Derfor fik Rahm to strafslag da han chippede sin bold i hul | Golf.dk
Jon Rahm slår bolden i hul fra roughen. Han troede, der var for en 2'er. Men han blev noteret for en 4'er.

Foto: Getty Images

Derfor fik Rahm to strafslag da han chippede sin bold i hul

20/07 - 2020 | Ole Haag

Jon Rahm vandt natten til mandag The Memorial Tournament i sikker stil.

Faktisk så sikker, at han havde råd til to strafslag på 16. hul, hvor han chippede i for en birdie - som senere viste sig at være en bogey.

Før Jon Rahm underskrev sit scorekort, fik han tillagt to strafslag, fordi komitéen efter gennemsyn af videomateriale vurderede, at han flyttede sin bold forud for sit fantastiske lobslag ved 16. green.

Da Rahm ikke selv bemærkede, at bolden flyttede sig, genplacerede han den ikke med ét strafslag efter Regel 9.4. I stedet spillede han den altså fra forkert sted, og fik af den grund i alt to strafslag efter Regel 14.7.

Straffen er givet efter en diskussion af Fortolkning Flyttet/2 (under definitionen af Flyttet), hvor komitéen kan fastslå "på grundlag af alle de beviser, den har til rådighed, at bolden ændrede position i en sådan grad, at det med rimelighed kunne ses med det blotte øje på det tidspunkt".

Så Komitéen har altså besluttet, at man kunne have set bolden bevæge sig "i realtid" og ikke kun ved hjælp af "avanceret teknologi".

Døm selv ved at se klippene igennem, og læs også selve Fortolkningen.

Se selve hændelsen her

Her kan du se Jon Rahm fortælle om slaget efter runden

 

 

User Comments:

  • Tydeligt nok

    26/07 - 2020 | Niels Pein

    Det er ret tydeligt synes jeg. Sådan en bevægelse af bolden lægger man mærke til som spiller, så jeg tænker han ikke kiggede ned lige præcis i det øjeblik, siden han ikke selv så det. Det er også på vippen, at han sætter wedgen for hårdt ned i græsset med lejeforbedring til følge. Det er meget risikabelt at gøre sådan, når bolden sidder højt i græsset, fordi den nemt kan flytte sig - og det gjorde den så her. Helt korrekt med 2 strafslag.

  • Om igen dommer....

    22/07 - 2020 | Peter Holm Tygesen

    Èn ting er at man har et fornuftigt regelsæt, men det er et selvmål af de store, at Jon Rahm skal have straf her. for det første må dommerne have nogle andre optagelser, fordi det er ikke muligt entydigt at fastslå om bolden har bevæget sig eller om det er græsset. for det andet får han INGEN fordel af det og for det tredje har man haft behov for TV billeder for at kunne give ham straf. Det er efter min bedste mening komplet håbløst at fortolke regler så stramt, som tilfældet er her. Og man straffer en spiller, der lige har gjort fantastisk reklame for golf med et helt vanvittigt godt golfslag......

  • Uretfærdigt

    22/07 - 2020 | Jess Luther

    Golfreglerne er jo til for at spillet skal være rimeligt retfærdigt, men hvis tv zoom skal afgøre strafslag, må man jo zoome ind på samtlige slag for at det skal være retfærdigt. Urimeligt at kun de som er fremme i turneringen straffes på så tyndt grundlag.

  • Flytte bold?

    22/07 - 2020 | Harry Ballesteros Petersen

    Det er ikke sikkert at bolden flyttede sig. Kan man se at græsset foran har flyttet sig. Helt uenig med strafslag! Afstanden kan snyde. Det er ligesom at man slog en bold det ligner st der 20 cm fra flaget, set fra 50-100 m, men når man kommer nærmere, ligge bolden 2-3 m bagved flaget.

  • Flytte bold?

    22/07 - 2020 | Harry Ballesteros Petersen

    Det er ikke sikkert at bolden flyttede sig. Kan man se at græsset foran har flyttet sig. Helt uenig med strafslag! Afstanden kan snyde. Det er ligesom at man slog en bold det ligner st der 20 cm fra flaget, set fra 50-100 m, men når man kommer nærmere, ligge bolden 2-3 m bagved flaget.

  • Regler er regler, men ...

    22/07 - 2020 | Christian Jahnsen

    Selvfølgelig er regler regler, og de skal overholdes, men så bør der også være en regel, der omhandler en form for bagatelgrænse. Noget i stil med: "Hvis bolden bevæger sig, og det kan fastslås, at spilleren ikke bevægede bolden bevidst, og bolden ikke ruller mere end højst 1/4 af sin diameter, så skal det ikke resultere i nogen form for straf". Jeg er ret sikker på, at vi allesammen er enige om, at dette her bare er fjollet. Det har absolut ingen indflydelse på spillet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

  • Site Counter:147,785
  • Unique Visitor:29,670
  • Registered Users:154,074
  • Unregistered Users:30,939
  • Blocked Users:12,338
  • Published Nodes:14,486
  • Unpublished Nodes:246
  • Server IP:10.230.58.22
  • Your IP:66.249.64.124
  • Since:04 Aug 2020
  • Visitors:
    • Today:1,093
    • This week:98,978
    • This month:147,828
    • This year:147,828

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk