DGU-direktør: - VM-guld beviser, at talentarbejdet virker | Golf.dk
Thomas Larsson, Rasmus Højgaard, John Axelsen, Torben Nyehuus og Nicolai Højgaard har godt fat om pokalen.

Foto: Dansk Golf Union

DGU-direktør: - VM-guld beviser, at talentarbejdet virker

11/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Adskillige danske topgolfere render rundt med pudsemiddel på fingrene. Der er simpelthen så mange pokaler, der skal poleres.

Det imposante Eisenhower Trophy, som er det officielle navn for herre-VM, er det nyeste stykke sølvtøj på den danske kaminhylde.

- Det har været en fantastisk sæson, også med Thorbjørn Olesens sejr i italian Open og senere udtagelse til Ryder Cup. I nyere tid har det været en af de allerstørste sæsoner, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

Især Højgaard-tvillingerne har imponeret i år. De var med til at gøre Danmark til uofficielle juniorverdensmestre i juni. Her vandt Rasmus Højgaard den individuelle konkurrence.

Nicolai Højgaard blev kort efter individuel europamester efter at have vundet en professionel turnering på Ecco Tour tidligere på året.

Højgaard-brødrene og John Axelsen var også med til at vinde bronze ved EM for herrer i juli måned. Her vandt også de danske damer bronze.

- Vi kan bruge det her resultat til at se på, at det talentarbejde, vi i har i Danmark, det virker. Når jeg kigger på de dygtige klubtrænere, vi har, når jeg kigger på turneringsstrukturen, og når jeg kigger på landsholdsarbejdet, så spiller alle de elementer godt sammen, siger Morten Backhausen.

I pro’ernes rækker kan det i øvrigt nævnes, at Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen vandt World Cup of Golf, da det senest blev afviklet i 2016.

Danmark er altså verdensmester hos pro-herrer, amatør-herrer og på drengeniveau lige nu.


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer