Den evige toer er død | Golf.dk
Trods 20 sejre på PGA Touren er det dette putt, som Doug Sanders vil blive husket bedst for.

Foto: Getty Images

Den evige toer er død

13/04 - 2020 | Henrik Søe

Den amerikanske golflegende Doug Sanders er død i en alder af 86 år. 

Hvis nogen er i tvivl om, hvorvidt et enkelt slag kan definere en golfkarriere, så er Doug Sanders et af de bedste eksempler på netop det. 

Sanders var en publikumsyndling og blev kendt for at gå meget op i mode og påklædning. Han beskrev sig selv som en “playboy” og den farverige tøjstil gav ham tilnavnet “fairwayens påfugl”.  

Doug Sanders var dog også en fremragende golfspiller, som vil blive husket for sine 20 sejre på PGA Touren i perioden 1956-1972. Men trods masser af store triumfer og hele fire andenpladser i majors, så er det et enkelt misset putt på en lille meters penge, som står tydeligst frem, når talen falder på Sanders. 

Doug Sanders behøvede en par på 18. hul på St. Andrews i 1970 for at vinde The Claret Jug og stod med et andetslag på cirka 70 meter. Han slog et sandjern ind på green, 10 meter fra flaget og sendte sit ned-ad-bakke birdieputt hen til en lille meter fra hullet. 

Og resten er historie. Sanders missede puttet.  

- Ved mit andet putt troede jeg der lå en lille sten foran bolden. Det var derfor jeg stoppede op halvvejs for at kigge nærmere på det. Det viste sig at være en klump græs. Måske var det, der fik mig lidt ud af fatning og gjorde, at jeg missede det korte putt, fortalte Doug Sanders efter runden.   

Næste dag tabte Sanders omspillet til Jack Nicklaus, og det missede putt forfulgte ham lige siden. 

Det siges, at ingen husker, hvem der bliver nummer to. Men Sanders fortalte senere i et interview, at folk konstant spurgte ham, om han nogensinde tænkte på det putt i 1970. 

- Jeg fortæller dem, at der nogle gange kan gå fem minutter, uden at jeg tænker på det, sagde Doug Sanders om puttet, som du kan se en video af her.

Doug Sanders kom aldrig tættere på at vinde en major igen, men det lykkedes dog for ham at vinde en enkelt turnering mere på PGA Touren i 1972, inden han i 1983 begyndte at spille på den amerikanske seniortour. 

Efter at have lagt køllerne på hylden fortsatte Doug Sanders med at være involveret i golf, og han var blandt andet sponsor for en juniorturnering i Houston i 20 år. 


Doug Sanders med sin kone Scotty efter at have misset puttet i 1970.
(Foto: Getty Images)

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer