Den første pro-golfer springer ud som bøsse | Golf.dk
Tadd Fujikawa blev kendt som teenager, man faldt senere ned i en mere anonym tilværelse som professionel golfspiller.

Foto: Getty Images

Den første pro-golfer springer ud som bøsse

13/09 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Den amerikanske golfspiller Tadd Fujikawa har offentliggjort på Instagram, at han er homoseksuel.

- Jeg troede egentlig, at jeg ikke behøvede at stå frem, fordi det betyder jo ikke noget, om folk ved det eller ej. Men jeg husker også, hvor meget, jeg er blevet hjulpet af andres fortællinger, når det har set allermørkest ud for mig selv, skriver Tadd Fujikawa.

Han blev kendt som teenager, da han kvalificerede sig til US Open som 15-årig, ligesom han klarede cuttet i Sony Open i 2007 og blev den yngste spiller i 50 år, der klarede et cut på PGA Touren.

De senere år har han kæmpet på mindre tours, og har været åben omkring, at han har måttet slås med depression og angst.

Selvom den 27-årige ikke er noget verdensnavn, er hans udsagn bemærkelsesværdigt.

Til trods for, at vi skriver 2018 er han nemlig den første mandlige, professionelle  golfspiller, der kommer ud af skabet.

Som i så mange andre sportsgrene er den professionelle golfscene præget af en vis homofobi, ligesom golf globalt set har været en af de mere konservative sportsgrene.

Mens mange kvindelige topatleter er erklæret lesbiske, er åben homoseksualitet stadig en svær vej at betræde for mandlige sportsudøvere.

Thomas Hitzlsperger, der spillede på det tyske fodboldlandshold, er en af få fodboldspillere, der er kommet ud af skabet. Den australske svømmer Ian Thorpe er med sine fem OL-guldmedaljer en af de højest profilerede mandlige atleter, der er åbent homoseksuel.

Selv macho-sportsgrene som boksning og amerikansk fodbold har haft enkelte topudøvere, der er kommet ud af skabet. Først nu er det sket i golfens verden.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer