DGU´s DM i Paragolf afviklet med Hørsholm Golf som værtsklub. | Golf.dk
Flemming Rasmussen og Rasmus Løt.

Foto: Privat

DGU´s DM i Paragolf afviklet med Hørsholm Golf som værtsklub.

01/10 - 2020 | Jesper Hviid

I weekenden den 25-27 september stillede Hørsholm Golfklub baner, faciliteter og en stor gruppe frivillige hjælpere til rådighed for årets DM i Paragolf. Efter fredagens skybrud over Hørsholm, som stort set umuliggjorde reelt prøvespil, var der betænkelige miner hos arrangørerne. De fleste greens og bunkers var mere tilfældige søer end tilfældigt vand. Men allerede lørdag morgen var der kun få vandpytter tilbage i nogle få bunkers og greens var igen spilbare for de 31 deltagende spillere og de to runder kunne heldigvis afvikles i et fantastisk sensommer vejr

Spillerne var opdelt i 4 rækker – en A-række og en B-række for fysisk handicappede og blindesvagtseende (kategori 1), hvor A-rækken spillede slagspil, mens B-rækken spillede en stableford-turnering. Spillere med udviklingshandicap, autisme o.l. diagnoser (kategori 2/ Special Olympics) var ligeledes opdelt i en SO A-række og en SO B-række som henholdsvis spillede slagspil og stableford. 

Årets turnering bød på et interessant come-back idet Stefan Mørkholt fra Gyttegaard GK var tilbage og restitueret efter næsten to års turneringspause grundet den den hjernerystelse som han pådrog sig ved EM i Portugal 2018. I Stefans fravær vandt Flemming Rasmussen fra Birkemose GK DM-pokalen i 2019 og nu skulle det så afgøres om vandrepokalen kun var til låns. Det blev dog ikke Flemming som kom til at presse Stefan. Unge Rasmus Løt fra Kalø Vig GK var tæt på at snuppe sejren i kraft af en rigtig god finale runde som han gik i +1 og trods en 1. runde i +7 sluttede Rasmus derfor kun 2 slag efter Stefan som gik i 74/76. Den forsvarende mester Flemming vandt bronze.

B-rækkens stablefordturnering blev et opgør mellem debutanten Daniel Rørnæs fra Værebro GK og to jyske spillere – Kurt Boisen fra Haderslev G og Hans-Henrik Rønnov fra Skive GK. Det blev til en debutant sejr hvor Daniels 61 point var nok til sikre guldet.

Special Olympics-spillerne (kategori 2) var som nævnt også opdelt i to rækker. I A-rækken viste Casper Holst-Christensen fra Hillerød GK virkelig format.  Med 2 runder i henholdsvis 71 og 69 slag – 4 under par - blev Casper en suveræn vinder – 6 slag bedre end debutanten Jonas Lolk Frederiksen fra Mølleåen GK. Bronzemedaljen gik til rutinerede Troels Højbjerre fra Helsingør GC.

B-rækken med Special Olympics spillerne havde flere interessante debutanter, og det var i høj grad dem som blandede sig i medaljestriden. Frederik Villads Bech fra Helsingør GC blev med 65 point bronzevinder, Frederik Brokfelt-Christiansen vandt med 67 p. sølv, mens feltets eneste pige Annelene Zobbe Mortensen fra Helsingør GC med 72 p. tog sig af guldmedalje og pokal.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk