DJ smadrer feltet og vinder Masters i rekordscore | Golf.dk
Dustin Johnsons fire bogeys i løbet af de 72 huller er færre end nogen anden vinder i turneringens historie.

Foto: Getty Images

DJ smadrer feltet og vinder Masters i rekordscore

15/11 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Et kort øjeblik i den første tredjedel af finalerunden ved The Masters blev det fire slag store forspring, Dustin Johnson sad på ved dagens start, reduceret til et enkelt, og pludselig syntes tidligere implosioner i majors friske i erindringen.

Den 36-årige verdensetter har haft flere af dem gennem sin karriere, men denne søndag på Augusta National Golf Club var der kun tale om at få varmet motoren op, og da det først skete, kunne han cruise sejren hjem uden at have brug for at tage de høje gear i brug.

Efter par på første hul slog Johnson et kort pitch i greenbunkeren i tredjeslaget til andet hul. Han formåede at komme op-og-i for par, og på tredje hul fulgte han op med en birdie efter et putt på fire meter. 

I løbet af de første tre dage nøjedes Johnson med to bogeys samlet, men med tabte slag på fjerde og femte hul søndag fordoblede han sit antal af bogeys i turneringen. Han svarede igen med birdie på sjette hul for at komme tilbage til par for runden.

Da Johnson først kom i gang, var det op ad bakke for forfølgerne. Australske Cameron Smith materialiserede sig som det bedste bud på en seriøs udfordrer til den grønne jakke, men når det kommer til ball-striking, var det en kamp mellem en fuldblodsaraber og en halt krikke.

Med sin kombination af utrolig kraft og elegant kontrol er Johnson meget muligt sin generations fineste spiller fra driver til wedge; Efter tour-standarder er Smith i bedste fald gennemsnitlig. 

Men han kan så meget andet. Den 27-årige australier er eminent til at chippe og putte, og søndag var han også i stand til at hive et par kaniner op af hatten fra umulige positioner. Fra træerne i højre på både syvende og niende hul formåede Smith at slå mirakelslag tæt på pinden og hole begge putts for birdie. 

Men over 72 huller var han oppe mod overmagten. Johnson spillede sig under par for runden med en birdie på par fem hullet ottende, og da han tog slag fra banen på både 13., 14. og 15., var karrierens anden majorsejr i hus. 

Johnsons totalscore i -20 er den laveste nogensinde i The Masters. Den slår Tiger Woods og Jordan Spieth, som indtil nu har delt rekorden i -18. Johnsons total skal tages med et gran salt. Selvom Augusta på mange måder har lignet sig selv denne uge, kan selv den eksklusive klub i Georgia ikke ophæve årstiderne. November er ikke april, og det kunne især ses ved slagene til greens. 

Faste overflader øger sværhedsgraden. De tvinger spillerne til at slå bolden ind med den rigtige trajectory og adskiller verdens bedste fra almindeligt gode spillere. Denne uge var greens usædvanligt bløde, og det ændrede banen markant. Om der blev slået ind til greens med en hybridkølle eller en wedge, så stoppede bolden mere eller mindre hvor den slog ned. 

Ikke desto mindre var det feltets bedste spiller - verdens bedste spiller tilmed - som vandt en overlegen sejr.

Den blev på fem slag ned til Cameron Smith og Sungjae Im på andenpladsen i -15, den største sejrsmargin siden Tiger Woods i 1997.

Med en afsluttende 69'er blev Smith den første spiller nogensinde til at gå alle fire runder ved en Masters Tournament i 60'erne, men det var ikke nær nok til at gøre sig gældende i kampen mod Johnson, som nu har 24 sejre på PGA Touren.

-Det er altid svært at gøre arbejdet færdigt, uanset hvor godt, man spiller. Det var svært. Jeg var nervøs hele dagen, det kunne jeg føle. For Mig er The Masters den største turnering; den jeg allerhelst ville vinde, så jeg følte det hele dagen. Så jeg meg et stolt af, hvordan jeg håndterede det, og hvordan jeg lukkede turneringen af, sagde Johnson under den traditionelle ceremoni i Butler Cabin, inden Tiger Woods hjalp ham i den grønne jakke.

Hjemme i Florida har Johnson allerede et US Open trofæ, og de kommende fem måneder kan han nu hænge sin grønne jakke på stumtjeneren i entreen. Selvom det har taget Johnson 13 professionelle år at nå halvvejs, så synes det en realistisk mulighed, at han kan nå at føje The Claret Jug og The Wanamaker Trophy til samlingen for at fuldende karrierens grand slam.

Han er bedre end nogensinde. 

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,637,312
 • Unique Visitor:125,879
 • Registered Users:160,762
 • Unregistered Users:31,219
 • Blocked Users:12,394
 • Published Nodes:15,526
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.94.21.209
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,156
  • This week:96,236
  • This month:386,287
  • This year:1,637,634

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk