Broch Larsen (tv) og Nanna Koerstz Madsen (th) markerede sig flot på verdens stærkeste dametour i 2019.

Foto: Getty Images

Dronningerne og kometen

01/01 - 2020 | Claes Meldal

Årets Power Rankings (1-5): Danmarks to stærkeste damespillere og en ung komet udgør top 3 på årets Power Rankings – men i hvilken rækkefølge?

Hvilke danske spillere leverede varen i 2019? I denne uge og næste uge stiller vi skarpt på de spillere, der markerede sig stærkest i årets Power Rankings.

Dette er årets Power Rankings på Golf.dk. Spillerne er udvalgt efter, hvor gode placeringer de har opnået i de ugentlige Power Rankings gennem hele 2019. En 1. plads på den ugentlige liste giver 5 point, hvorefter der er givet point helt ned til 1 point for en 5. plads. Tallet i parentes efter spillerens navn er spillerens samlede pointtal for hele året. Antallet af førstepladser i de ugentlige Power Rankings bliver brugt som tiebreaker i tilfælde af pointlighed.

1. Nanna Koerstz Madsen (76 point)
Placering i Power Rankings 2018: 7
Uger som nr. 1 i Power Rankings 2019: 7
Bedste resultater: Nr. 2 i Indy Women in Tech Championship (LPGA Tour), nr. 2 i Open de España (Ladies European Tour), nr. 6 i BMW Ladies Championship (LPGA Tour), nr. 16 I U.S. Women’s Open (major)

Kun fem missede cuts på en fuld sæson på LPGA Touren er høj klasse blandt verdens stærkeste kvindelige golfspillere. Og når man krydrer den slags stabilitet med flere flotte topresultater, har man opskriften på en successæson. Nanna Koerstz Madsen var den helt store pointsluger i årets Power Rankings og sluttede på en flot 38. plads på LPGA Tourens rangliste i 2019. Højdepunkterne var en andenplads på LPGA Touren og en ditto på Ladies European Tour, hvor hun viste, at hun tilhører den absolutte verdenselite.

2. Rasmus Højgaard (55 point)
Placering i Power Rankings 2018: 9
Uger som nr. 1 i Power Rankings 2019: 3
Bedste resultater: Nr. 1 i Mauritius Open, (European Tour), nr. 2 i Challenge de España (Challenge Tour), nr. 5 i Q-School Final Qualifying (European Tour)

Den store sensation og åbenbaring i dansk golf i 2019 var entydigt Rasmus Højgaard. Hvilket gennembrud af kometen fra Gyttegård. Han åbnede sæsonen med en andenplads i årets første Challenge Tour-turnering og kom generelt rigtig godt fra start på Challenge Touren – især når man tænker på, at han var nyprofessionel. Men i august og september fik han ikke meget udbytte af anstrengelserne, og i sidste ende glippede European Tour-kortet via Challenge Touren. Heldigvis er der noget, der hedder tourskolen, og her fik Højgaard en flot femteplads og spillede sig sikkert på European Tour. Og i sin første turnering som fuldgyldig European Tour-spiller satte han hele feltet til vægs og sikrede sig arbejdsro på European Tour til og med 2021. Sådan gør man det.

3. Nicole Broch Larsen (51 point)
Placering i Power Rankings 2018: 6
Uger som nr. 1 i Power Rankings 2019: 5
Bedste resultater: Nr. 2 i CP Women’s Open (LPGA Tour), nr. 3 i Fatima Bint Mubarak Open (Ladies European Tour), nr. 10 i Walmart NW Arkansas Championship (LPGA Tour)

Nicole Broch Larsen var skarp fra sæsonens start, da hun allerede i januar snuppede en tredjeplads i Abu Dhabi. Men da LPGA Touren gik i gang, var hun ikke helt oppe i samme gear og mistede fem ud af otte cuts. Hun fik dog en kærkommen 10. plads i Arkansas sidst i juni, og knap to måneder senere – efter en svær LPGA Tour-sæson – kom så vendepunktet. Hun fik en andenplads i CP Women’s Open efter en fantastisk solid indsats, og det reddede i høj grad hendes sæson. Hun klemte sig med på LPGA Tourens Asian Swing i oktober og gjorde det rigtig godt med tre top 20-resultater til følge. Lad os håbe, at hun kan finde topniveauet frem endnu oftere i 2020.

4. Lucas Bjerregaard (50 point)
Placering i Power Rankings 2018: 3
Uger som nr. 1 i Power Rankings 2019: 6
Bedste resultater: Nr. 4 i WGC – Dell Technologies Match Play (European Tour), nr. 16 i British Open (major), nr. 16 i PGA Championship

Det var ikke, fordi Lucas Bjerregaard spillede med om sejren på noget tidspunkt i denne sæson, men til gengæld var han skarp på de store scener. Det blev til 16. pladser i to majors i år, hvilket var yderst indbringende på diverse pengelister. Og årets højdepunkt kom, da han nåede helt til semifinalen i WGC Dell Technologies Match Play, hvor han slog verdensnavne som Justin Thomas, Matt Wallace, Henrik Stenson, før han satte trumf på ved at besejre legenden Tiger Woods i kvartfinalen. Bjerregaard måtte dog strække våben mod Matt Kuchar i semifinalen, men blev lige pludselig et kendt ansigt blandt golffans verden over.

5. Joachim B. Hansen (48 point)
Placering i Power Rankings 2018: 2
Uger som nr. 1 i Power Rankings 2019: 3
Bedste resultater: Nr. 2 i Open de France (European Tour), nr. 4 i Open de España (European Tour), nr. 6 i Oman Open (European Tour), nr. 10 i Turkish Airlines Open

Joachim B. Hansen fik slået fast med syvtommersøm, at han befinder på rette hylde som European Tour-spiller. Fraset et formdyk midt i sæsonen missede han kun fire cuts på touren, og han hentede flere flotte resultater undervejs. Hansen var endda et mulehår fra at sikre sig en imponerende sejr i Open de France, da han lå lunt i svinget frem til 17. hul, hvor en dobbeltbogey kostede muligheden for at løfte trofæet. Men hans niveau er rigtig højt, når spillet kører, så det er slet ikke utænkeligt, at der venter flere store resultater fra Hansens hånd i 2020.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,274,770
 • Unique Visitor:181,584
 • Registered Users:167,725
 • Unregistered Users:31,359
 • Blocked Users:12,462
 • Published Nodes:16,405
 • Unpublished Nodes:322
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.206.12.76
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:14,643
  • This week:124,212
  • This month:423,510
  • This year:3,275,451

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk