- Der kommer en skillevej, og det kommer også til at ske lidt i år | Golf.dk
Nicolai og Rasmus Højgaard vil støtte og hjælpe hinanden fremover. Men deres fokus kommer alligevel til at være mere individuelt, end det ellers har været.

Foto: Brian Rasmussen

- Der kommer en skillevej, og det kommer også til at ske lidt i år

09/01 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Højgaard-tvillingerne går efter at indfri nye drømme i 2019.

Sidste år hærgede de amatørrækkerne på ét langt sejrstogt.

Nu skal golf være en levevej, men de to talenter er ikke under pres for at tjene penge fra dag ét. Men når der en dag kommer en god check, så er den øremærket til de nærmeste.

- Jeg har lovet at forkæle mine forældre, for de har gjort så meget for os. Måske giver jeg en ferie med hele familien, siger Rasmus Højgaard.

For sandheden er, at de to brødre stadig kommer til at være afhængige af de nærmeste for at få hverdagen til at hænge sammen.

De fylder først 18 år til marts og er ikke færdige med at tage kørekort endnu. Det lille stykke plastik er ellers en vigtig forudsætning for en hverdag på Nordic League. Og det er dér, arbejdspladsen primært vil ligge for de to i år.

- Det bliver hovedsageligt Nordic League. Vi når syv turneringer på Nordic League, inden challengetouren starter. Og går det skide godt, så kan det jo godt være, at vi spiller en hel sæson på Nordic League for at se, om vi kan spille os ind i top-5, siger Rasmus Højgaard.

Top-5 på Nordic League er kravet for at få den plads på Challenge Tour i 2020, som er succeskriteriet for de to.

Men begge vil givetvis få invitationer til nogle turneringer Challenge Tour allerede i 2019. Derfor vil der være nogle individuelle prioriteringer, der skal foretages, og de to er helt på det rene med, at de ikke længere begge kan følge samme vej, som de ellers altid har gjort, siden de var helt små.

- Vi vil rejse sammen så meget som muligt. Men der kommer en skillevej, og det kommer også til at ske lidt i år, siger Nicolai Højgaard.

Begge erkender, at det bliver mærkeligt, når deres karrierespor ikke længere er parallelle, og de skal forskellige steder hen i verden for at fremme deres ambitioner.

- Vi bliver måske konkurrenter på en anden måde, men vi har stadig hinanden, og vi har stadig et godt team med blandt andet vores far og en del familiemedlemmer omkring os. Selvom golfen måske ikke spiller fra start, så er vi i trygge rammer, lyder det fra Nicolai Højgaard.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer