Det danske kuld på challengetouren | Golf.dk

Det danske kuld på challengetouren

18/04 - 2017 | Andreas Hartø

Vi ved alle hvem Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn er, men hvem er de danske spillere på challengetouren egentlig? Mediedækningen og tv-billederne er meget begrænsede på challengetouren, så det er nærliggende at gennemgå de danske spillere og beskrive deres vej til hvor de er i deres karriere nu. For ikke at få skudt i skoene at være farvede, så tager vi dem i den rækkefølge de står i kategorisystemet på challengetouren.

 

Martin Ovesen

Martin Ovesen er 25 år gammel og kommer fra Kolding. Han er uddannet revisor, men har valgt at forfølge drømmen som professionel golfspiller, hvilket danske golffans kun kan være tilfredse med.

“Ovesen”, som han nærmest udelukkende bliver kaldt, kom ind på challengetouren med et brag i 2016 som en del af Team Made in Denmark. Efter en skidt start på ECCO Touren var det måske ikke med den største tro på egne evner, at Ovesen startede sin jagt på en fast plads på challengetouren ved Made in Denmark Challenge i Aalborg.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at den eventuelle tvivl var ubegrundet. Med ni klarede cuts i 12 turneringer og to top-5 resultater fik Ovesen hurtigt bevist sit værd.

Ovesen er ikke den mest langtslående spiller, men til gengæld er han stabiliteten selv og en dygtig putter. Kan han holde skruen i vandet og ramme et niveau, der ligner det han lagde for dagen i 2016, så er han et godt bud på en dansk europatourspiller i 2018.

 

Joachim B. Hansen

Joachim B. Hansen er 26 år gammel og kommer fra Hillerød. Han er glødende Brøndby fan og i maj bliver han far for første gang. Der er masser af eksempler på, at golfspillere begynder at spille bedre når de bliver forældre, så lad os håbe, at det også gør sig gældende for Joachim.

“JB” har haft lidt af en golfmæssig rutschebanetur de sidste par år. I 2012 sluttede han som nummer fire på challengetouren efter en helt forrygende sensommer og efterår. Kun tilfældigheder gjorde, at han ikke vandt op til flere turneringer på challengetouren i den periode.

Debutsæsonen på europatouren i 2013 blev præget af missede cuts, men til gengæld også karrierens største resultat i Scottish Open. Nogen kan måske huske hvordan han efter en 9’er på andet hul i finalerunden lavede syv birdies på de næste otte huller og til sidst sluttede på en delt tredjeplads med Henrik Stenson.

2014 blev et mere stabilt år for JB, men uden de store resultater på europatouren, så 2015 blev tilbragt på challengetouren. Her genfandt han stabiliteten og det spil han, og vi, ved, at han har liggende. Han sluttede året på femtepladsen på ranglisten, hvilket vidner om et enormt højt niveau.

Efter endnu et hårdt år i 2016 på europatouren for JB er han nu igen at finde på challengetouren. Når man kigger tilbage på hans år som challengetourspiller, så er der ikke meget, der tyder på, at han kommer til at spille der længe. Og måske er det i år, at han skal tage sin første sejr på næsthøjeste niveau?

 

Morten Ørum Madsen

Morten Ørum Madsen er 28 år gammel og kommer fra Silkeborg. Han er bosat i Århus, men holder stadig med Silkeborg IF når det kommer til fodbold. Morten er en af de meget få mennesker jeg kender, der kan slappe af med housemusik i ørerne. Noget jeg altid har været ret imponeret af.

“Ørum” er den mest dekorerede danske spiller på challengetouren i år. Han har haft fast plads på europatouren de sidste fire sæsoner. I 2014 havde Ørum sit bedste år på europatouren med sejren i South African Open Championship som det altoverskyggende højdepunkt.

Der var ikke mange, der havde set det komme da Ørum i 2016 på europatouren kun klarede cuttet i tre turneringer, men golf er et forunderligt spil og selv de bedste spillere kan miste fornemmelsen. Ørum er en hårdtarbejdende mand med hovedet godt skruet på, så han skal nok kæmpe sig ud af problemerne og komme ovenpå igen.

Sæsonstarten i år har da også været positiv sammenlignet med sidste år. Tre klarede cuts i fem turneringer er det blevet til, så der er bestemt positive tegn at spore.

Når Ørum er “på”, kan han lave birdies, og eagles, på stribe, så finder han først "on"-knappen, så er jeg sikker på, at han nok skal være at finde i toppen af leaderboards inden længe.

 

Mark Haastrup

Mark Haastrup er 32 år gammel og kommer fra Odsherred. Han er i dag bosat i København med sin amerikanske kone og to børn. Mark er en, om muligt, større ordkløver end mig og er altid garant for en tør, men sjov, bemærkning.

I amatørtiden var det altid meningen, at Mark skulle blive til noget stort. Han var en af de største lysende stjerner på den danske amatørscene i midten af 00’erne. Jeg kan huske, at jeg sad på et juniorkursus i Odsherred Golf Klub for mange år siden og fik udleveret en pamflet med hans navn på. Jeg tænkte, at ham ville jeg godt være.

Mark havde en fantastisk karriere på Georgia State University inden han turnede pro i 2007. I 2008 vandt han på challengetouren i Irland og er derfor den eneste af danskerne, der har vundet på challengetouren.

Mark kom igennem nåleøjet på tourskolen i 2009 og spillede derfor sin første sæson på europatouren i 2010. Mark havde tre top-10 resultater i 2010 og endte med at få det sidste europatourkort til 2011.

I september 2010 faldt Mark og brækkede hånden i et fald i hjemmet. Det blev starten på en lang proces, hvor hånden ikke ville som han og omvendt. Mark er i dag stadig tvunget til at spille med tape om håndleddet som støtte.

De sidste par år har Mark kæmpet en hård kamp for at finde tilbage til fordums styrke og man må sige, at han fandt frem til noget af det rigtige i 2016. Fire sejre på Nordic League gjorde ham til en klar vinder af den rangliste og derudover sluttede han som nummer 18 ved Made in Denmark. Kan han finde frem til det niveau i år, så er han, endnu et, rigtig godt bud på en dansker på europatouren i 2018.


Rasmus Hjelm

Rasmus Hjelm er 32 år gammel og fra Aalborg. Han er i dag bosat i København med sin kæreste og nyfødte søn. Han er stor fan af ishockey og især Aalborg Pirates ligger hans hjerte nær.

“Hjelm” er nok den mest undervurderede af danskerne på challengetouren i år. Han er kendt som en fantastisk ball striker med et meget atletisk sving. Det eneste, der rigtig har holdt Hjelm tilbage er hans puttning og den mentale del af spillet. I sidste sæson startede han et samarbejde med en mentaltræner og det ser ud til at have båret frugt. Derudover er Hjelm en enormt hårdtarbejdende spiller, så jeg er sikker på, at han er toptunet og klar når hans sæson starter i Tyrkiet i denne uge.

I både 2014 og 2015 sluttede Hjelm lige udenfor top-5 på Nordic League, der giver adgang til challengetouren, så det var en lettelse, og enormt fortjent, at det lykkedes Hjelm at slutte som nummer fem i 2016.

Det bliver spændende at se om Hjelm kan tage det momentum med ind i 2017. Jeg har høje forhåbninger til ham i år.

 

Mads Søgaard

Mads Søgaard er 23 år gammel og kommer fra Ikast, hvor han stadig bor. “Søgaard”s seneste sæsoner har været plaget af en del skader, men det afholdt ham ikke fra i 2015 at være et mulehår fra at snuppe et europatourkort. Søgaards 2016-sæson var ikke nogen stor succes, så han kommer som udgangspunkt ikke til at spille fuldt program på challengetouren i år, men han er til start i Tyrkiet i denne uge og kan han finde noget form tidligt på sæsonen, så er der ingen tvivl om, at Mads kan spille med om de rigtig sjove placeringer.

Jeg snakkede i telefon med ham i sidste uge, og han lød noget mere afklaret og rolig end jeg har hørt ham længe, så lad os håbe og tro på, at det er et godt tegn for Søgaard.

 

Team Made in Denmark

Udover de faste danske spillere på challengetouren i 2017, så har Flemming Astrup og holdet bag Made in Denmark uddelt wild cards til fem spillere, så de hver især får chancen i minimum otte challengetour turneringer. Det er i år Benjamin Poke, Martin Leth Simonsen, Oliver Suhr, Victor Østerby og Niklas Nørgaard Møller, der har fået chancen for at spille sig til en challengetour kategori igennem de otte invitationer.

Otte turneringer er ikke meget at bygge en sæson på, men Martin Ovesen er et godt eksempel på, at det sagtens kan lade sig gøre at tilspille sig en kategori med otte invitationer i bagagen.

Drømmescenariet er selvfølgelig, at en, eller flere, af drengene kan tilspille sig en god kategori på challengetouren i 2018 eller endnu bedre en kategori på europatouren.

 

Mads Vibe-Hastrup

“Viben” har efter et par år væk fra topgolf igen fundet motivation til at spille og i og med, at han har vundet på europatouren, så kan det sagtens tænkes, at han kan få nogle invitationer til at spille med på challengetouren i 2017. Det er rigtig spændende at følge Vibens vej tilbage til topgolf og jeg håber, at han kan få lov til at prøve sig af på challengetouren i ny og næ i løbet af i år.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer