DeChambeau vinder i omspil | Golf.dk
Med 70 nyvundne verdensranglistepoint kan vil Bryson DeChambeau tage et stort spring frem på verdensranglisten fra denne uges 38. plads.

Foto: Getty Images

DeChambeau vinder i omspil

03/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Patrick Cantlay vandt sin første turnering på PGA Touren i efteråret, men målt i status er der langt mellem Shriners Hospitals For Chrildren Open til Jack Nicklaus' turnering, The Memorial Tournament. 

På Muirfield Village var det meste af verdenseliten samlet, men i stedet for de etablerede stjerner var det det 26-årige talent, som så ud til at skulle løbe med sejren.

Cantlay overtog førstepladsen med fire birdies på de første ni huller, men et forspring på to slag blev formøblet via tre bogeys på de afgørende ni huller.

Derfor blev det andre navne, som kom til at spille hovedrollerne. Byeong Hun An lavede to sene birdies for at nå til 15 under par. Kyle Stanley var på vej til at forbedre den total efter fire birdies i træk fra hul 14, men på sit 72. hul kom han i problemer fra tee, måtte lægge op og indkassere en bogey.

Bryson DeChambeau startede dagen på førstepladsen, og han havde gode muligheder for at slutte samme sted, da han nåede til 17 under par efter 12 huller. Det blev dog en noget sjusket afslutning for manden med samme skaftlængde i alt fra wedge til 3-jern. Efter bogey på hul 14 treputtede han hul 18 for at falde ned på siden af Hun An og Stanley.

Dermed måtte trioen ud på ekstrahuller, og i første forsøg blev Stanley sorteret fra med en bogey.

DeChambeau fik oprejsning på hul 18. For 11 måneder siden vandt den 24-årige amerikaner for første gang på PGA Touren, og han brød ud i vild jubel, da et birdieputt fra cirka tre meter faldt i hul for sejren.

Tiger Woods startede dagen fem slag fra førstepladsen og åbnede finalerunden med en birdie. Han nåede til to under for dagen efter fem huller, men der stoppede momentum for den 42-årige, som ugen igennem spillede skøn golf fra tee til green og brændte et hav af putts.

- Jeg havde chancer for at gå nogle gode runder denne uge. Alt i alt er mit spil, hvor det skal være på vej ind til US Open. Det er meget positivt, sagde Woods til den samlede presse. 

Han rundede turneringen af med en runde i par og dumpede fra syvendepladsen til nummer 23.

Woods blev overhalet af spillere som Phil Mickelson og Henrik Stenson på 13. pladsen i -10 samt Dustin Johnson, Justin Thomas, Rory McIlroy og Rickie Fowler på ottendepladsen i -11.

Det er tydeligvis ikke kun Woods, som rammer bolden godt på vej ind til årets anden major.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer