Det nyeste danmarksmesterskab afgjort på Fyn | Golf.dk

Det nyeste danmarksmesterskab afgjort på Fyn

22/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Hvordan gør vi golf hurtigere, sjovere og mere dynamisk? Det er noget, der bliver spekuleret meget over i disse år. Hulspil over 18 huller skal ikke afskaffes, men det skader ikke at tilsidesætte traditionerne og for en stund eksperimentere med andre spilformer.

Det bliver der så sandelig gjort i GolfSixes, og det andet danmarksmesterskab i rækken blev lørdag afholdt i Odense Eventyr. Matches blev spillet som greensomes over seks huller med ”sudden death” i tilfælde af pointlighed.

Desuden var der indlagt tættest pinden-konkurrencer, mest præcise drive, og et ”shot clock”, der kun gav spillerne 30 sekunder til at få trykket på aftrækkeren.

44 talentfulde deltagere, fordelt på to rækker, stillede op i Odense, og i seniorrækken løb Sophia Giverny Reich Carlsen og Jonathan Gøth-Rasmussen med sejren. Begge har tidligere spillet i Helsingør, men nu repræsenterer de henholdsvis Simon's og Søllerød.

I finalen slog de Marie-Louise Tommerup fra Smørum og Anna Schmidt fra netop Helsingør med 4-2. Tredjepladsen gik til Nicolai Dahl fra Breinholtgård og Alex Boll Furbo fra Harre Vig.

Der var tåget fra morgenstunden, så spillet blev forsinket med en times tid. Det slog ikke deltagerne ud af kurs, og der blev leveret en række imponerende slag. 

Patrick Thinghuus Sørensen var blot otte centimeter fra stregen, der splittede fairway, på tredje hul. Blandt juniorerne vandt Noah Phan præcisionskonkurrencenmed 97 centimeter.

Mathias Hasenschwandtner var tættest på par tre hullet femte med 139 centimeter. Johan Christensens 229 centimeter var bedst blandt de 16 juniorer.

I juniorrækken løb Jens Thystad fra Holbæk og Matti Olsen fra Næstved med guldet. De to måtte i omspil blot for at nå finalen, og der besejrede de Jonas Thygesen og Emil Trab Skydt med 3,5-2,5.

Adam Nissen og Mads Jensen fik bronze efter en sejr på 3,5-1,5 mod Cecilie Greve og Noah Phan.

Eliten fik afgjort deres slag lørdag, og søndag var det så breddens tur til at prøve kræfter med det alternative format.

Finalen blev vundet af Lotta Ericson og Kristjan Rafn Gunnarson fra Mollerup Golfklub ved Aarhus med 4-2 over de to hjemmebanespillere Bent Mortensen og sønnen Nikolai Søgaard Mortensen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer