Deltidsspiller fører an i Malaysia | Golf.dk
Marcus Fraser har vundet tre gange på europatouren og tre gange på challengetouren, blandt dem Nykredit Danish Open i 2003.

Foto: Getty Images

Deltidsspiller fører an i Malaysia

21/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det skulle have været slut i 2016. Beslutningen var truffet, og ved sæsonens afslutning ville Marcus Fraser forlade europatouren, vende hjem til udkanten af Melboune for at tilbringe tiden med sin kone og to børn.

De planer blev der lavet om på, da Fraser vandt Maybank Championship samme forår. Pludselig stod australieren med kategori frem til udgangen af 2018, og hvem kan sige nej til to et halvt år garanteret på europatouren? Fraser kunne ikke, så han fortsatte med at spille. 

Han er kun 40 år, men med en driving distance omkring de 270 yards har han i årevis ligget nær bunden af europatourens kategori ”driving distance”. Spillet har udviklet sig, og der skal fart til at kunne gøre sig gældende fra uge til uge. Endnu en god grund til at takke af.

Så da vinderkategorien løb ud ved slutningen på sidste sæson, sagde Fraser farvel. En 140. plads på Race to Dubai betød, at han skulle forbi Q-School, hvis han skulle have tilbagevinde fuld kategori, og det var der absolut ingen interesse for. Det var slut!

Bortsert fra, at det måske ikke er slut alligevel. Han spiller stadig lidt på asientouren og den hjemlige australske tour, og nogle af de turneringer er arrangeret i fællesskab med europatouren. Såsom denne uges Maybank Championship. Det er den tidligere vinders femte start på europatouren siden sæsonens begyndelse i Hong Kong, og han har indtil videre klaret et enkelt cut.

Derfor var der ikke meget, der tydede på, han skulle finde sig helt i toppen efter første runde på Saujana Golf & Country Club, men fortsætter han på den måde, kan han ende med en ny sejr og en ny flerårig kategori, han i grunden ikke ønsker sig.

I Kuala Lumpur lavede han tidligt torsdag otte birdies og en enkelt bogey, og kun Nacho Elvira kunne matche scoren i 65 slag. Det var ikke ventet, at Fraser skulle betragte landskabet fra den øverste top.

- Jeg er deltidsspiller nu til dags. Det er rart, at golfen ikke betyder så meget, som den gjorde tidligere. Så når man har den tilgang, hjælper det uden tvivl. Jeg var nok mere overrasket end nogen anden over at gå syv under. Men jeg har slået bolden godt derhjemme, jeg har bare ikke spillet helvedes meget turneringsgolf. Men det var rart at gå ud og spille godt i en fantastisk turnering, sagde han til europatouren efter runden.

Et slag efter de førende finder man Matthias Schwab, Angelo Que og Jazz Janewattananond på tredjepladsen. 

Næste mand i stillingen er Thomas Pieters i -5. Ernie Els er blandt spillerne på syvendepladsen i -4.

Der blev kun plads til to danskere i feltet, og begge er at finde på den forkerte side af cutgrænsen.

Thomas Bjørn var allerede tre over par efter to huller, men det slog ikke den 48-årige ud af kurs. Han lavede seks birdies i løbet af runden og kom ind i 73 slag. Det er kun ét slag fra cutgrænsen, og derfor er der god mulighed for, at sidste uges nummer 12 kan klare sig videre til weekenden.

Søren Kjeldsen er tre over par og på en delt 124. plads med blandt andre Miguel Angel Jiménez.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer