Det gik de danske golfspillere op i i 2020 | Golf.dk

Foto: Colourbox

Det gik de danske golfspillere op i i 2020

29/12 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

- Jeg har aldrig set noget lignende.

Nogenlunde sådan udtalte ministeren gang på gang ud gennem Gertrud og Oluf Sands transistorradio i The Julekalender for 29 år siden.

Vi er ikke mange, der bruger transistorradio længere, men det gamle citat, som dengang var en joke, kan i år bruges i ramme alvor. 

Vi har virkelig aldrig set noget lignende. 2020 er helt sit eget år.

Også i golfsporten. Men hvad har Golf.dk’s mange og trofaste læsere interesseret sig mest for i 2020?

1. Mit nye handicap

Normalt skal man vride mange kropsdele rundt på os her på redaktionen for at få os til at sige, at der findes vigtigere ting end golf. I år medgiver vi gerne, at golf er og bør være sekundært. Men corona er faktisk slet ikke det mest læste tema på Golf.dk i år. Vores læsere har givetvis læst om corona på andre medier, men her på siden har “mig og mit handicap” været det, der har fået folks glugger til skærmen. Opfordringer til at indsende flere scores, viden om, hvordan man kan tjekke sit kommende handicap, forklaringer, beskrivelser og holdninger til det kommende handicapsystem. Det synes folk er sjovt. De to mest læste nyheder på siden i år handler begge om det nye handicapsystem, og de blev hver især læst af næsten hver tredje golfspiller i Danmark.

2. Golf og corona

Jack Nicklaus testede positiv for corona. Dustin Johnson ligeså. Og Greg Norman er stadig i selvisolation efter en omgang covid-19. Nanna Koerstz Madsen testede positiv, men det var vist en fejl, og hun har tilsyneladende ikke haft corona. Alt sammen noget, der har fyldt i nyhedsstrømmen. Men slet ikke lige så meget som de anbefalinger og retningslinier, som Dansk Golf Union løbende har sendt ud siden marts. De sidste ni måneder er folk gået ekstremt meget op i, under hvilke forhold, de har kunnet dyrke deres sport. Det er måske ikke så underligt.

3.Regler

En klassiker. Der er ikke noget, der fanger folks opmærksomhed som lidt god regelramasjang, og selv med de lange turneringspauser i år fik vi noget at fascineres af. Faktisk var årets fjerdemest læste nyhed i år historien om dengang, Jon Rahm fik et strafslag, da han chippede sin bold i hul og vandt på PGA Touren. Ikke langt efter kommer Brooks Koepkas utvetydige udtalelser om, at han syntes, at Patrick Reed var en snyder.

4. Vilkårene for at drive golfklub

Det føles som en skalpel i hjertet på os alle, når et smukt golfanlæg får lov at forfalde. Det kan godt være, der ikke er økonomisk grundlag for at drive golfbane i Skjoldenæsholm eller Brundtland. Men det er bestemt ikke, fordi folk er ligeglade. Det vidner den store læserinteresse om. Historier fra klubber som Værebro og Dragsholm, hvor salg af banen skal gennemføres, er også noget, der interesserer golffolket.

5. Hende der fra Smørum

Vi elsker at læse om Rasmus Højgaards blændende start på pro-karrieren. Men i år kom ingen tourspiller op på siden af Emily Pedersen, når det gjaldt om at tryllebinde de danske golflæsere. Da hun først kom i gang, kom topresultaterne som projektiler fra et maskingevær. Man blev af og til i tvivl om, om hun nu havde vundet igen, eller om nogen havde genoptrykt en gammel nyhed. Men den var god nok. Hun vandt og vandt og vandt og vandt. Emilys historie er exceptionel, fordi hun for et par år siden var så led og ked af golf, at det gjorde hende fysisk syg. Du under hende al den succes, hun har, eller også har du et hjerte så sort som det inderste af en kulmine.

6. Da golf blev moderne igen

Der er forskel på sensationer og historier, der fortæller om en tendens. I virkeligheden er den bedste og vigtigste historie i år, at flere end nogensinde spiller golf i Danmark. I andre lande er tendensen den samme. Det blev åbenbaret, efterhånden som året gik. Derfor blev det måske aldrig den store kioskbasker, at vi er blevet næsten 155.000 golfspillere for første gang nogensinde i Danmark. Men folk tog alligevel notits hen ad vejen og læste talstærkt med, når vi kunne fortælle om nogle af de mange nye, der har beriget vores sport med deres tilstedeværelse fra i år og forhåbentlig længe frem.

7. Hvordan bliver jeg bedre?

I 2020 har vi mere end nogensinde før trukket på nogle af de dygtige danske klubpro’er, ligesom vi har trukket på landsholdstrænere, tourspillere og landsholdsspillere for at hjælpe den almindelige “klub-kaj” med fif til banen. Og behovet er tilsyneladende umætteligt. Hvad var så årets mest sete instruktionsvideo? Det var såmænd en lille hjælp til at få mere længde på driveren.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,544,413
 • Unique Visitor:191,423
 • Registered Users:170,162
 • Unregistered Users:31,607
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,564
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:5,611
  • This week:96,950
  • This month:444,922
  • This year:3,545,201

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk