Det store puslespil - hvem skal Bjørn tage med til Paris? | Golf.dk
Der er masser af muligheder i spil for Thomas Bjørn.

Foto: Getty Images

Det store puslespil - hvem skal Bjørn tage med til Paris?

01/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Puslespil kan være svære nok i forvejen. I Thomas Bjørns puslespil bevæger brikkerne sig hele tiden, mens han lægger det.

På søndag ved Ryder Cup-kaptajnen præcis hvilke otte spillere, der er automatisk kvalificeret til hans hold. Tre dage senere offentliggør han sine fire captain’s picks.

I skrivende stund er Justin Rose, Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Jon Rahm, Alex Norén, Francesco Molinari og Thorbjørn Olesen kvalificeret. Af de otte er det kun Thorbjørn Olesen, der kan glide ud af listen. Kun Matthew Fitzpatrick eller Eddie Pepperell kan overhale ham.

Vi giver dig et overblik over kandidaterne til de fire sidste pladser.

Thorbjørn Olesen

Derfor bliver han valgt: Næstefter Francesco Molinari er Thorbjørn Olesen måske den europæer, der har spillet allerbedst siden han vandt Italian Open i juni. Han har fem top-6 placeringer henover sommeren. Han har desuden vist, at han er god til makkergolf. I 2016 vandt han World Cup med Søren Kjeldsen og sidste år vandt han GolfSixes med Lucas Bjerregaard. Han er i stand til at spille eksplosiv birdiegolf og vil være en stærk fourball-spiller. Og så er han nære venner med Thomas Bjørn.

Derfor bliver han ikke valgt: Netop hans nære venskab med kaptajnen kan stå i vejen. Thomas Bjørn ønsker ikke at kunne anklages for nepotisme. Det kan også skade ham, at han er rookie, og dem har Bjørn i forvejen mindst fire af på sit hold. Olesens top- og bundniveau ligger langt fra hinanden. Den mest sandsynlige årsag til, at Thorbjørn Olesen ikke får et wild card er dog, at han ikke behøver det. Det håber vi på.

Placering på verdensranglisten: 40

Antal Ryder Cups: 0

Ian Poulter

Derfor bliver han valgt: Poulter er overvældende favorit til at få et wild card. Han er rutineret, godt spillende og er en af de bedste Ryder Cup-spillere i nyere tid. Hans begejstring for Ryder Cup er åbenlys, og i 2012 var han den toneangivende spiller på det europæiske hold, som leverede et utroligt comeback på Medinah. Er dygtig i hulspil og har blandt andet vundet WGC Match Play i 2010. Blev nummer fem i samme turnering i år. Ugen efter vandt han Houston Open.

Derfor bliver han ikke valgt: Hans form er dykket en anelse. En 10. plads er hans bedste resultat i hans otte sidste turneringer. Spillede skidt i sin sidste Ryder Cup i 2014, hvor han også fik et captain’s pick af Paul McGinley.

Placering på verdensranglisten: 32

Antal Ryder Cups: 5

Matthew Fitzpatrick

Derfor bliver han valgt: Fitzpatrick har bevist, at han kan vinde. Han har vundet fire gange på europatouren og vandt US Amateur som 18-årig. Han var med på det europæiske hold for to år siden, og Thomas Bjørn udtalte allerede dengang, at han så den unge englænder som en fremtidig stamspiller på det europæiske hold. Matthew Fitzpatrick fylder 24 år på lørdag, og hvis han vinder Made in Denmark dagen efter, kan han skubbe Thorbjørn Olesen væk fra de automatiske pladser. Han er tilmed meget præcis i sit lange spil, hvilket er en fordel på årets Ryder Cup-bane, hvor der er vand i spil på mange huller.

Derfor bliver han ikke valgt: Han er i mindre god form end flere af sine konkurrenter. Han har muligvis fire sejre på europatouren, men den sidste ligger næsten et år tilbage. Vi skal helt tilbage til januar for at finde noget bedre end en 8. plads.

Placering på verdensranglisten: 45

Antal Ryder Cups: 1

Henrik Stenson

Derfor bliver han valgt: Hans ry løber ham i forvejen. Henrik Stenson er rutineret og en af Europas bedste spillere over de sidste ti år. Han har vundet The Open, The Players, Race to Dubai og FedEx-cuppen. Europas hold har brug for spillere af den kvalitet. Samtidig har han dannet et lykkeligt og succesrigt makkerskab med Justin Rose ved de sidste to Ryder Cups. Noget, som Thomas Bjørn sikkert gerne ser gentaget i Paris.

Derfor bliver han ikke valgt: Skal vi være lidt hårde, så har Henrik Stenson ikke helt været den samme, siden han vandt The Open i 2016. Han døjer med en albueskade, der har holdt ham ude af flere turneringer. Han har kun spillet 15 turneringer i år, og har ikke vundet siden Wyndham Championship i august 2017.

Placering på verdensranglisten: 21

Antal Ryder Cups: 4

Rafa Cabrera Bello

Derfor bliver han valgt: Rafael Cabrera Bello var en af de få europæiske debutanter, der kom fra Ryder Cup 2016 med æren i behold. Her vandt han to af sine tre matcher. Han dannede et stærkt makkerskab med landsmanden Sergio Garcia. Hvis Thomas Bjørn gerne vil have Garcia med denne gang, giver det måske god mening at tage Cabrera Bello med også.

Derfor bliver han ikke valgt: Rafael Cabrera Bello er stabilt spillende, men ikke prangende. Han klarer mange cuts, men har ikke leveret det helt store siden en fjerdeplads i Italien for næste tre måneder siden.

Placering på verdensranglisten: 30

Antal Ryder Cups: 1

Sergio Garcia

Derfor bliver han valgt: Er i kategori med Stenson og Poulter, som spillere der altid vil være på holdet, hvis de er i form. Sergio Garcia har været med i verdenstoppen i 19 år og er måske den bedste ball striker i moderne golf. Elsker Ryder Cup og hans indflydelse på det europæiske hold rækker ud over hans eget spil. Har kun misset en enkelt Ryder Cup siden sin debut i 1999, og da var han med som vicekaptajn i stedet. Bortset fra Francesco Molinari er han den sidste europæer, der har vundet en major (Masters, 2017). Hvis Thomas Bjørn ser bort fra Garcia, vil han blive dasket i hovedet med den beslutning, hvis Europa taber.

Derfor bliver han ikke valgt: Hans form er dårlig. Faktisk er det kun på grund af hans status, at han overhovedet er i spil. På den amerikansk tour kom han ikke engang blandt de 125, der gik videre til FedEx Cup-slutspillet. Han missede cuttet i alle fire majors i år.

Placering på verdensranglisten: 27

Antal Ryder Cups: 8

Paul Casey

Derfor bliver han valgt: Paul Casey er den højest rangerende europæiske spiller, som ikke har sikret sig en automatisk plads på holdet. Faktisk er han syvendehøjest rangerende europæer lige nu. Han har vundet på PGA-touren i marts, og har liret seks top-10 resultater af sig i år. Han kan bibringe erfaring til et Ryder Cup-hold, der har såre brug for det.

Derfor bliver han ikke valgt: Casey har kun spillet to regulære turneringer på europatouren i år, og hans fravalg af hjemmetouren gennem længere tid har gjort ham ugleset. Han har da heller ikke spillet Ryder Cup siden 2006. Thomas Bjørn er om nogen europatourens mand, og det kan muligvis ramme Casey, at han ganske enkelt ikke vil være et populært valg blandt de andre på Europas hold.

Placering på verdensranglisten: 16

Antal Ryder Cups: 2

Thomas Pieters

Derfor bliver han valgt: Mon ikke Thomas Bjørn godt kunne tænke sig, at Thomas Pieters i denne uge gentager sin sejr ved Made in Denmark i 2016? Det ville i hvert fald gøre det nemt for kaptajnen at retfærdiggøre valget af manden, der var Europas bedste ved Ryder Cup i 2016. Thomas Pieters er en potentiel verdensstjerne, og i 2016 vandt han alle tre matcher, hvor han var makker med Rory McIlroy. Endnu et makkerskab, som Bjørn nok gerne sender på banen i Paris. Pieters har klaret otte cuts i træk og har tre top-10 placeringer i sine sidste fire turneringer.

Derfor bliver han ikke valgt: Han har ikke spillet op til sit potentiale siden Ryder Cup 2016. Hans sidste sejr var i Himmerland i 2016, og bortset fra den sidste måneds tid, har hans form været middelmådig. Har været synligt frustreret på golfbanen. Et enkelt klip gik viralt, hvor man kunne se ham knække et jern over skuldrene.

Placering på verdensranglisten: 60

Antal Ryder Cups: 1

Eddie Pepperell

Derfor bliver han valgt: Pepperell og Fitzpatrick er de eneste, der kan klemme sig ind på de automatiske pladser. Eddie Pepperell vandt sin første europatour-turnering i Qatar i år, og han er sluttet i top-10 i tre af sine sidste fire turneringer.

Derfor bliver han ikke valgt: Realistisk set skal Pepperell nok satse på direkte kvalifikation, selvom det kræver, at han vinder Made in Denmark. Han har ingen tidligere Ryder Cup-erfaring, og selvom hans form har været god, så har den ikke været spektakulær.

Placering på verdensranglisten: 59

Antal Ryder Cups: 0

Russell Knox

Derfor bliver han valgt: Skotten har normalt spillet mest i USA. Men han har rykket en del af sin kalender til Europa for at vise, at han ønsker at spille Ryder Cup. Og efter sejren i Irish Open i år, kan han kalde sig vinder både på European Tour og PGA Tour. I år blev han nummer 2 ved Open de France, der som bekendt spilles på Le Golf National.

Derfor bliver han ikke valgt: Russell Knox har aldrig spillet Ryder Cup, og man fornemmer, at lige netop de urutinerede får svært ved at tilkæmpe sig de wild cards i år.

Placering på verdensranglisten: 57

Antal Ryder Cups: 0

Martin Kaymer

Derfor bliver han valgt: Han har et gear, som de færreste kan matche. Den tidligere verdensetter har vundet to majors og The Players. Han kommer med masser af rutine og var manden, der sænkede det afgørende putt, da Europa fuldbyrdede sit historiske comeback på Medinah i 2012.

Derfor bliver han ikke valgt: Har spillet for ringe. Kaymer har misset syv cuts i sine sidste 12 turneringer og er raslet ned som nummer 133 i verden. Hans Ryder Cup-statistik er heller ikke prangende. I 2016 fik han et wild card og spillede dårligt. Han har ikke vundet en turnering siden 2014.

Placering på verdensranglisten: 133

Antal Ryder Cups: 4

 

User Comments:

 • En der ikke er nævnt...

  05/09 - 2018 | Claus Munk Andersen

  Matt Wallace har i den grad smidt sit navn i puljen. Fatter ikke at Kaymer overhovet er nævnt - han er ikke i nærheden af holdet. I min verden bliver det: Poulter, Garcia, Bello, og Wallace/Knox

 • Ryder Cup

  29/08 - 2018 | Boye Jepsen

  Christian: Lee Westwood super sympatisk og fantastisk Ryder Cup record, men 98 plader mellem ham Sergio på verdensranglisten. Westwood kommer til at se på. Ligesom Kaymer. Kan slet ikke se, at han skulle være i spil til et pick.

 • Ud med Pepperell

  29/08 - 2018 | Anders Mikkelsen

  Ud med Pepperell og udtag JB på Wild Card efter han løfter trofæet på søndag !

 • Garcia....

  29/08 - 2018 | Christian Nordbek

  Skal Lee Westwood så også med - de har vel sådan set været lige ringe i år, men begge med stor ryder cup historie.

 • Ryder Cup

  29/08 - 2018 | Boye Jepsen

  Sergio er bare et must. Han har om nogen et ekstra mentalt gear. Der er brug for karismatiske spillere, som kan sætte ild til tingene. Så ud med Casey og ind med Sergio.

 • De udvalgte

  29/08 - 2018 | Christian Nordbek

  Mon ikke det ender sådan her: Den sidste automatiske plads sikrer Thorbjørn sig. De fire wildcards: Poulter, Casey, Pieters(hvis han har en god uge) og den af Stenson/Cabrera-Bello der klarer sig bedst i USA i weekenden. Skulle jeg pt. vælge fire blev det: Poulter, Casey, Pieters og Cabrera-Bello

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,571,394
 • Unique Visitor:155,179
 • Registered Users:162,824
 • Unregistered Users:31,196
 • Blocked Users:12,426
 • Published Nodes:15,982
 • Unpublished Nodes:305
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.237.178.91
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,020
  • This week:65,722
  • This month:332,622
  • This year:2,571,883

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk