Dramatisk sejr giver Poulter den sidste billet til Masters | Golf.dk
Ian Poulter er tilbage med masser af attitude og den første sejr i årevis.

Foto: Getty Images

Dramatisk sejr giver Poulter den sidste billet til Masters

02/04 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er efterhånden længe siden, vi har set Ian Poulter hamre sig for brystet i bedste Tarzan-stil.

Men natten til mandag skete det igen. Det var da Ian Poulter sænkede et fem meter langt birdieputt, som var allerallerallersidste udkald for at komme med i et omspil mod Beau Hossler.

Så stod han der igen og macho-jublede, som vi husker ham fra flere Ryder Cups, hvor han har hjemsøgt amerikanerne med putts som dolkestød. Og putteren er den samme, som han imponerede med ved Ryder Cup i 2012. Poulter har nemlig taget den til nåde igen efter flere års pause.

Og selvfølgelig vandt Poulter omspillet. Beau Hossler forærede ham nærmest sejren, da han på første omspilshul flækkede bolden fra greenbunker og lige ud i en stor sø.

- Jeg måtte virkelig grave dybt i dag, og jeg rullede den i på det helt rigtige tidspunkt. Jeg sagde til James (caddie,red.) i dag, lad os bare gå ud og spille noget golf, og jeg var tålmodig. De sidste år har været rigtig hårde, også på grund af skader, sagde Ian Poulter, da han efter turneringen specifikt takkede sin kone for urokkelig støtte.

Triumfen ved Houston Open er 42-årige Poulters første slagspilssejr i USA (han vandt en stor hulspilsturnering i 2010), og det er hans første sejr overhovedet, siden han vandt WGC - HSBC Champions i efteråret 2012. Titlen i Houston giver ham også en billet til US Masters, som begynder allerede på torsdag.

Her har han været med 12 gange tidligere og har en 6. plads som sit bedste resultat.

Imens må Beau Hossler leve med, at Ian Poulter fik alt det, som han skulle have haft.

Den unge californier har tre gange tidligere været med i US Open, første gang som 16-årig amatør i 2011. Men han har aldrig spillet de tre andre majors, og nu kommer han altså heller ikke til Masters i 2018. Han må også vente med at kunne skrive PGA Tour-vinder på visitkortet.

Allerede efter en birdie på 11. hul lignede Ian Poulter en vinder med en føring på tre slag.

Men så smøgede Hossler ærmerne op og fire birdies på rad så ud til at ændre alt. Poulter blev bare ved med at lave pars, og dermed slugte Hossler ham bid for bid, som en anakonda, der suger sit bytte gradvist længere ned i gabet.

Allerede på 13. hul blev Poulters føring snævret ind til en enkelt pind. Mens Beau Hossler kom ind og i fra en vanskelig position i roughen, kunne Poulter ikke gøre det samme fra en nem placering lige kort af green.

Hossler gik fra par 5-hullet med en birdie og med førstepladsen inden for dufteafstand. På hul 14 holede han et næsten 10 meter langt birdieputt, og så var de to lige. På det efterfølgende par 5-hul fik Hossler igen en birdie, selvom Poulter lå mere fordelagtigt efter to slag. På ingen tid havde Ian Poulter formøblet en føring på tre slag - og kun en dramatisk birdie på sidste hul fik ham op på siden af Hossler igen.

I mellemtiden havde Jordan Spieth også nærmet sig. Men da han ramte fairwaybunker på sidste hul og dermed ikke kunne få noget bedre end en par, var hans sejrschancer reelt forduftet.

Han gik en runde i 66 og sluttede på en delt tredjeplads sammen med argentinske Emiliano Grillo, der opnåede sit bedste resultat i mere end to år.

-Jeg havde chancer nok til at skyde 8 eller 9 under, men jeg er glad for at være 6 under for dagen, og jeg er rigtig spændt på næste uge nu, lød det fra Jordan Spieth efter runden.

Texaneren er nok næppe alt for skuffet. Han tager til Augusta i god form og vil være blandt storfavoritterne til at gentage sin triumf fra 2015.

Ian Poulter var inden turneringen nummer 51 i verden. Dermed vil han nu rykke langt op i top 50 og ind i alle de attraktive turneringer. Der er ingen tvivl om, at hans chancer for at komme med til Ryder Cup som spiller lige er blevet markant forbedret.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,573,371
 • Unique Visitor:123,065
 • Registered Users:160,678
 • Unregistered Users:31,227
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,522
 • Unpublished Nodes:291
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.237.138.69
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,073
  • This week:96,848
  • This month:380,839
  • This year:1,573,680

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk