Det er blevet alvor på Q-School | Golf.dk
Benjamin Poke varmer op på putting green, mens hans navn er øverst på leaderboardet.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Det er blevet alvor på Q-School

19/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Stære på træk fylder himlen. Titusindvis af dem, på flugt fra vinteren, på vej mod Afrika. Et sidste stop inden Middelhavet skal krydses. En uges tid nær den spanske østkyst til at fylde maverne og samle kræfter. For flokkene af fugle er det instinktet, der år efter år bringer dem tilbage. Golfspillerne er her af nødvendighed. 

Den afgørende fase af Q-School er i gang. 841 var til start på First Stage, 247 var med, da Second Stage blev spillet rundt omkring i Spanien. 156 kvalificerede sig til Final Stage på Lumine Golf Club, og efter 72 huller er 77 mand tilbage. Nogle deltager for første gang, alle håber de på, at det bliver den sidste.

Lumine. Banerne nær Tarragona, en times kørsel syd for Barcelona, ligger klemt inde mellem en af Europas største forlystelsesparker til den ene side, og til den anden et industrikvarter, der strækker sig kilometer efter kilometer i alle retninger. Skorstene, tanke, rør.

I omgivelserne finder man et tydeligt billede af, hvad professionel golf er: En søgen efter at optimere processen, skære overflødige led fra, effektivisere i forsøget på at fremstille en eksakt kopi, igen og igen, og i håbet om at opnå en besparelse. Den del har golfspillerne til fælles med industrien. Hvinene fra modige sjæle i de skrækindjagende rutchebaner kan høres fra klubhuset på Lakes Course. Suget i maven, de hurtige opture og kvalmende nedture betaler man penge for i forlystelsesparken. For spillerne på Q-School er det et grundelement. 

Fem danskere var til start. Nicolai Kristensen og Martin Leth Simonsen faldt fra efter fjerde runde. Det bliver heller ikke til europatourkort til spillere som Jamie Donaldson, Matteo Manassero, Michael Hoey, Gonzalo Fernandez-Castaño eller Julien Quesne. Kravet for at avancere var -4, og det var for stor en opgave for de tidligere vindere på europatouren.

Tilbage er tre danskere. Nicolai Højgaard startede femte runde med at slå ind til en meter og trille bolden i hul for en birdie. I bolden lige bagved kom Rasmus Højgaards andetslag op lige kort af green. Han fik par på hullet. Brødrene var seks slag under par efter fire runder. Top-25 kvalificerer sig til europatouren, og -8 er grænsen, som tingene står nu.

Benjamin Poke startede sin opvarming på putting green. Smilet er ikke blevet mindre for den førende spiller. Han går på banen klokken 11.00 med et forspring på tre slag. 

Det er koldt i presseteltet. Udenfor skinner solen. Himlen er stærenes lærred. I flok danner de fantastiske billeder, som et øjeblik efter er væk. De spredes, samler sig igen og begynder forfra. På jorden er det hver mand for sig. Der resterer to runder af Q-School. Det er nu, det bliver alvor.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer