DeChambeau slår igennem i John Deere Classic | Golf.dk
DeChambeaus birdie fra fire meter på hul 18 gjorde udslaget i kampen om sejren.

Foto: Getty Images

DeChambeau slår igennem i John Deere Classic

17/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Rookiesæsonen har været en prøvelse for den 23-årige amerikaner med det usædvanlige udstyr, Bryson DeChambeau, og da han kom til John Deere Classic, var det blot med et mål om at få fornyet spilleretten til PGA Touren 2018. Han tager derfra som vinder med fremtiden sikret og ændrede rejseplaner.

Det så ikke ud til, at DeChambeau skulle ende nær toppen, da han spillede de første syv runder af finalerunden på TPC Deere Run i +1, men der var et uimodståeligt angreb i vente. På hul otte kom dagens første birdie, og fra hul 10 indledte han en kraftfuld slutspurt. Turneringens sidste ni huller blev tilbagelagt i bare 30 slag efter seks birdies og tre pars, og det var nok til at overtage førstepladsen fra Patrick Rodgers.

- Jeg fik blackout. Ærligt talt ved jeg ikke rigtig, hvad der skete. Jeg slog glimrende slag, og det vidste jeg på for-ni. Jeg havde bare brug for at holde mig til processen og måske trille et par putts i.

- Jeg fik ikke så mange i på første halvdel af runden. De tog lige akkurat hulkanten, var fejllæst en lillebitte smule. Men jeg ramte bolden godt, så jeg vidste, det ville vende på et tidspunkt, hvis jeg fortsatte, sagde han på pressemødet efte sejren.

DeChambeau gik finalerunden i 65 slag og sluttede samlet -18, ét slag foran Rodgers, der lavede bogey med et tre-putt på hul 17. Sejrherren rykker fra nummer 114 til 34 for sæsonen, og han får mulighed for endnu et spring frem næste uge, for med sejren fulgte den sidste plads i feltet ved The Open.

Steve Stricker kender alt til at vinde John Deere Classic. Tre gange i træk fra 2009 løftede han trofæet, og den 50-årige amerikaner kom tæt på at gøre det igen. Stricker startede finalerunden midt i feltet, men 64 slag senere sluttede han 15 under par samlet. Det gav en delt femteplads sammen med en anden tidligere vinder, Zach Johnson.

Link til resultatet. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer