Dobbelt dansk succes på Q-School | Golf.dk
For andet år i træk klarede Jeff Winther skærene på Q-School.

Foto: Getty Images

Dobbelt dansk succes på Q-School

16/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Final Stage af europatourens Q-School er seks runder i skærsilden, 108 hullers intenst pres for at slutte i top-25 og få muligheden for at spille om millioner af euro på højeste niveau i stedet for at vende hver en krone i forsøget på at få pengene til at række på challengetouren. Med levebrødet på spil er det ikke en behagelig turnering at deltage i, men et par af de danske finalister fik kvalifikationen til at ligne en leg.

Anders Hansen havde ikke været forbi tourskolen i 19 år, men i løbet af 433 turneringer på europatouren har den 47-årige samlet nok rutine til at spille en top-25 placering hjem uden de store vanskeligheder. Hansen var nummer 34 halvvejs gennem turneringen på Lumine Golf Club, men derfra leverede han runder i 67, 65 og 66 for at slutte helt fremme på andenpladsen.

Når den semipensionerede tredobbelte vinder på europatouren får lyst til at spille i 2018, bliver han kollega med Jeff Winther. For andet år i træk lykkedes det Winther at sikre sig et årskort på Q-School.

Den 29-årige havde plads i torsdagens førerbold, og selvom han ikke formåede at holde dampen oppe efter tre birdies på de første fem huller, så kom han aldrig ned i nærheden af den delte 24. plads i -13.

På de sidste ni huller lavede Winther syv pars og to birdies for en 68'er, og det gav del i andenpladsen delt med Hansen og fire andre spillere i -19. Der var hele otte slag op til vinderen Sam Horsfield, men det ændrer ikke på, at danskeren i sin tredje sæson på europatouren bliver bedre stillet end i 2017. 

For et år siden fik Winther det 17. kort med fra tourskolen, hvilket kun gav ham adgang til 15 turneringer. Ugens fornemme resultat kommer til at udløse flere starter og øge chancerne for at beholde spilleretten på konventionel vis for første gang i karrieren.

Joachim B. Hansen rundede af med en fin 67'er, men det rakte kun til en delt 50. plads. Han må tilbage på challengetouren i 2018. Samme vej skal Jeppe Huldahl, hvis han gør alvor af sine trusler om et comeback. Han gik den tredje runde i træk i 72 slag og sluttede på 72. pladsen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer