Det endelige FedEx-opgør | Golf.dk
Bryson DeChambeau og Tiger Woods

Foto: Getty Images

Det endelige FedEx-opgør

17/09 - 2018 | Sponsoreret indhold

Indholdet i denne artikel er sponsoreret af C More Golf.

Bryson DeChambeau har udsigt til vinde FedExCup og de 10 millioner dollars i bonus, når de 30 bedste golfspillere på PGA Touren mødes til den store finale i Tour Championship. Formstærke Tiger Woods har også muligheden, men det kræver både en sejr på East Lake og en god portion held.

Tiger Woods er med i FedExCup-finalen for første gang i fem år. Det er kulminationen på en glimrende sæson for det amerikanske golffænomen, der stille og roligt er kravlet tilbage til verdenstoppen, men stadig mangler at krone det med en turneringssejr.

42-årige Woods sluttede senest på en delt 6.-plads i BMW Championship og sikrede sig dermed adgang blandt de 30 spillere, der er med i Tour Championship, som er den sidste playoff-turnering. Det var hans fjerde top 10-placering siden starten af juli og Tiger Woods går ind til finalen på East Lake i Atlanta som nummer 20 på FedExCup-ranglisten.

Det betyder også, at Tiger Woods skal have masser af vind i sejlene, hvis han som den første nogensinde skal vinde FedExCup for tredje gang i karrieren. Som udgangspunkt skal han vinde Tour Championship, men samtidig skal Bryson DeChambeau slutte som delt nummer 15 eller dårligere i feltet, mens de øvrige stjernenavne i top fem: Justin Rose, Tony Finau, Dustin Johnson og Justin Thomas også skal falde igennem på East Lake.

Det er der umiddelbart ikke meget der tyder på, og da scenariet er nogenlunde det samme for Rory McIlroy på 17.-pladsen, giver det god mening at zoome ind på top fem på listen. De fem førende kan nemlig alle vinde den samlede stilling ved at vinde Tour Championship - helt uden at være afhængig af andres resultater.

Bryson DeChambeau er for første gang med i Tour Championship. Han sikrede sig adgang ved at vinde både THE NORTHERN TRUST og Dell Technologies Championship i begyndelsen af FedExCup-slutspillet. Skulle det lykkes at stå som samlet vinder på søndag, så vil DeChambeau være den første etter fra FedExCup-listen til at vinde PGA-titlen på East Lake siden 2009, hvor Tiger Woods formåede at gøre det.

Justin Rose var i omspil om sejren i BMW Championship og overtog for første gang i karrieren førstepladsen på verdensranglisten. Den 38-årige englænder missede cuttet i THE NORTHERN TRUST, men har så ellers været med helt fremme med en delt andenplads i Dell Technologies Championship og omspillet med Keegan Bradley i BMW Championship. Justin Rose er sluttet i top 10 i Tour Championship de seneste fem år, men har en sejr til gode. En sejr der i år også vil gøre ham til samlet vinder på PGA Touren.

Tony Finau fik det sidste wildcard til USAs Ryder Cup-hold og er tilbage i Tour Championship, hvor han debuterede med en syvendeplads sidste år. Han har løftet sit spil enormt i denne sæson, hvor han 11 gange er endt i top 10. Han har været stærk i slutspillet med en andenplads i THE NORTHERN TRUST, delt fjerdeplads i Dell Technologies Championship og en delt ottendeplads i BMW Championship. Alt sammen med til at placere ham som nummer tre på FedExCup-ranglisten.

Dustin Johnson lå langt ind i sæsonen nummer et på både FedExCup-listen og verdensranglisten og selvom han ikke længere topper nogle af listerne, så har han igen været toneangivende med sine tre turneringssejre og top 10-placeringer i U.S. Open og Masters. Han åbnede slutspillet med en delt 11.-plads i THE NORTHERN TRUST. Siden er det blevet til en delt syvendeplads i Dell Technologies, mens han måtte tage til takke med en placering som delt nummer 24 i BMW Championship. Det er niende gang, at Dustin Johnson er med på East Lake.

Justin Thomas er forsvarende FedExCup-mester. Sidste år sluttede han på andenpladsen i Tour Championship efter Xander Schauffele, men det var nok til at tage den samlede sejr og bonussen på de 10 millioner kroner, der er til vinderen af FedExCup. Justin Thomas kan blive den første nogensinde til at forsvare sin titel - og vi skal ikke længere tilbage end begyndelsen af august for at finde hans seneste sejr. Den rimelig suveræne sejr på fire slag i WGC Bridgestone Invitational, hvor Thorbjørn Olesen i øvrigt fik en delt tredjeplads.

DeChambeau, Rose, Finau, Johnson, Thomas eller måske en helt sjette? Se den spændende afgørelse i FedExCup-slutspillet på C More Golf fra torsdag den 20. september.

Tour Championship på C More Golf

Torsdag og fredag

Featured Groups fra klokken 16:00

Aftensending: 19:00-00:05, kommentatorer: Anders Sigdal og Jesper Knudsen

Lørdag

Featured Groups fra klokken 17:30

Aftensending: 18:30-00:30, kommentatorer: Anders Sigdal og Jesper Knudsen

Søndag

Featured Groups fra klokken 17:30

Aftensending: 18:00-00:15, kommentatorer: Anders Sigdal og Jesper Knudsen.

Klik her hvis du vil se PGA Touren live uge efter uge med stjernenavne som Tiger Woods på C More Golf.

 

 
Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,186,916
 • Unique Visitor:143,790
 • Registered Users:162,081
 • Unregistered Users:31,180
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,797
 • Unpublished Nodes:299
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:184.72.102.217
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,416
  • This week:70,895
  • This month:297,993
  • This year:2,187,335

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk