DGU fastholder anbefaling om lukning til hastelov er behandlet | Golf.dk
Golfbanerne bør forblive lukket måneden ud, mener Dansk Golf Union.

Foto: Jens Morten

DGU fastholder anbefaling om lukning til hastelov er behandlet

26/03 - 2020 | Dansk Golf Union

På tirsdag den 31. marts skal Folketinget stemme om en ny lov, der gør det muligt at udstede forbud mod at forsamles mere end to personer. Forslaget gør det også muligt at lukke legepladser, campingpladser og golfbaner.

Dansk Golf Unions bestyrelse anbefaler, at de danske golfklubber fortsat holder baner, træningsfaciliteter og klubhuse lukket, indtil lovforslaget er behandlet.

- Vi henstiller til, at golfdanmark fortsat udviser samfundssind og står sammen om ikke at spille golf, mens vi venter på tirsdagens lovbehandling. Hvis Folketinget vedtager loven, gives der hjemmel til at lukke golfbaner. Det er p.t. uvist om myndighederne vil bruge den hjemmel, men DGU vil tage bestik af situationen og efterfølgende tage stilling til en fælles, hensynsfuld åbning af golfbanerne efter myndighedernes anvisninger, hvis det er muligt, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

- Det er en utrolig svær problemstilling at navigere i, fordi der er så forskelligartede holdninger og interesser. Det er ikke, og har ikke været, vores ønske at fastholde en flere måneder lang anbefaling om at lukke landets baner. Det ligger os stærkt på sinde at komme videre hurtigst muligt og som et samlet golfdanmark. Vi ønsker alle at komme ud og spille golf under sikre og betryggende forhold, lyder det fra Lars Broch Christensen.

Dansk Golf Union vil løbende holde spillere og klubber informeret som sine overvejelser og beslutninger. Vi kommer med en ny udmelding senest den 1. april.

 

User Comments:

 • Hykleri

  03/04 - 2020 | Terje Kartvedt

  Haha Poul Hjørnholm. Jeg kan se, at du nu er på banen igen på Trehøje, så din solidaritet med de andre sportsgrene varede ikke længe, hva;-) eller gælder det kun alle andre....

 • Vis nu samfundssind

  31/03 - 2020 | Poul Hjørnholm

  Utroligt, at så mange bruger så meget tid på l a n g e indlæg om banelukninger. Mange sportsfolk er begrænsede af coronapandemien, hvorfor så ikke også os golfspillere. Bemærk, hvor mange af spillerne på Henne, som står som anonyme!! Det er dog sølle, at man ikke tør skrive sit navn på! Venlig hilsen Poul Hjørnholm

 • Myndighederne anbefaler frisk luft og golf - that's a fact!

  31/03 - 2020 | Mads Aakjær

  Når man scroller ned gennem tråden kan man godt bliver lidt ked af tonen (fra begge sider af salen). Er det såden golfere opfører sig? Så lad os holde os til fakta: Jf. meddelelses til DGU og viderebragt til bl.a. Kokkedal Golfklub (antager at indlæg herom taler sandt) anbefaler myndighederne frisk luft og kan ikke se noget galt i at vi spiller golf. Så det rigtig mange golfere savner i denne tid er nogle konkrete saglige argumenter for at det modsatte er tilfældet. Kom frem fra isolationen DGU og klubbestyrelser. Information -> kommunikation -> forståelse. Lige nu må vi nøjes med at se alle dem der ikke har betalt benytte anlægget til alt andet end golf...det virker mildest talt ikke logisk. God dag til jer alle!

 • KUGLESKØRT..

  31/03 - 2020 | Henry Kristiansen

  Folk valfarter til genbrugspladser. Se nu at få åbnet golfbanerne, herlige åbne kæmpe frie arealer, hvor voksne selvfølgelig kan tage eget ansvar og omsorg, Dejligt hvis bestyrelsen fjernede lemminge-effekten og brugte kuglen i toppen

 • Golf kontra idræt

  31/03 - 2020 | Søren Bloch Andersen

  Rolig nu. DGU følger jo blot DIF's anbefalinger. DIF har så visse problemer, de skriver: DIF anbefaler, at alle udendørs idrætsforeningsaktiviteter aflyses. Det betyder også, at vi blandt andre bakker op om Dansk Golf Unions anbefalinger om at holde golfbaner og træningsfaciliteter lukket. Vi opfordrer dog kraftigt til at huske bevægelsen og udnytte naturen, hvor man let kan være aktiv med fx løb eller på cykel og samtidig sikre afstand til andre mennesker. Derudover opfordrer vi indtrængende til, at al udendørs træning sker alene eller med ens nærmeste - og med stor afstand til hinanden. fra DIF's hjemmeside. Så vi må ikke spille golf men vi må gerne løbe en tur eller cykle. Det ville være klædeligt hvis alle grene holdt sig til myndighedernes anbefalinger. Så DIF tilbage til arbejdet og fortæl så at alt cykling og løb også er "forbudt".

 • coronagolf

  31/03 - 2020 | Peter Skovbo

  Jeg ved ikke, om kommentarer går direkte i papirkurven! Skulle noget nå frem til DGU,s bestyrelse dette: ( noget sendt før) 1. Fremstil et PBC rør på 9 cm i diameter x 15 cm. Placer dette i golfhullerne. Når bolden rammer røret, er den i hul. Så skal flaget ikke røres. 2. Skærm kan sprittes af med engangs-serviet. Overhold de anbefalinger fra Statsministeriet og sundhedsstyrelsen. 3. Hold afstand 4. Vask hænder + sprit - specielt på toilet. 5. Under større grupper >= 10. Så er der overhovedet ingen evidens for at udendørsaktivitet skulle være Covid-19 farligt. Tværtom godt for legeme og sjæl. Skulle der være medlemmer, der fortsat er usikre, må de blive hjemme. I så fald kommer de til at blive der, indtil der er fundet en vaccine eller mulig behandling. Det er der desværre lange udsigter til, da denne coronavirus ikke forsvinder foreløbig. Skulle DGU,s bestyrelse konsultere feks. Kokkedal Goldklub og erfare, hvordan man der har taklet fortsat åbning. Mvh. Peter Skovbo

 • Total ringe beslutning.

  30/03 - 2020 | Thomas Arthur Nielsen

  Nøjes da med at tage sundhedsmyndighedernes retningslinier. Der findes vel ikke et spil hvor mennesker har mere plads til at holde afstand. Små simple tiltag, ville gøre os i stand til at spille, uden risiko overhovedet. Greenfee - MobilPay - Lad flaget stå. Hold afstand ved tee og Green. Luk klubhus og udeområder ved klubhus. Sprit ved teested og green. Klubberne får brug for pengene..

 • Jeg har det lidt svært med at

  30/03 - 2020 | Frede H. Kristensen

  Jeg har det lidt svært med at tro på at folk der ikke retter nedslagsmærker og til hverdag har baggen fyldt med dåseøl i stedet for at støtte klubbens restaurant kan håndtere flere "regler" på banen. Jeg har stor respekt for de bestyrelser der har valgt at følge DGU. Jeg glæder mig til at kunne spille igen men først når min klub og DGU siger ok.

 • Ingen rationale ved at have selve banen lukket

  30/03 - 2020 | Daniel Tønder Molin

  Jeg synes Lars Gundorph skriver det så flot og det er utroligt at de klubber der vælger at holde åben på selve golfbanen MED skærpede forholdsregler skal stå til måls for at være uansvarlige blot fordi man ikke følger en anbefaling - ja, en anbefaling, hvilket ikke er at forveksle med et krav. Der findes ingen sport i verden der kan sammenlignes med golf hvad angår mulighed for at efterleve anbefalingerne fra sundhedstyrelsen til UG. Selvfølgelig skal range og klubben være lukket og der findes et hav af forholdsregler man yderligere kunne tage. DGU har valgt at følge nogle anbefalinger, der nok mere er møntet på 95% af de sportsgrene hvor man dyrker det man elsker indendørs, med fysisk kontakt eler med mange samlet og nok større berøringsflade generelt m.m. Der mangler nuancer og man tyr til laveste fællesnævner, da det er det nemmeste ud fra følelser og politik. Jeg har selv benyttet mig af at gå tur PÅ Kolding golfbane. Selvfølgelig uden køller. Her kan jeg så gå og kigge ud på troldhedestien der er fyldt med folk der går, løber og cykler.. gerne i flok og i alle retninger. Det er ret komisk at tænke på at golf på sin vis ville være en "kontrolleret" gåtur, med max 2-3 faste personer, der går i en´ retning hver 7 min på et KÆMPE areal...... men næ nej.... vi skal helst ikke more os på samme tid nu hvor vi vil have frisk luft. Jeg kan simpelthen ikke se logikken og kunne virkelig godt tænke mig at høre de håndfaste argumenter der åbenlyst viser at det er mere sikkert for mig som golfspiller, at gå mig en tur på troldhedestien end på Kolding Golfbane. (med skærpede restriktioner ) I øvrigt er det sjovt at se alle greenkeepere sidde tæt i golfbilerne, nu hvor klubben har valgt at være "ansvarlige" ..... Pas på hinanden :)

 • Ingen rationale ved at have selve banen lukket

  30/03 - 2020 | Daniel Tønder Molin

  Jeg synes Lars Gundorph skriver det så flot og det er utroligt at de klubber der vælger at holde åben på selve golfbanen MED skærpede forholdsregler skal stå til måls for at være uansvarlige blot fordi man ikke følger en anbefaling - ja, en anbefaling, hvilket ikke er at forveksle med et krav. Der findes ingen sport i verden der kan sammenlignes med golf hvad angår mulighed for at efterleve anbefalingerne fra sundhedstyrelsen til UG. Selvfølgelig skal range og klubben være lukket og der findes et hav af forholdsregler man yderligere kunne tage. DGU har valgt at følge nogle anbefalinger, der nok mere er møntet på 95% af de sportsgrene hvor man dyrker det man elsker indendørs, med fysisk kontakt eler med mange samlet og nok større berøringsflade generelt m.m. Der mangler nuancer og man tyr til laveste fællesnævner, da det er det nemmeste ud fra følelser og politik. Jeg har selv benyttet mig af at gå tur PÅ Kolding golfbane. Selvfølgelig uden køller. Her kan jeg så gå og kigge ud på troldhedestien der er fyldt med folk der går, løber og cykler.. gerne i flok og i alle retninger. Det er ret komisk at tænke på at golf på sin vis ville være en "kontrolleret" gåtur, med max 2-3 faste personer, der går i en´ retning hver 7 min på et KÆMPE areal...... men næ nej.... vi skal helst ikke more os på samme tid nu hvor vi vil have frisk luft. Jeg kan simpelthen ikke se logikken og kunne virkelig godt tænke mig at høre de håndfaste argumenter der åbenlyst viser at det er mere sikkert for mig som golfspiller, at gå mig en tur på troldhedestien end på Kolding Golfbane. (med skærpede restiktioner) I øvrigt er det sjovt at se alle greenkeepere sidde tæt i golfbilerne, nu hvor klubben har valgt at være "ansvarlige" ..... Pas på hinanden :)

 • Ingen rationale ved at have selve banen lukket

  30/03 - 2020 | Daniel Tønder Molin

  Jeg synes Lars Gundorph skriver det så flot og det er utroligt at de klubber der vælger at holde åben på selve golfbanen MED skærpede forholdsregler skal stå til måls for at være uansvarlige blot fordi man ikke følger en anbefaling - ja, en anbefaling, hvilket ikke er at forveksle med et krav. Der findes ingen sport i verden der kan sammenlignes med golf hvad angår mulighed for at efterleve anbefalingerne fra sundhedstyrelsen til UG. Selvfølgelig skal range og klubben være lukket og der findes et hav af forholdsregler man yderligere kunne tage. DGU har valgt at følge nogle anbefalinger, der nok mere er møntet på 95% af de sportsgrene hvor man dyrker det man elsker indendørs, med fysisk kontakt eler med mange samlet og nok større berøringsflade generelt m.m. Der mangler nuancer og man tyr til laveste fællesnævner, da det er det nemmeste ud fra følelser og politik. Jeg har selv benyttet mig af at gå tur PÅ Kolding golfbane. Selvfølgelig uden køller. Her kan jeg så gå og kigge ud på troldhedestien der er fyldt med folk der går, løber og cykler.. gerne i flok og i alle retninger. Det er ret komisk at tænke på at golf på sin vis ville være en "kontrolleret" gåtur, med max 2-3 faste personer, der går i en´ retning hver 7 min på et KÆMPE areal...... men næ nej.... vi skal helst ikke more os på samme tid nu hvor vi vil have frisk luft. Jeg kan simpelthen ikke se logikken og kunne virkelig godt tænke mig at høre de håndfaste argumenter der åbenlyst viser at det er mere sikkert for mig som golfspiller, at gå mig en tur på troldhedestien end på Kolding Golfbane. (med skærpede restiktioner) I øvrigt er det sjovt at se alle greenkeepere sidde tæt i golfbilerne, nu hvor klubben har valgt at være "ansvarlige" ..... Pas på hinanden :)

 • Helt ude i hampen:

  30/03 - 2020 | Henning Resen

  Har været ude at besøge de golfklubber som holder deres golfbaner åben. Når jeg har været ude på golfbanerne, har set deres range og deres øvrige trænings anlæg, så kan jeg ikke få øje på nogen som helst risiko for en smittefare ved dette. Kan vi holde afstand til hinanden på golfbanerne? Ja det kan vi godt og selvfølgelig gør vi det. Golfbanerne, der holder åbent er blevet godkendt af politiet og af sundheds myndighederne. Der er ingen sundhedsmæssig begrundelse ej heller en lægefaglig begrundelse for at holde de danske golfbaner lukket, snarere tværtimod. Der er større smittefare ved at gå en tur inde i byen, eller ved søen eller i skoven, eller når vi er ude at handle eller nede på tanken. Lukkede golfbaner er helt ude i hampen.

 • Inaktivitet bliver farligt!

  30/03 - 2020 | Birger Simonsen

  Det er ingen menneskerett at spille golf og heller ikke blant verdens store problemer i øjeblikket. Ligevel - måske på tide at tenke på konsekvensene av lukning? Det opfordres til mosjon , frisk luft og godt med søvn. En golfbane er ingen campingplads - utrolig sammenligning, men et åbent naturområde hvor man nemt kan omgåes med god afstand. Turen til købmanden gir mere nærkontakt enn på en regulert golfbane. Nogle få enkle reglerer er nok. DGU sidder i hovedstaden og ser på golfbanerne med hovedstadsøjne. Her på Samsø må man ha kikkert for å se andre spillere, men ligevel følger bestyrelsen DGU blindt - forstå det som kan! Det er en grund til at man har lyskryss i København mens vi herover ikke finder nogle. På tide at tenke på den fysiske og mentale helse og vurdere lokale forhold. Vi bliver ikke sygere eller raskere ved at optre som en fåreflok. God sesong til alle golfere , husk bare at holde afstand og følge de vanlige regler for sosial omgang.

 • DGU

  30/03 - 2020 | Ole Melson

  Har I en exit-strategi - både for jer selv og for golfklubberne?

 • Ansvarlighed

  30/03 - 2020 | Kim Ejland Nielsen

  Jeg synes faktisk at de mest ansvarlige klubber/bestyrelser er dem som har forholdt sig til situationen, og ikke bare "blindt" følger en anbefaling fra DGU, som åbenbart er i et ærinde på egne vegne, og ikke medlemmernes. Det kan sagtens lade sig gøre på én af Danmarks bedste baner: https://simonsgolf.dk/coronavirus-covid19-24-marts-2020/

 • DGI kom frem med noget konstruktivt.

  29/03 - 2020 | Peter Stokholm

  Hvorfor kommer DGI ikke med anvisninger på, hvordan man kan spille sikker golf? Ikke røre flag og ko,p. Ikke bruge river i bunkers. Holde afstand. Måske ændre statrintervaller til 10 minutter. Vi har brug for at røre os og opleve noget. Det behøver ikke være så risikofyldt, som at købe ind i diverse butikker. Kom nu frem med noget konstruktivt. Vh Peter Stokholm

 • Misforstået solidaritet

  29/03 - 2020 | Helge Hersbøll

  At 10 m/k kan picnicke på golfbanen mens 4 m/k ikke må spille golf på golfbanen lyder paradoksalt. Folkesundheden skrider både fysisk og mentalt; ikke mindst for risikogruppen. Træningsbanens afstand mellem de “slående” på 4-5 meter synes okay iht henstillingerne. Det virker forkert?

 • til Harald Espenhain

  29/03 - 2020 | Jørgen H. Andersson

  Hvilken lægefaglig baggrund har DGU for at man skal lukke banerne. Er de klogere end Sundhedsstyrelsen? hvis jeg som IT mand sagde til mine kunder at de IKKE måtte trykke på on/off knappen på deres PC, da andre kan have brugt den, skal de så høre efter hvad jeg siger? Tror du ikke det er 1000000 gange mere farligt at gå ud for at handle ind i diverse forretninger, hvor det myldre med menesker? det du skriver er helt ude i hampen. HVIS vores regering siger at vi IKKE må spille golf, ja så er det jo en anden sag, DGU har INGEN myndighed, og vi bør vel når dette virus-halløj er overstået se om vi kan få en kraftig udskiftning inde hos DGU.

 • Anden runde

  29/03 - 2020 | Kenneth Kragh Hansen

  ....og husk nu, alle danske golfspillere: det her handler ikke kun om nu og her. Eksperterne venter en ny runde epidemi til efteråret, hvorfor vi med DGUs holdning kigger ind i en golfsæson, der måske er forbi, inden den overhovedet kommer i gang.

 • Luk nu op!

  29/03 - 2020 | Kenneth Kragh Hansen

  Nå, jamen så åbner de kommunale genbrugspladserne igen. Myndighederne vurderer, at brugerne godt kan finde ud af at holde afstand. Tænk hvis dansk golf på samme måde havde ledere, der behandlede deres medlemmer som voksne mennesker. Det virker, som om DGUs ledelse trygler myndighederne om at blive lukket ned!? De burde trygle om det modsatte! Mageløs mangel på sund fornuft og respekt for egne medlemmer.

 • Er golfbaner mere risikable end genbrugspladser?

  29/03 - 2020 | Svend Aage Nielsen

  Det bliver da en smule vanskeligt for DGU at fastholde en lukning af golfbanerne, når kommunerne nu har fundet en sikker måde at lade folk bruge genbrugspladsen.

 • Spille golf og opføre sig ansvarlig - kan sagtens lade sig gøre

  29/03 - 2020 | Per Svensson

  Interessant debat de seneste dage herinde. Var lørdag formiddag 28/3 ude og spille en runde golf i det mest fantastiske vejr. Ingen grund til at nævne hvilken klub det var. Men det var en stor fornøjelse at se hvor ansvarligt alle opførte sig derude. Hvor der tilmed er meget bedre plads end hvis man tager ind i en dagligvare forretning, byggemarked eller tager med offentlig transport. Tilmed havde den ansvarlige klub (naturligvis) indført forskellige tiltag så risikoen for smitte var nedbragt til et absolut minimum. Bla. var flaget ikke i hullet, men ca. 20 cm derfra så man ikke skulle røre ved flaget. Man måtte ikke lukke igennem. Man kunne ikke booke sig på en bold hvis man ikke kendte dem der var på bolden i forvejen. osv... Og alle opførte sig eksemplarisk og holdt afstand. Både før, under - og efter runden. Kan ikke forstå hvorfor dem der er imod at man har mulighed for at spille golf. Myndighederne anbefaler netop at man skal have noget frisk luft. Og så kan man jo ligeså godt kombinere det med sin passion for golf :-) Folk går, løber og cykler også rundt over alt. Og holder afstand. Lad os nu få åbnet for golfbanerne - og så er jeg helt sikker på at klubberne overalt vil indføre midlertidige regler for ansvarlig opførsel etc...Og de enkelte spillere vil hjælpe til med at håndhæve dem. Nøjagtig ligesom det var tilfældet ude på den golfbane jeg besøgte i dag. Selvom der var mange spillere derude - så opførte alle sig eksemplarisk! Man kunne f.eks. indføre den regel at kun 2 bolde er tilladt. Så overtræder man ikke myndighedernes evt tiltag om at man kun må være 2 personer sammen i det offentlige rum. YNWA!

 • Spille golf og opføre sig ansvarlig - kan sagtens lade sig gøre

  29/03 - 2020 | Per Svensson

  Interessant debat de seneste dage herinde. Var lørdag formiddag 28/3 ude og spille en runde golf i det mest fantastiske vejr. Ingen grund til at nævne hvilken klub det var. Men det var en stor fornøjelse at se hvor ansvarligt alle opførte sig derude. Hvor der tilmed er meget bedre plads end hvis man tager ind i en dagligvare forretning, byggemarked eller tager med offentlig transport. Tilmed havde den ansvarlige klub (naturligvis) indført forskellige tiltag så risikoen for smitte var nedbragt til et absolut minimum. Bla. var flaget ikke i hullet, men ca. 20 cm derfra så man ikke skulle røre ved flaget. Man måtte ikke lukke igennem. Man kunne ikke booke sig på en bold hvis man ikke kendte dem der var på bolden i forvejen. osv... Og alle opførte sig eksemplarisk og holdt afstand. Både før, under - og efter runden. Kan ikke forstå hvorfor dem der er imod at man har mulighed for at spille golf. Myndighederne anbefaler netop at man skal have noget frisk luft. Og så kan man jo ligeså godt kombinere det med sin passion for golf :-) Folk går, løber og cykler også rundt over alt. Og holder afstand. Lad os nu få åbnet for golfbanerne - og så er jeg helt sikker på at klubberne overalt vil indføre midlertidige regler for ansvarlig opførsel etc...Og de enkelte spillere vil hjælpe til med at håndhæve dem. Nøjagtig ligesom det var tilfældet ude på den golfbane jeg besøgte i dag. Selvom der var mange spillere derude - så opførte alle sig eksemplarisk! Man kunne f.eks. indføre den regel at kun 2 bolde er tilladt. Så overtræder man ikke myndighedernes evt tiltag om at man kun må være 2 personer sammen i det offentlige rum. YNWA!

 • Spille golf og opføre sig ansvarlig - kan sagtens lade sig gøre

  29/03 - 2020 | Per Svensson

  Interessant debat de seneste dage herinde. Var lørdag formiddag 28/3 ude og spille en runde golf i det mest fantastiske vejr. Ingen grund til at nævne hvilken klub det var. Men det var en stor fornøjelse at se hvor ansvarligt alle opførte sig derude. Hvor der tilmed er meget bedre plads end hvis man tager ind i en dagligvare forretning, byggemarked eller tager med offentlig transport. Tilmed havde den ansvarlige klub (naturligvis) indført forskellige tiltag så risikoen for smitte var nedbragt til et absolut minimum. Bla. var flaget ikke i hullet, men ca. 20 cm derfra så man ikke skulle røre ved flaget. Man måtte ikke lukke igennem. Man kunne ikke booke sig på en bold hvis man ikke kendte dem der var på bolden i forvejen. osv... Og alle opførte sig eksemplarisk og holdt afstand. Både før, under - og efter runden. Kan ikke forstå hvorfor dem der er imod at man har mulighed for at spille golf. Myndighederne anbefaler netop at man skal have noget frisk luft. Og så kan man jo ligeså godt kombinere det med sin passion for golf :-) Folk går, løber og cykler også rundt over alt. Og holder afstand. Lad os nu få åbnet for golfbanerne - og så er jeg helt sikker på at klubberne overalt vil indføre midlertidige regler for ansvarlig opførsel etc...Og de enkelte spillere vil hjælpe til med at håndhæve dem. Nøjagtig ligesom det var tilfældet ude på den golfbane jeg besøgte i dag. Selvom der var mange spillere derude - så opførte alle sig eksemplarisk! Man kunne f.eks. indføre den regel at kun 2 bolde er tilladt. Så overtræder man ikke myndighedernes evt tiltag om at man kun må være 2 personer sammen i det offentlige rum. YNWA!

 • Spille golf og opføre sig ansvarlig - kan sagtens lade sig gøre

  29/03 - 2020 | Per Svensson

  Interessant debat de seneste dage herinde. Var lørdag formiddag 28/3 ude og spille en runde golf i det mest fantastiske vejr. Ingen grund til at nævne hvilken klub det var. Men det var en stor fornøjelse at se hvor ansvarligt alle opførte sig derude. Hvor der tilmed er meget bedre plads end hvis man tager ind i en dagligvare forretning, byggemarked eller tager med offentlig transport. Tilmed havde den ansvarlige klub (naturligvis) indført forskellige tiltag så risikoen for smitte var nedbragt til et absolut minimum. Bla. var flaget ikke i hullet, men ca. 20 cm derfra så man ikke skulle røre ved flaget. Man måtte ikke lukke igennem. Man kunne ikke booke sig på en bold hvis man ikke kendte dem der var på bolden i forvejen. osv... Og alle opførte sig eksemplarisk og holdt afstand. Både før, under - og efter runden. Kan ikke forstå hvorfor dem der er imod at man har mulighed for at spille golf. Myndighederne anbefaler netop at man skal have noget frisk luft. Og så kan man jo ligeså godt kombinere det med sin passion for golf :-) Folk går, løber og cykler også rundt over alt. Og holder afstand. Lad os nu få åbnet for golfbanerne - og så er jeg helt sikker på at klubberne overalt vil indføre midlertidige regler for ansvarlig opførsel etc...Og de enkelte spillere vil hjælpe til med at håndhæve dem. Nøjagtig ligesom det var tilfældet ude på den golfbane jeg besøgte i dag. Selvom der var mange spillere derude - så opførte alle sig eksemplarisk! Man kunne f.eks. indføre den regel at kun 2 bolde er tilladt. Så overtræder man ikke myndighedernes evt tiltag om at man kun må være 2 personer sammen i det offentlige rum. YNWA!

 • Stå nu sammen og hold afstand

  28/03 - 2020 | Lars Ole Wulff

  Det er pinligt og beskæmmende at læse alle de negative kommentarer rettet mod dem der er ansat til eller valgt til at træffe beslutninger i vores samfund. Ud fra forsigtighedsprincippet, så mener jeg det er den helt rigtige anbefaling politikerne, myndighederne og for golfens vedkommende DGU har udmeldt. De tilstande man har i Italien og Spanien hvor mange læger og andet sundhedspersonale har ofret livet mod Corona og hvor lægerne hvert minut skal afgøre hvem der skal have respirator og hvem der skal dø. Det skulle vi nødig udsætte vores fantastiske sundhedspersonale for. Det kan vi simpelt hen ikke være bekendt. Klap nu lige hesten og lad os vente lidt med at komme på græs. Det er jo trods alt sjældent golfbanerne åbnes lang tid før 1.april. Stå nu sammen og hold afstand. Vi ses snart på vores dejlige baner.

 • Lukning af Gold baner

  28/03 - 2020 | Ejvind Sørensen

  Hej Åben nu de golfbaner, så vi kan komme ud og få frisk luft. Det er da voksne mennesker, som sagtens kan styre at holde afstand. Gør som Blokhus , tillad kun at man går ud to og to, så er der ingen der kommer tæt på hinanden. Og vi kan selv medbringe håndsprit og finde ud af at vaske hænderne grundigt, når vi eventuelt har rørt ved automaterne. Aflys fortsat klubturneringer og hold hul 19 lukket. Men lad os komme ud og nyde golfspillet under ansvar. Hanne og Ejvind Sørensen

 • Golfens dag- lange udsigter

  28/03 - 2020 | Ole W. Jensen

  Netop dette PR tiltag, er velkommen i alle klubber, der ønsker flere medlemmer, skal vel ikke aflyses pga. smittefare for corona virus. I stedet skal det selvfølgelig udsættes til et mere passende tidspunkt. Hvor jeg bor, har mange svært ved at forstå, at et medlemskab, er forholdsvis kostbart. Dertil har argumentet, med at man selv har stor indflydelse på, hvor meget man får for kontigent-kronerne, altid været rigtig god. Jeg synes det er ærgeligt, at vores union er årsag til at man p.t. kan stille spørgsmålstegn, ved om banerne næsten altid er åben. Bla. med frygten for misundelse, fra andre sportudøvere. I stedet vil det ikke genere mig det mindste, at vi kaprede et par medlemmer fra sportsgrene, der ikke kan udøve deres aktiviteter nu. DGU har på ingen måde, overbevist mig om smittefaren på en golfbane. Der skal næsten en undersøgelse til, der viser, de klubber, der har åbne baner, er i større smittefare, end klubber der har lukket. før jeg er overbevist. Velvidende det er urealistisk, ligesom DGU`s evidens for deres anbefaling. Det var ikke deres mening, at lukke banerne i længere tid viser, at de ikke kender konsekvenserne af deres egen beslutning. Tidsperspektivet siger i øjeblikket medio maj, men der vil vel fortsat, være smittefare endnu længere. Endelig en positiv melding fra en ekspert, viser at myndighedernes restriktioner virker, ser jeg som, at lovforslaget vi nu venter på 2. og 3. behandling af (ekstra 5 dage med banelukning), mest er et værktøj , der kan tages i anvendelse. Ikke en hjælp til DGU, om at komme ud af deres selvforskydte konflikt situation. Mit håb er, og det kan ikke gå for hurtig, at I (DGU) varetager medlemmernes interesser og arbejder konstruktiv dermed, indenfor sundhedsmyndighedernes rammer. Der er virkelig ikke mangel på forslag til spilrestriktioner. Jeg synes kun der er brug for et par stykker. Hvis man har de mindste symptomer eller mistanke om et hvilket som helst sygdom, så bliv hjemme. Og lad vær med at spille ”texas scramle” hvor man slår fra samme sted. Det sidste burde være let at efterkomme da det er et frygtelig pjatspil, og ikke har noget med golf at gøre. Og endelig spring over hul 19. Undskyld jeg glemte helt emnet golfens dag. Forsøgte at efterleve en pæn tone, det var virkeelig svært, som golf-veteran siden 1983, med lidt gigtproblemer, som jeg plejer at kunne holde væk, med golfspil flere gange om ugen

 • DGU - om igen

  28/03 - 2020 | Kim Ejland Nielsen

  Det må kunne lade sig gøre, kan det ihvertfald på en af Danmarks bedste baner, og også efter besøg af politiet 2 dage i træk: https://simonsgolf.dk/coronavirus-covid19-24-marts-2020/

 • Svage bestyrelser

  28/03 - 2020 | Verner Lauridsen

  Det viser blot, at DGU har en svag bestyrelse, de golfbaner der stadig har lukket har ligeledes en bestyrelse der er svag, og ikke tør tage ansvar, jeg kan købe ind i et supermarked med min hustru, men ikke gå en runde golf med hende, så hatten af for de golfbaner der har åbnet på spec. vilkår

 • Juraen?

  28/03 - 2020 | Søren Bollerup Hansen

  Når det fra officielt hold er meldt ud at vi ikke befinder os i en force majeure situation betyder det så at vi medlemmer er berettiget til erstatning når klubberne "frivilligt" lukker banerne?

 • Juraen?

  28/03 - 2020 | Søren Bollerup Hansen

  Er der nogen der kender juraen. Det er jo officielt at vi IKKE befinder os i en force majeure situation betyder det så at vi som medlemmer er berettiget til erstatning når klubberne "frivilligt" lukker ned?

 • Corona-Golf regler

  28/03 - 2020 | Peter Skovbo

  Der er skrevet meget tidligere. Følgende tiltag: 1. Køb 9 cm PBC rør -skære stykker på ca. 15 cm. Anbring et sådan stykke i hullerne. Når bolden rammer dette rør -er den i hul. JUBI Ingen rører ved hverken stang eller kop! Så behøver banepersonalet heller ikke skifte huller hver dag. 2. Ved siden af terminalen anbringes små sprit-servietter, der kan afvaske skærmen før brug. 3. Scorekort ingen problemer -spar dog på dem! 4. På toiletter er der sæbe og sprit. Skal bruges hvilket en del mænd ikke er for gode til! 5. Hold afstand. Skulle ikke være et problem på golfbanen ej heller på green. 6. Restaurant/cafe lukket også på terrassen. Lad os så komme ud i naturen og solen til midlertidig Corona-Golf. Der oven i købet bliver hurtig -golf. 7. Til yderligere hurtig-golf. På alle greens 2 huller hvor den enkelte spiller selv vælger, hvilket hul der spilles mod. (ideelt til 1 april!!) God weekend Mvh. Peter Skovbo 99-007

 • Lad os få svensken på disken....

  28/03 - 2020 | Henrik Hansen

  Nu må vi få nogen tal på bordet. Der må være noget vi klubgolfere ikke har styr på, men som DGU ved: Hvor mange af deres medlemmer er smittet? Er der indberettet smittekæder fra nogen golfklubber? Vi har jo fået oplyst så mange smittemuligheder så vi kan jo næsten ikke undgå at blive smittet hvis vi nærmer os golfbanen. Det er dejligt vi har DGU til at tage stilling til tingene når vi ikke selv ved hvad der er bedst for os selv, vi har jo ikke det forkrommede overblik... Jeg kan virkelig mærke enigheden og fællesskabet på denne side. Venlig hilsen Henrik Hansen, 120-80410

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Hjælpe pakke.

  27/03 - 2020 | Lars Emkjær

  Lad os sige golfklubberne mister medlemmer og indtægter pga af DGU`s forslag om at lukke golfbanerne. Skal de så osse have en hjælpe pakke for at overleve selvom de aldrig behøvede hjælp hvis de bare havde holdt åbent med smarte og gennemtænkte regler. DGU er søreme ikke kede af det.

 • Hvad sker når?

  27/03 - 2020 | Martin Ryg Christensen

  Når den første bliver smittet ude i en Golfklub, var det så bedre at holde lukket eller at holde åben? det skal ingen tage stilling til. derfor bør vi holde lukket ind til de "kloge" ved mere end i dag, og bare så det er slået helt fast jeg har levet over 40 år uden golf og jeg har overlevet, vi klare nok en 6-12 uger uden golf.

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Der er ikke noget galt med DGU...

  27/03 - 2020 | Nesco Huseljic

  Institutionen har overlevet langt flere kriser en den nuværende og skal såmend nok overleve dette også.. Derimod er der grund til at pege fingre af den nuværende DGU ledelse. En flok nikkedukker, som tilsyneladende ikke ejer en selvstændig tanke eller forstand til at råde og vejlede deres menige medlemmer igennem denne krise. De tro åbenbart at de kommer stærkere igennem krisen ved at stikke halen imellem benene og gemme sig bag andres beslutninger.. Dårligere ledelse har man da sjældent set. Hatten af for de klubber som tager denne situation meget alvorligt og sikrer de fornødne rammer for golfspil i deres respektive klubber og selvfølgeligt inden for lovgivningens rammer.. Man undres at der ikke er flere klubledere som kan tænke og handle på egen hånd, men heller vil læne sig op ad en unions ledels, hvis eneste råd er " luk det hele ned, så sker der nok ikke noger..., tror vi, har vi hørt, ". Sørgeligt!!!

 • Vi skal være ordentlige

  27/03 - 2020 | Bjørn Eliasen

  Sundhedsstyrelsen har testet for lidt. DGU har muligvis truffet en forkert og i alt fald upopulær beslutning. Det er historie, Det grimme var, at det hele endte i nyhedsmedierne, hvor vi fik et ordentligt rids i lakken. Det må ikke ske igen. Hvis det er DGU's rolle at fastlægge regler for, hvad de enkelte klubber må, så skal golfklubberne følge dem. Hvis DGU's rolle er at fremsætte retningslinjer, så skal DGU respektere, at de ikke bliver fulgt. Er det ikke bare sådan?

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Cirkus DGU

  27/03 - 2020 | Christian Laustrup

  Man kan være enig eller uenig med DGU's anbefaling, men det er da absurd teater, at udskyde en beslutning med begrundelse om at man afventer Folketingets hastebehandling af lovforslag L158. Dette lovforslag har jo absolut intet at gøre med den beslutning DGU skulle træffe. Lovforslaget omhandler udelukkende ekstra værktøjer til regeringen (som de for nærværende ikke har besluttet at anvende) og INGEN forbud mod at spille golf. Håber DGU, at regeringen løser DGU's problem på tirsdag ?? DGU's bestyrelse mangler i den grad både kompetence og rygrad. Og hvis det hele var som mejslet i sten, hvorfor fremviser DGU så ikke bare sundhedsmyndighedernes vurdering af hvorvidt golfbanerne skal være åbne eller lukkede. Det kan da ikke være så svært......eller det kan da så åbenbart være hvis anbefalingen ikke går ens egen vej ?. Kom nu DGU vis noget lederskab.

 • Lukning

  27/03 - 2020 | Søren Østergård

  Mange tåbelige og barnlige kommentarer,som ødelægger golfsportens ry!!!

 • Corona

  27/03 - 2020 | Steen Bruun

  Det er imponerende læsning at så mange er så kloge på hvad man kan og skal i Danmark. I det meste af Europa inkl. England og Skotland har man lukket golfbanerne, men i følge rigtig mange er det det rene galimatias!! Jeg har en god ven som forleden skrev at han og 2 kammerater skulle spille golf i Henne. Han blev dog overbevist om at det var en dårlig ide. Dagen efter fortalte den ene kammerat, at han dagen før de skulle have spillet, havde været sammen med en ven, som så på golfdagen blev indlagt med over 40 i feber og Corona smittet. Så nu var kammeraten isoleret. Husk man kan være rask smittebærer. Og stop så det flæberi, det bliver golf igen for os alle hvis vi passer på hinanden.

 • DGU agerer politisk

  27/03 - 2020 | Peter Schultz

  DGU må snart begynde at tage sagen i egen hånd og levere på et sagligt sundhedsfagligt grundlag. Lukning af muligheden for at komme ud i fri luft med masser af plads og stor afstand mellem personerne er et driveslag ud i tågen. Stor ros til de klubber som fornuftigvis ikke har ladet sig ramme af panik. Lad os over tres, som er mest i farezonen (vist nok) komme ud og få noget motion, luft og god dagslys til styrkelse af vores svage immumsystemer. Enkle vejledninger så som ikke at hilse pænt som vi plejer derude, heller ikke til sidst takke af på vanlig vis og måske overveje hvor mange som må befinde sig på green af gangen. Og hvis det er det med at røre ved flagpinden (aldrig har man hørt så galt) så lad den i overensstemmelse med reglerne endelig blive stående (måske overveje at fjene dem helt - hvis vi er bange for pilfingrene). Kort sagt vis samfundsforståelse og åben de resterende klubbers baner!

 • Lukning af golfbaner

  27/03 - 2020 | Flemming Nissen

  Lars Gundorph har sagt tingene om DGU's anbefalinger på den rigtige måde. DGU lyt dog til denne fornuftige og logiske mand! Flemming Nissen

 • Hatten af for Kokkedal og andre golfklubber der holder åbent

  27/03 - 2020 | Kurt Jørgensen

  Lars Gundorph indlæg er spot on. Der er absolut ingen faglig begrundelse i at lukke for spil, hvis der bare bliver indført skærpede regler, som de fx. har gjort i Kokkedal, Helsingør og andre golfklubber. Det er helt uforståeligt at DGU mener de har bedre kompetance end Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen, der ikke anbefaler at lukke baner, hvis der indføres skærpede krav. Ville håbe flere klubber ville følge Kokkedals eksempel.

 • DGUs rolle og holdning i.f.m. lovforslaget

  27/03 - 2020 | Kim Lennart Dueholm

  Et par bemærkninger/spørgsmål til lovforslaget: 1. Hvis forslaget vedtages, er der en udløbsklausul, hvorved loven ophæves 1. marts 2021. Er det således DGUs holdning, at hvis lovforslaget vedtages, skal man lukke banerne de næste 11 måneder? Og hvis det er tanken, er det så medlemmerne, der skal betale for en vare, der ikke leveres, eller skal klubberne undvære et års kontingent? 2. Hvad har DGU gjort og hvad gør DGU for at sikre, at lovforslagets behandling og lovens implementering er i klubbernes og medlemmernes interesse? 3. Ved DGU, hvad myndighederne skal se i udviklingen af virussen, før der igen gives fuld adgang til banerne? I bemærkningerne til lovforslaget specificeres golfbaner ganske rigtigt: ” Der vil herefter eksempelvis kunne fastsættes regler om forbud mod adgang til eller restriktioner for brug af forlystelsesparkers udendørsarealer, campingpladser, golfbaner m.v”. Sundhedsstyrelsen har bl.a. flg. bemærkninger: ”Smittefaren ved brug af eller ophold i udendørs faciliteter er ud fra en overordnet betragtning mindre end i indendørs faciliteter og afhænger desuden af graden af smitsomhed af den pågældende sygdom, antallet af personer der opholder sig på eller anvender faciliteten, graden og karakteren af kontakt mellem personerne, og om der opholder sig personer der er i særlig risiko for at blive smittet eller udvikle alvorlig sygdom. Ud fra disse betragtninger kan der være nærmere bestemte faciliteter eller typer af faciliteter, der ud fra en konkret vurdering kan anses for at frembyde betydende smittefare. Ophold udendørs kan frembyde væsentlige gavnlige helbredsmæssige effekter i form af en gavnlig indvirkning både på personers mentale helbred og fysiske helbred, bl.a. pga. højere produktion af D-vitamin og bedre mulighed for fysisk aktivitetsudfoldelse. Den — ofte langsigtede — forringelse af disse helbredsmæssige forhold ved indskrænkning af mulighederne for udendørs ophold bør således stå i rimeligt forhold til risikoen for smitte og konsekvenserne heraf. Sundhedsstyrelsen bistår gerne med en nærmere vurdering af disse forhold.” Der synes således at være en gylden mulighed for DGU, eller måske rettere golfklubberne i fællesskab, da DGU har vist sig ude af stand til at varetage klubbernes og medlemmernes interesser, for at hjælpe Sundhedsstyrelsen og Sundhedsminister Magnus Heunicke med en ”nærmere vurdering” af forholdene, så Sundhedsministeren kan foretage en BALANCERET og FORNUFTIG beslutning vedr. restriktioner for snarere end forbud mod adgang til banerne. Bemærk i øvrigt, at et af de spørgsmål politikerne stiller til lovforslaget lyder: ”Spørgsmål 15:Hvordan ser ministeren på, at man på den ene side gerne vil have borgere til at være udenfor, og samtidig lægger op til at begrænse adgangen til udendørs arealer? Mange borgere har ikke adgang til have, men kan ende med at sidde indenfor i en lejlighed i ugevis.” Så jeg forbliver i koret af de egoistiske og forkælede små børn, der tillader sig at mene, at DGU OG mange klubber kunne og burde have håndteret denne situation langt mere hensigtsmæssigt, så der var en balance imellem den yderst minimale smitterisiko der er under de rigtige forhold på en golfbane og medlemmers og klubbers interesse i at udnytte en i forvejen meget kort sæson.

 • Lars Gundorph, Kokkedals Golfklub

  27/03 - 2020 | Henrik Sørensen

  Lars Gundorph indlæg burde rundsendes til alle bestyrelserne i de danske golfklubber!

 • Kan ikke forstå DGU anbefalinger

  27/03 - 2020 | Kim Weidinger

  Jeg kan godt forstå at der er mange golfklubber der holder åben, hvis man tænker på at der stadig skal være en omsætning for at holde forretningen kørende, Jeg tror og håber på at dem som har åben få flere besøgende end normalt ” Greenfee” og hvem ved måske nye medlemmer. Og til Jer der holder lukket, må vi jo håber for jer selv at i kommer til at åben igen og ikke mister for meget Greenfee besøgende og medlemmer. Til os som stadig ville have frisk luft og spille golf : Tag forbeholdene i betragtning og pas på jer selv. Rigtig go dag.

 • En gigantisk overreaktion

  27/03 - 2020 | Christian Boie Nordstrøm Mikkelsen

  DGU spiller virkelig fallit med denne tilgang - man vil gerne udvise samfundssind, men mon ikke det mere omhandler frygten for at blive gjort til skamme når og hvis et af de kulørte medie blade får en historie ind om Corona smitte via golf flag. Det er skræmmende at se hvor meget man kan overreagere i takt med at man gerne vil signalere påpasselighed - der findes 2 håndfuld regler/foranstaltninger man kunne foretage sig, som ville gøre golfen mindre smittebærende end en tur rundt om søerne i København. Stop nu med de paniske tilgange og lad folk dyrke deres sport samtidig med at det giver mental energi/overskud i en svær tid. Og er de ældre problemet med forøget smitterisiko, så må de ældre tage ekstra forholdsregler for at spille ... hvis de vil spille.

 • Tak Lars Gundorph!

  27/03 - 2020 | Sven Carlsen

  Synd, at et velargumenteret menneske som Lars Gundorph ikke sidder i DGUs bestyrelse. At afvente lovgivningen 31. marts er et halmstrå DGU nu bruger. Den lovgivning ændrer intet i sig selv. Den giver regeringen en bemyndigelse til MÅSKE at stramme reglerne. DGU er formentlig ikke et klap klogere pga en vedtaget bemyndigelseslov den 31. marts, der måske slet ikke udnyttes. I er i DGU svømmet så langt ud på dybt vand, at I ikke rigtig kan finde ud at komme hjem igen uden at tabe ansigt. Men det er for sent. I har tabt ansigt og I har tabt forståelsen for jeres handlinger hos formentlig langt den største del af de medlemmer, hvis interesser I er valgt til at varetage.

 • Helt sort.!

  27/03 - 2020 | Kristian Winsig

  Jeg er håndværker og golfspiller og når jeg er på arbejde er der INGEN restriktioner vi skal bare arbejde uden nogen holder opsyn overhovedet...! Men lige så snart jeg har fri må jeg næsten kun handle...!!! Åben nu de baner det er på ingen måde farligt...

 • Afstand....!

  26/03 - 2020 | Jan Sander Hansen

  Hvis man med strakte arme kan svinge sin Driver rundt om sig selv uden at ramme nogen så er afstanden fin. (-;

 • Regler

  26/03 - 2020 | Kent Andersen

  Tænker af DGU forbyder vel ikke nogen klubber af holde åbent, som jeg forstår det, anbefaler de vel bare til af vise samfundsind og lukke ned, det er vel den enkelte klub og dens bestyrelse eller baneejerne der træffer den endelige beslutning og så er det vel den enkelte klub der må stå til ansvar overfor egne medlemmer ,og deres utilfredshed, ikke DGU de anbefaler jo bare, eller er det helt misforstået, så længe regeringen ikke har lavet et forbud mod golf ligger det vel hos klubberne om man må spille eller ej.

 • Regler

  26/03 - 2020 | Kent Andersen

  Forstår sådan overordnet set ikke hele problematikken mellem klubberne og DGU. DGU opfodre vel bare klubberne til af vise samfundsind og lukke klubhus baner træningsfaciliteter, men det er vel den enkelte Golfklubs bestyrelse eller baneejere af træffe valget om der må spilles elles ej, eller er det helt misforstået, tænker så længe regeringen ikke har lavet regler om dette er det vel op til klubberne af træffe den endelige afgørelse selv, så man kan vel i bund og grund ikke pege fingre af nogen,

 • Regler

  26/03 - 2020 | Kent Andersen

  Forstår sådan overordnet set ikke hele problematikken mellem klubberne og DGU. DGU opfodre vel bare klubberne til af vise samfundsind og lukke klubhus baner træningsfaciliteter, men det er vel den enkelte Golfklubs bestyrelse eller baneejere af træffe valget om der må spilles elles ej, eller er det helt misforstået, tænker så længe regeringen ikke har lavet regler om dette er det vel op til klubberne af træffe den endelige afgørelse selv, så man kan vel i bund og grund ikke pege fingre af nogen,

 • Hvis Kokkedal lå i Jylland...

  26/03 - 2020 | Hans Rasmussen

  Så havde de fået et nyt medlem i dag - Hurra for en bestyrelse, som tør tænke selv og gå imod en union ude af trit med en betydelig andel af sine medlemmer... Og spar mig venligst for at blive kaldt egoist, forkælet eller kværulant, fordi jeg insisterer på at min golfunion gør hvad de kan for at fremme golfspillet i Danmark. Hvis myndighederne ville lukke spillet ned, så havde de jo gjort det.

 • Debatten herinde bør lukkes asap, kære golf.dk

  26/03 - 2020 | Jan Pedersen

  Komplet vanvittig læsning og nu begynder diverse klubledere også ........... kan næsten ikke tro det?? Det startede smukt for nogle dage siden med saglige for og imod kommentarer, men nu skal vi involveres i klubbernes bestyrelses sammensætninger, folk der melder sig ud, klubledere der skal renses, etc......... jeg hopper af og glæder mig til golf i 2021 ........... Danmark, Sverige, Mallorca, Tenerife, Mauritius, Malaysia, Sydfrankrig eller Sydafrika (bare for at nævne de allerlækreste steder) ........

 • Debatten herinde bør lukkes asap, kære golf.dk

  26/03 - 2020 | Jan Pedersen

  Komplet vanvittig læsning og nu begynder diverse klubledere også ........... kan næsten ikke tro det?? Det startede smukt for nogle dage siden med saglige for og imod kommentarer, men nu skal vi involveres i klubbernes bestyrelses sammensætninger, folk der melder sig ud, klubledere der skal renses, etc......... jeg hopper af og glæder mig til golf i 2021 ........... Danmark, Sverige, Mallorca, Tenerife, Mauritius, Malaysia, Sydfrankrig eller Sydafrika (bare for at nævne de allerlækreste steder) ........

 • DGU Fastholder

  26/03 - 2020 | Hans Erik Gammelgaard

  Det virker desværre ikke til at bestyrelsen i DGU kommer til fornuft, og med dem heller ikke de lokale bestyrelse rundt omkring i landet, undtaget de heldige medlemmer der har været skarpe nok til at vælge selvstændigt tænkende folk til at repræsentere dem. At folk der ikke kender til golf, udtaler sig om faren ved at spille i disse tider kan man måske have forståelse for, og nok heller ikke være overrasket over, da det er snarere reglen end undtagelsen at "man" udtaler sig i tide og utide om ting man intet aner om. Den undskyldning kan bestyrelsen i DGU "forhåbenlig" ikke skjule sig bag, de bør da om nogen vide, at få steder i samfundet er trafikken så reguleret som på en golfbane. Jeg ved ikke hvorfor bestyrelsen i DGU har sådan en trang til fælles pegefinerløftning og formynderi, og det overfor de medlemmer hvis interesser de er valgt til at varetage. Den slags ting findes der adskillige forum, med mange ligesindede i, som man kan tilslutte sig. Noget man kan have et bekeden ønske om de får masser af tid til, efter næste genneralforsamling i DGU. Med håb om vi snart igen kan vinke til hinanden på banerne

 • Lars Gundorph

  26/03 - 2020 | Tim Holst Petersen

  Sådan !

 • Jesus Christ

  26/03 - 2020 | Klaus Møller Sørensen

  Hvorfor forbyde golfklubberne at holde åbent?? Tager man forbeholdene i betragtning, mindsker man da også risiciene. DGU i går sgu langt over stregen!!!

 • Intet uansvarligt her - tværtimod

  26/03 - 2020 | Lars Gundorph

  Jeg bliver både irriteret og træt af at læse kommentarer, som at man skal smide de klubber ud som opfører sig uansvarligt. Vi opfører os i Kokkedal Golfklub yderst ansvarligt ved at have strengere regler for spil end sundhedsmyndighederne påkræver. Vi har tænkt rigtig meget over reglerne, og vi gør rigtig meget for at være på den sikre side. Samtidig giver vi vores medlemmer mulighed for at dyrke det de elsker, og for at få motion og frisk luft. Det er godt for det fysiske helbred og for den mentale sundhed, i en tid hvor vi alle sidder derhjemme med begrænset kontakt til andre mennesker. Da vi kun tillader medlemmer at spille, har det intet med økonomi at gøre! Så vi scorer ikke kassen Hr. Paul Andersen (indlæg 26/3) Vi lukkede vores bane i søndags, fordi tonen blev for grim blandt normalt så glade golfere, og fordi vi ville spørge sundhedsmyndighederne direkte om “vores model” var ok. Vi kontaktede DGU i mandags og blev enige med dem om at de skulle spørge Sundhedsmyndighederne, så klubberne ikke individuelt belastede systemet. Vi har efterfølgende fået mundtligt bekræftet fra DGU, at der ikke er noget galt med vores model i forhold til anbefalingerne. Dette falder fint i tråd med den besked andre golfklubber har fået på forespørgsel til sundhedsmyndighederne. At afvente en lovgivning som måske bliver taget i anvendelse virker på mig helt tosset. Hvad nu hvis det aldrig bliver tilfældet, og hvor længe skal man så afvente om det sker, før man kan åbne op for golf igen? Hvem har fået golfbanerne, som er kendetegnet ved få mennesker på store arealer og i frisk luft, skrevet ind i et forebyggende lovforslag? Hvem har pustet til ilden og gjort os til nogle halvkriminelle, uansvarlige og usolidariske mennesker? Vi kan være uenige med lad os være det på et oplyst grundlag, og i en ordentlig og fair tone. Jeg respektere fuldt ud de golfklubber som vælger at holde lukket, fordi de ikke mener at de tør tage ansvaret for en åben golfbane i disse tider. Jeg forventer til gengæld også at de respektere os andre der gennem nogle ordentlige og sikre regler, og inden for rammerne af sundhedsmyndighedernes retningslinjer, tillader spil ved at have tillid til det enkelte individs sunde fornuft og dømmekraft. Kommer der yderligere skærpelser skal vi være de første til at indføre dem! God sæson til jer alle og pas godt på jer selv! Lars Gundorph Kokkedal Golfklub

 • Union ude af trit med virkeligheden

  26/03 - 2020 | Kim Simmelsgaard

  Det bliver mere og mere tragikomisk. DGU vil tage bestik af situationen og efterfølgende tage stilling til en fælles, hensynsfuld åbning af golfbanerne efter myndighedernes anvisninger, hvis det er muligt, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union. Totalt out of bounce, det burde og kunne Unionen have gjort for længst. Men valgte i stedet at ophøje sig til en bedrevidende union i forhold til Sundhedsstyrelsens anvisning. Og nu vil man så pludselig tage stilling efter myndighedernes anvisning. Utroværdigt. Spørgsmålene blafrer i vinden: Blandt andet: Hvordan kan det være farligt at gå en tur på en golfbane med udstyr og vise sund fornuft, når det ikke er det uden golfudstyr. I øvrigt et ynkeligt forsøg at få eliten til at synge med på sangen om, at de klubber, der ikke følger Unionens latterlige anbefaling, bringer golfspillet miskredit. Det klarer Unionen helt fint alene ved at stemple klubbernes medlemmer som asociale tåber, der ikke kan finde ud af at vise samfundssind og sund fornuft på golfbanen.. Det er - også - en mulligan af en Union, der er ude af trit med flertallet af sine medlemmer, hvis argumenter, man åbenbart ikke ønsker at lytte til. Og derfor en Union, der er ude af trit med virkeligheden. Den er i sig selv slem nok - Unionen har åbenbart et behov for at gøre den endnu værre, mens Unionens medlemmer trænger sig så langt opmuntre en krog, at et tilbagetog - når det kommer - ikke bliver kønt.

 • Afstand

  26/03 - 2020 | Peter Karup Jørgensen

  Interessant debat med argumenter for og imod forbud vedr. golfspil. Vi skal holde afstand, der er et maksimum pr. m2, max. 10 personer sammen, høj hygiene osv. Disse fakta forhindrer restauranten i at holde åbent. Shoppen måske også. Turneringer og andre events kan ikke finde sted. Jeg ser der imod ikke nogen faktafunderet forhindring mod privat spil i 2-bolde og p.t. også 4-bolde. Vi skal nok være 200 m fra bolden foran og 2 meter fra hinanden. Med hjemmearbejde er det en udfordring at få nok motion og frisk luft. Privat spil vil være godt i dèn sammenhæng - uden risiko for smittespredning. Jeg er ked af, at DGU ikke fremfører disse argumenter.

 • Lidt konstruktiv tænkning.....

  26/03 - 2020 | Jan Sander Hansen

  Dette er blot nogle regler man kunne tage i betragtning når man eventuelt finder det muligt igen at åbne op for spil på banerne. 1. Er du i tvivl om du selv kan være en smittebærer, så bliv hjemme. 2. Er du i risikogruppen, så overvej om du ikke burde bliv hjemme. 3. Alle bygninger i tilknytning til Golfanlægget lukkes. 4. Drivingrange og træningsfaciliteter lukkes. Boldvaskere fjernes eller overdækkes. Bænke må ikke benyttes evt fjernes eller overdækkes. 5. Kun spil for medlemmer af klubben. 6. Max. 2 Spillere Pr. Bold. Skal være fra samme husstand. 7. Book og Bekræft din starttid på Golfbox. 8. Udskriv scorekort hjemmefra. 9. Gå først til Teestedet, når du kan se spillerne foran dig er på vej frem til deres bold på fairway. 10. Slå ud når spillerne er gået frem efter deres slag, efter gældende regler om agtpågivenhed. Ved den mindste tvivl om hvor bolden landede, slå en provisorisk. Gå aldrig tilbage og slå en ny bold. 11. Der er ingen river i bunkers, de spilles efter reglerne for wasteområde. Glat ud med dine fødder. 12. Der må ikke lukkes igennem. 3 min. Reglen gælder her og skal overholdes. Der er tabt bold og du spille videre med den provisoriske efter gældende regler om strafslag. 13. Alle må vente til bolde foran er færdig med hullet. 14. På Green. Hullet til flaget er proppet. Der vil være en hvidmalet plet/cirkel ca. 2 meter fra flaget dette indikere dit mål for putning og her slutter du af med at skubbe bolden væk fra med din putter før du samler den op med din handske. Flagstangen må under ingen omstændigheder berøres. Medfører bortvisning hvis det opdages. 15. Bolde der evt. dukker op under eftersøgning af egen bold. Må under ingen omstændigheder samles op. Medfører bortvisning hvis det opdages. 16. Når runden er færdig. Går du direkte til din bil og kører hjem. Tak for idag.

 • Lovgivning

  26/03 - 2020 | Svend West Hansen

  Hvad forskel skulle det dog gøre at en ny lov vedtages? Politikerne har klart udtrykt, at det er for at få flere værktøjer i kassen, hvis der bliver behov for det, ikke at de skal bruges og slet ikke, at de alle skal bruges. Der er altså ingen grund til at vente til tirsdag. Eneste grund jeg kan forestille mig er, at hvis den vedtages og omgående bliver taget i brug overfor golfsporten, slipper DGU’s bestyrelse af krogen, så de ikke selv behøver tage en beslutning. Ellers skal de jo selv forsvare en beslutning om at fortsætte. Og i mellemtiden har vi nok set al det dejlige golfvejr passere forbi uden mulighed for at bruge det, mens vejret i næste uge ser mere speget ud. Den bestyrelse burde skiftes ud.

 • Til Erling Johansen

  26/03 - 2020 | Casper Munk Christensen

  ja det kunne være dejligt hvis man kunne komme igennem med en mistillids afstemning i klubben men alle generalforsamlinger er jo helt ligitimt aflyst til senere og når først spillet er igang igen glemmer nogle jo ret hurtigt, og man kan jo nok ikke være så heldig at bestyrelsen vælger at træde tilbage både i min klub og DGU.

 • Egoister?

  26/03 - 2020 | Tim Holst Petersen

  En skriver: "Kommentarerne bekræfter desværre, at golfspillere for manges vedkommende er egoistiske. Tænker kun på sig selv" Det er alligevel groft at blive kaldt en egoist, når man vælger at følge MYNDIGHEDERNES regler og anbefalinger !!

 • .... og I bliver ved!

  26/03 - 2020 | Harald Espenhain

  Mange siger, at hver golfklub har sin eller sine kværulanter! Når man lige pløjer gennem tråden her eller i øvrigt har fulgt debatten i den seneste uges tid, så begynder den talemåde at give mening... Nu er jeg fint med på, at det er et frit land vi lever i og at alle har ret til hver sin mening, men shit hvor stikker det altså af for mange af jer, der død og pine skal ud og spille golf. Nu ved jeg godt, at flere af jer på rimelig sober vis fremfører det ene gode argument efter det andet - og formentlig ville I også efterleve alle de gode hensigter, hvis I blev sluppet løs på banerne.... Men alligevel kommer I uundgåeligt til at lyde som den lille forkælede unge, der lige har fået et "NEJ!" af mor eller far, men bare bliver ved! I har underlagt jer en dansk foreningsstruktur, hvor nogle få træffer afgørelser for de mange. I sidder tydeligvis ikke selv med beslutningsmyndigheden denne gang - og har med endnu større tydelighed meget svært ved at have fået det nej. Gå nu ind til jeres koner - bed dem hjælpe jer med at minde jer på alle de lykkelige stunder I har haft, på trods af at andre tog beslutningerne for jer.... på arbejdet, i lufthavnen før ferien rigtig var gået igang eller i grundejerforeningen.... Slap nu af og bak om om det DGU og den vidunderlige golfsport, som vi alle kan nyde om en måned eller to. I opfører jer sgu værre end de elever, som jeg underviser til dagligt!

 • Trist DGU

  26/03 - 2020 | Jens Andersen

  Det er virkeligt trist det DGU her har gang I. Jeg er også overbevist om at DGU har gjort hvad der står i deres magt for at få regeringen overbevist om at golf kills....Der er kun et sige til det her - Ny formand - han bærer ansvaret for dette gedemarked.

 • Corona

  26/03 - 2020 | Kent Andersen

  Til alle jer, jeg kan sgu godt forstå alle er totalt frustreret over vi ikke kan komme ud på vores baner, men det er desværre i dette land tildens af pege fingre af andre når de andre ikke kan, så man kan ende i bad standing i andres øjne. Og det med af miste medlemmer tror jeg personligt ikke på,og det er ikke et argument i debatten, sjovt af følge DGU tåbelige håndtering af situationen når man opfodre på den måde fra start og nu nærmest håber af regeringen redder deres ansigt i næste uge, med af vedtage af alt aktivitet golf camping og andet godt bliver forbudt.mvh en frustreret golfspiller og campist Kent Møn golfklub

 • Hvad skal bestyrelsen gøre?

  26/03 - 2020 | Erling Johansen

  Kommentarerne bekræfter desværre, at golfspillere for manges vedkommende er egoistiske. Tænker kun på sig selv - og så må andre jo også tage vare på sig selv! Men det må ikke gå ud over mig! De golfklubber, der har valgt at lukke klubbens faciliteter på grund af Corona'en, har formentlig selv valgt at gøre det. Nu kan en klub jo ikke gøre noget selv, så det må være den demokratisk valgte bestyrelse - der på medlemmernes vegne - har truffet beslutningen. Eller er der noget jeg ikkee forstår? Er det nogen eller noget udenfra? Eller er bestyrelsesmedlemmer generelt så dumme, som det kunne fremgå af 90% af foranstående indlæg. Så er det da positivt, at Coronaen foormentlig betyder, at vi på næste generalforsamlinger får valgt nogle bestyrelser, som består af kloge personer. God fornøjelse med arbejdet - der er nok at se til. For medlemmerne er ikke nemme at gøre tilfreds - allesammen!

 • Claus Østerlin, dit heldige asen

  26/03 - 2020 | Tim Holst Petersen

  De fleste af os har desværre ikke den mulighed. Det har DGU sørget for, selvom myndighederne ikke har noget problem med at folk spiller golf. Rart at se en klub med en bestyrelse der har klodser og går imod DGU.

 • Hasteloven bliver jo ikke aktiveret den 31/3

  26/03 - 2020 | Flemming Kristensen

  Selvom hasteloven skulle blive vedtaget den 31/3, bliver den jo ikke aktiveret med det samme, Vil DGU så igen gå længere end lovgiverne? DGU - pas på, at I ikke kommer til at male jer ind i et hjørne. Jeg forstår simpelthen ikke logikken i jeres argumentation i dag.

 • Tabersag

  26/03 - 2020 | Claus Østerlin

  Det er utroligt hvor langt DGU vil strække sig for ikke at tabe ansigt. Man har skabt sig en kæmpe tabersag , som alene er til skade for golfsporten og pt. mulighederne for at dens medlemmer for kan udøve en kontrolleret fritidsfornøjelse, som ligger inden for rammerne at sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det gør det da ikke bedre, at man nu tager golfkendisser til gidsel for sine fejlvurderinger. Det vil give respekt, hvis man i DGU havde skuldre nok til at erkende sine fejlvurderinger - det er andre i vores samfund store nok til. At forsøge at dække sig ind under et lovforslag som slet ikke vil ramme 2 -bolde under de rigtige omstændigheder giver kun anledning til yderligere hovedrysten. Hvis DGU nu havde dækket sig ind under en nervøsitet over en imageudfordring , havde det givet menig - men den er allerede tabt nu big time. Må formode, at tiden nu giver DGUs bestyrelse m.fl. tid til reflektion over hvilket mandat de sidder på. Heldigvis er jeg selv medlem af en klub med en potent bestyrelse. Claus Østerlin /Kokkedal Golfklub

 • Hvis jeg lå tæt på en

  26/03 - 2020 | Casper Munk Christensen

  klub der havde åbent nu så kan min hjemmeklub være sikker på at mit medlemsskab var opsagt (desværre først fra næst år da 2020 er betalt). det er svært at være medlem et sted hvor man ved at bestyrelsen er inkompetente og bare gør som DGU siger.

 • DGU er til grin...

  26/03 - 2020 | Torkil Poulsen

  Politisk korrekthed, fremfor sund fornuft. Tag nu jeres tøj og gå, inden det bliver for pinligt. Der er absolut ingen fare for at blive smittet på en golfbane. At i bruger tidligere topspillere som bannerførere, er jo helt grotesk, de burde være for kloge til det.

 • Jeg må handle i butik, men ikke spille golf

  26/03 - 2020 | Torben Holst

  Jeg må godt gå ud og handle i supermarked, byggemarked, apotek m.fl. her er mange mennesker på en lille plads, men jeg må ikke gå en tur selv eller med en makker i den friske luft på en golfbane, hvor jeg ikke behøver at røre ved andet end mit golfudstyr. DGU hvis det ikke bliver forbudt at spille golf efter den 31 marts, så lad medlemmerne selv bestemme om de vil på golfbanen, selvfølgelig efter de gældende forholdsregler.

 • Hvem kan forbyde 1-bold?

  26/03 - 2020 | John Andersen

  Jeg har endnu ikke fået svar fra DGU på dette forslag - så her følger seneste mails (sendt 26/3 kl 1954: Kære Lars Jeg er helt sikker på, at DGU både arbejder og tænker jer om. Men jeg forstår slet ikke, at du endnu ikke har taget stilling til, om DGU burde være i offensiven og forslå, at golfbaner kan holdes åbne, hvis der kun spiller 1 ad gangen. Du er god til at svare på alle mine mange mails - tak. Men det hjælper jo ikke, når du konsekvent IKKE tager stilling til eller blot kommenterer mit forslag. Så hvis politikerne ikke blot skal forbyde alt golfspil, så er der da brug for at DGU kommer med proaktive udspil, der kan give politikerne mulighed for at der kan spilles under helt sikre forhold. Med venlig hilsen John Den 25. mar. 2020 kl. 09.36 skrev Lars Broch Christensen : Kære John! Tak for din mail - vi arbejder på - overvejer situationen. Venlig Hilsen Lars Broch Christensen Formand Tlf.: 21 94 62 30 Den ons. 25. mar. 2020 kl. 08.56 skrev John Andersen : Kære Lars Der er jo sket lidt, siden jeg svarede på din seneste mail og jeg går ud fra, at DGU bestyrelsen i disse dage drøfter, hvad de skal anbefale klubberne at gøre, når sommertiden starter og den nuværende anbefaling fra DGU udløber 30/3. Dels har nogle klubber sendt vedlagte brev til DGU, så det er vel med i jeres overvejelser. Så har Mette Frederiksen sagt, at man ikke skal tage i sommerhus - og skyndt sig at rette til, at det må man godt - frisk luft er jo godt - blot man holder afstand til andre, så smitte ikke spredes. Og regeringen har forlænget alle tiltag til efter påske, så vi stadigt skal tage afstand fra andre og helst holde os inde - når ikke vi skal ud alene eller med samboende for at få frisk luft. Så på den baggrund vil jeg bede dig videresende denne mail til DGU bestyrelsen, så de kan overveje (før I blot forlænger forbudsanbefalingen til 14/4), om ikke I kunne foreslå følgende opblødning: 1. Klubberne anbefales at banerne lukkes, hvis der er sandsynlighed for, at der ellers er smittefare, hvis fx golfspillere går ud som 3-4-bolde af spillere, der ellers ikke er samboende. 2. Men for de klubber, der har mulighed for at man booker 1-bolde kunne det foreslås, at man tillader spil på golfbanerne under forudsætning af, at der kun er 1 spiller på hver tid. Dog evt 1-2 flere, hvis de er samboende og derfor ikke spreder smitte til andre end dem, de normalt bor sammen med. Nogle klubber har take-a-way fra deres restauranter, der jo ellers har lukket, og det betyder, at der er rengøring på området - og vel normalt åbne toiletter mm, men ikke åbne sekretariater. Det kan overvejes, at man ikke udskriver scorekort (hvis der kan være risiko ved at bruge fælles pc til det) eller overhovedet kommer i klubben, da man jo blot kan gå direkte på banen og spille på sin tid. Og jeg forestiller mig, at medlemmerne, som nu, er så regeloverholdende, at de kun spiller, når de har en tid - og ikke med fremmede- så det skulle heller ikke skabe problemer. Klubberne skal naturligvis overveje, om banepersonale er nødvendigt for at vedligeholde banerne - men dette er vel ikke anderledes, end hvis der ikke spilles - græsset skal vel snart slås - og vinterregler ophæves vel alligevel 1/4 mange steder. Men disse praktiske forhold kan de enkelte klubber vel selv tage stilling til. Det vigtige for DGU er vel, at der er en fælles holdning til, at golf er en sund udendørs sport/aktivitet, som vi alle kan have glæde af. Men at vi viser samfundssind og er ansvarlige, så vi sikrer, at ingen golfspiller udsætter sig selv eller andre for at viderebringe smitten. Så de 2 forhold vil kunne opfyldes, hvis DGU anbefaler klubberne, at de selv kan tage stilling til, om der kan spilles enkeltvis på alle baner fra 30/3 - og indtil alle restriktioner igen kan ophæves. Med venlig hilsen John (120-26051) 76 år og rask, men i risikogruppe pga alder:-)

 • Kan det tænkes

  26/03 - 2020 | Kuno Kragh

  At DGU aldrig fik noget svar fra Sundhedsstyrelsen, fordi at de havde meget vigtigere ting at tage stilling til, og så valgte man selv at finde på en udlægning da man ikke havde tålmodighed til at vente. Eller måske de aldrig spurgte, inderligt at dokumentationen ikke lægges frem hvis den er så klokkeklar. Jeg kan ikke forstille mig at banerne åbnes før 1. Maj eller 1. Juni og hvad så med refusion i kontingent, det kan blive en hård nød at knække for mange klubber. Jeg har godt læst at DGI anbefaler at man ikke refunderer kontingent, det kan jo også give bagslag og man vil se masse udmeldelse i klubberne. Og efter denne her omgang kan der godt være mange der får brug for pengene til andet end golf. Så jeg syntes at DGU skulle også tænke på medlemmerne. Og til dem der er imod åbning, så er det sådan at selvom banen er åben er man ikke tvunget til at spille. Der er et valg for både dem der er for og dem der er imod. Det er der ikke idag.

 • Til de klubber der fortjent

  26/03 - 2020 | Patrick Munk Krog Christensen

  får en del ekstra greenfee indtægter fordi de rent faktisk gør det der tjener golfen bedst. I er et lyspunkt og det er fuld fortjent at man bliver belønnet for et godt stykke arbejde og gode beslutninger

 • Godt gået DGU.

  26/03 - 2020 | Paul Andersen

  Smid de klubber ud som scorer kassen ved at opføre sig uansvarligt

 • Rimelig kritik

  26/03 - 2020 | Tim Holst Petersen

  Kritikken af DGU er helt på sin plads. De gør i hvert fald IKKE deres bedste for at varetage vores interesser. Lad os bakke op om de klubber, der trodser DGU's anbefaling, og lytter til myndighederne i stedet. Kokkedal, Henne, Blokhus og andre klubber, der holder åbent: Stor ros til jer!

 • Det er jo helt sort...

  26/03 - 2020 | Anders Sørensen

  DGU meddeler, at man gerne vil afvente et lovforslag. Det er jo naturligt, at golfen skal opføre sig som myndighederne angiver. Men hvorfor så være ude af trit nu??? Ros til Kokkedal og andre, der opfører sig logisk og ansvarligt.

 • Forbud (?)

  26/03 - 2020 | Hasse Gårde-Askmose

  Lovforslaget/-ene bliver ganske givet vedtaget.. I det store og hele. Men det er ikke det samme som, at der samtidig nedlægges forbud. F.eks. forbud mod at spille golf. Så jeg vil opfordre DGU til at bakke op om, at det er muligt at spille golf. Selvfølgelig under behørig hensyntagen til potentiel smittefare. Samtidig går jeg ud fra, at DGU (som er golfernes union?) går i dialog med myndighederne ang. evt. restriktioner for golfspillet. DGU har bla. brugt som argument for sin hidtidige indstilling, at mange golfere er 65+. Det kan godt være, at Mark Twain betragtede golfere som idioter, der ødelagde en dejlig tur i naturen ved at gå og slå til en dum lille hvid bold. Det kan godt være, at det gjaldt for amerikanske golfere... i sin tid. Men det gjaldt ikke og gælder ikke for daske golfere. De kan godt bruge de små grå. Det gælder også golfere over 65.

 • Urimelig kritik

  26/03 - 2020 | Tage Engelbrecht Svendsen

  Det er ok at have forskellige holdninger til det at spille golf i denne tid. Selv kunne jeg ikke drømme om at spille, Men den nærmest hysteriske kritik af DGU er dybt urimelig. Jeg er sikker på at de gør deres bedste for at varetage vores interesser. Lad os bakke op om vores bestyrelser- også DGUs.

 • lovforslaget

  26/03 - 2020 | Hasse Gårde-Askmose

  https://www.ft.dk/samling/20191/lovforslag/L158/som_fremsat.htm

 • Kokkedal Golfklub

  26/03 - 2020 | Patrick Munk Krog Christensen

  Godt at høre at der trods alt er klubber derude der kan tænke selv og komme frem til en fornuftig løsning

 • DGU – Det er en lost ball - drop en ny og kom videre...

  26/03 - 2020 | Michael Schiedel

  Kære DGU - det gør ondt at se på hvordan I fortvivlet forsøger at retfærdiggøre jeres forhastede og forkerte beslutning fra forgangne uge. Coronatid er Dilemmatid. Men for pokker da - hvorfor - hvorfor (!?!) skulle I vælge at gå så langt længere i jeres anbefaling end både Sundhedsmyndighederne og DGI foreskriver. Og hvorfor så ikke bare lade det være ved en anbefaling. Klubberne bestyres jo af dygtige ledelser og ansvarlige Bestyrelser, der godt kan tænke selv. Som medlem af Bestyrelsen i Kokkedal Golfklub vil vi i weekenden åbne banen med en række restriktioner, som vi har foreslået DGU at gøre til sine egne. Max 2 bolde, ingen flag eller river, ingen stole på terassen, aflåst klubhus mm. Men DGU vil ikke lytte – og dagens fastholdelse af forbud bærer præg af misforstået overhensyntagen og udkommer som formynderi og manglende tillid til folks dømmekraft. Så nu hænger DGU fast i et selvvalgt Corona dilemma - skal man kravle endnu højere op i træet og fastholde forbuddet. Det er vel ret beset en naturlig vej at gå. For lige så ulogisk det var at indføre forbuddet - lige så ulogisk bliver det at ophæve det. For hvornår har DGU tænkt sig at stoppe forbuddet? Når smittetallet er under 400, når der kun dør 2 om dagen? Eller når den tynde gren i toppen af træet knækker....??? DGU befinder sig på en anden planet – og der er bolden Out of Bounds! Drop en ny og kom videre. Michael Schiedel / Kokkedal Golfklub

 • Andre kan godt

  26/03 - 2020 | Kim Ejland Nielsen

  Med lidt fornuft kan fodbolden godt finde en løsning: https://sport.tv2.dk/fodbold/2020-03-25-danske-klubber-kan-igen-lade-spillerne-traene-sammen-bare-ikke-ob

 • Hvem kender Sundhedsstyrelsens svar?

  26/03 - 2020 | Lars Kristensen

  Det er mærkeligt, at vi ikke har kunnet læse, hvad Sundhedsstyrelsen svarede, da DGU spurgte om, hvordan reglerne skal fortolkes i forhold til golf. Når man læser de generelle regler, er der intet, der forhindrer, at vi kan spille golf i 2-bolde, når vi holder mindst 1,5 meters afstand mellem de to spillere. Og det nye lovforslag ændrer jo ikke noget på det. Det indeholder alene en bemyndigelse til at stramme yderligere, hvis situationen kræver det. Et fornuftigt svar fra DGU's bestyrelse her og nu vil være, at man lader det være op til de enkelte klubber at afgøre, om man har forhold, der sikrer, at man lever op til myndighedernes krav.

 • Imagepleje

  26/03 - 2020 | Hasse Gårde-Askmose

  DGU varetager ikke gofernes interesser men egne.

 • Hastelov

  26/03 - 2020 | Walther Vang Valentin

  Jeg var ikke enig med DGU tidligere anbefaling om lukning af golfbanerne, men kan godt forstå, at DGU afventer færdigbehandlingen af det nye lovforslag som forhåbentlig sker på tirsdag den 31 marts. MEEEEN det havde klædt DGU, om de denne gang havde udvist lidt karakter omkring DGUs holdning. DGU kunne let have meldt ud, at man, medmindere myndighederne strakt (tirsdag) lukker golfbaner, campingpladser mv., vil anbefale en åbning af golfbanerne men under strenge vilkår/retningslinier, som også tager hensyn til det fremsatte lovforslag, f.eks. at banerne kun åbnes for egne medlemmer, at man kun kan gå ud i 2-bolde, klubhuse skal lukkes fuldstændig m.v. DGU kunne vise, at man tager situationen alvorlig, og vil guide dens medlemmer til at følge myndighedernes retningslinier. DGU er trods alt en interesseorganisation der bør varetage medlemmernes (golfklubber og golfspillere) interesse. Det er så op til de enkelte klubber at sikre, at klubbens medlemmer opfører sig ansvarligt og det vil få øjebliklig konsekvens for de som ikke følger de strenge retningslinier. Hvis vi golfspillere så ikke kan administrere spil under sådanne retningslinier, så vil det i sidste ende betyde, at alle golfbaner bliver lukket.

 • Hvilken rolle har DGU spillet for at få golfbaner med i loven

  26/03 - 2020 | Svend Aage Nielsen

  Har DGU aktivt og direkte anbefalet i regeringen, at golfbaner skal være omfattet af reglerne? Det må være rimeligt, at DGU's ledelse åbent fortæller os medlemmer hvordan ledelsen ageret. Et forbud her er og bliver lige så lidt relevant som et forbud mod at køre på cykel i skoven eller surfe i Cold Hawaii.

 • virker lidt "over-kill"

  26/03 - 2020 | Grethe Lambrecht

  fint, at man ikke komme på driving range og i lokaler, og fint, at man ikke skal spille i grupper men det virker skørt at 1 person eller 2 personer ikke kan gå ud og spille. man har jo netop brug for og godt af motion og frisk luft. det virker ikke gennemtænkt

 • Stor Forskel

  26/03 - 2020 | Karsten Sønderup

  Jeg fatter bjælde her, jeg går på en byggeplads hvor vi lige nu er ca 25 håndværker, vi får det til ar fungere med vores sunde fornuft, fordi vi ikke er blevet sendt hjem af nogen lov. Så undre det mig på det groveste at når man tænker på at et golf hul i gennemsnit består af ca 40000kvm at man ikke må gå der 4 spillere

 • Aprilsnar?

  26/03 - 2020 | Henrik Foldager

  Der er vel efterhånden fremført rigeligt med argumenter imod DGU´s fornuftsstridige coronatosserier, Til gengæld tænker man, at der må være tale om at tage forskud på aprilsnarreriet, når DGU pludselig håber, at man fra 1. april kan FÅ LOV TIL at spille golf, når Folketinget sandsynligvis vedtager STRAMNINGER, i øvrigt efter at DGU selv har påpeget, hvor "farligt" det er at bevæge sig på en golfbane. Mage til idioti skal man da lede længe efter... Jeg vil håbe, at den ansvarlige DGU-bestyrelse får en kort levetid (altså som bestyrelse:-) ).

 • troværdighed

  26/03 - 2020 | Preben Stokkendal

  DGU vil åbenbart ikke offentliggøre Sundhedsstyrelsens svar. Mit kvalificerede gæt er, at Sundhedsstyrelsen har sagt ok til at spille efter de retningslinier, som vi f.eks. har fulgt i Kokkedal. DGU bestyrelsen kæmper uværdigt for at rede sig ud at den meget dårlige henstilling om lukning. Bestyrelsen bør overveje at fratræde, hvis de ikke snart besinder sig. Erkend bommerten og lad os så komme videre.

 • Altid noget

  26/03 - 2020 | Patrick Munk Krog Christensen

  Det er da dejligt at der trods alt er nogle klubber der bevarer den sunde fornuft som Henne Golfklub og Blokhus der begge stadig er åbne men det er jo komplet umuligt at få en tid der. nå men vi må se om der findes et sted vi kan spille i weekenden hvis nogle kender en bane i jylland/fyn så skriv gerne her kører gerne et par hundrede kilometer for at komme ud.

 • Håbet er lysegrønt

  26/03 - 2020 | Knud Erik Wichmann

  Snart forår i DK. Men landet i pandemisk lockdown. Der er få lyspunkter. Alle keder sig. Men sålænge det giver mening bliver vi hjemme. Men ... Det mange af os tænker er - giver det mening ikke at tillade golf spil hvis strenge regler overholdes ? Er begrundelsen at golfspillere ikke skal have lov til at få et åndehul når nu "vi" andre ikke har det. Altså DGU mener at golffolket skal holde sig hjemme fordi man vil undgå andres ubegrundede nidkærhed og misundelse. Så bør DGU blive skarpere til at kommunikere præcis hvorfor og hvordan, det ikke er til skade for NOGEN, at man går ud i 2-bolde uden flag og river og holder samme afstand på P-pladsen som man gør på P-pladsen foran supermarkedet. Og tager lige hjem og drikker sin øl der. Håber at DGU kan løfte denne opgave. Det er forår. Og der er så meget andet vi kan blive kede af.

 • Lange udsigter

  26/03 - 2020 | Claus Dahl Andersen

  Tror desværre ikke DGU kommer til fornuft, da deres ageren er bestemt af følelser og stemninger, og ikke fakta og anbefalinger fra myndighederne. Jeg håber så bare at DGU også er klar til at tage ansvaret for det store økonomiske tab klubberne får. Jeg tror desværre vi komme til at se en større afgang af medlemmer, da det meste at den "lyse" del af sæsonen forsvinder, og samtidig tror jeg ikke der kommer nye medlemmer i perioden med lukning. Det har samtidigt været underligt at se hvordan DGU med en massiv PR kampagne forsøger at tegne et billede af at flertallet af DGUs medlemmer er for en lukning og bakker op. Jeg vil meget gerne se en undersøgelse der vise det. Flertallet af kommentar på nettet er imod DGU

 • 2-bold er også en mulighed

  26/03 - 2020 | Michael Christiansen Bang

  Medmindre jeg forstår forslaget forkert, kan man sagtens spille en 2-bold, med behørig afstand, hvilket normalt sker helt automatisk i golf.

 • DGU bør aktivt arbejde for at skabe forståelse for “sikker golf”

  26/03 - 2020 | Mikael Sternberg

  DGU virker meget passive - bør I ikke arbejde for at påvirke myndighedernes forståelse af at det kan være lige så sikkert med golf under de rette betingelser som at gå en tur med hunden? I er vel ansat til at fremme (sikker) golf og lige nu virker det til at man hos myndighederne sidestiller golfbaner med campingpladser. Der er nok at tage fat på i golfens tjeneste!

 • DGU skal fortsat ikke agere myndigheder

  26/03 - 2020 | Henrik Sørensen

  "DGU vil efterfølgende tage stilling til en fælles hensynsfuld åbning af golfbanerne efter myndighedernes anvisninger". Jamen HVORFOR har DGU ikke fra starten rettet henvendelse til myndighederne, i stedet for selv at "lege" myndighed? Måske var det fordi det var indlysende for dem, at der ikke var noget påbud eller anvisninger om at lukke golfbanerne i de regler der gjaldt på det tidspunkt. Og hvorfor spørger man så ikke myndighederne NU i stedet for at vente på en lov som IKKE i sig selv vil give svar på sagen. Man kunne fristes til at tro, at DGU's bestyrelse inderligt håber på at myndighederne vil rage kastanjerne ud af ilden for dem ved at påbyde lukning af banerne, så de slipper for selv at skulle krybe til korset.

 • Lukning af baner

  26/03 - 2020 | Henry Nielsen

  Hvad tror i selv ?? Skruen bliver strammet efter den 31-3 så selvfølgelig vil DGU anbefale lukning. Latterligt når man ser kondiløbere og cykelryttere i massevis. Vores bane står gabende tom og indbyder til frisk luft, til spillere som sagtens kan finde ud af gå 2 personer max i samme retning uden hjælp fra P vagter.

 • DGU kan ikke gøre andet

  26/03 - 2020 | Tim Holst Petersen

  ... når nu de allerede HAR malet sig op i et hjørne. Man kan så have et stille håb om, at de ikke endnu engang går til den kulørte presse, og udskammer de klubber, der faktisk følger myndighedernes regler og anbefalinger, og fortsat holder åbent.

 • Der er åbent hos Royal og

  26/03 - 2020 | Claus Pedersen

  Der er åbent hos Royal og City golf, hvis I ikke kan undvære golfen.

 • Nogen spiller golf andre ikke?

  26/03 - 2020 | Gert Bøje Christiansen

  Burde være helt ens for alle? Atter en dag med rigtig godt golf vejr, uden golf, særdeles træls og også lidt uforståeligt. Jeg er for øvrigt aktionær. Kan ,,,,,,,og hvem kan beslutte at lukke en golfbane uden at spørge aktionærerne?

 • Der er forskel!

  26/03 - 2020 | Claus Yde

  Helt i orden at DGU trækker vejret til d. 31. Men.... såfremt det ikke forbydes at spille, bør I gøre jer selv den tjeneste ikke at sammemligne en campingplads med en golfbane!!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,618,383
 • Unique Visitor:125,148
 • Registered Users:160,733
 • Unregistered Users:31,218
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,518
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:100.24.113.182
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,673
  • This week:102,037
  • This month:388,629
  • This year:1,618,704

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk