De sidste skal blive de første | Golf.dk
Matt Every er efter eget udsagn altid "shaky" med putteren. Torsdag vandt han 1,8 slag i Strokes Gained Putting.

Foto: Getty Images

De sidste skal blive de første

06/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden havde Matt Every enorme problemer med at få bolden i hul. Runder i 74 og 85 slag førte til en slutplacering sidst blandt samtlige spillere i Honda Classic.

Dermed ankom Every til Arnold Palmer Invitational med to missede cuts i træk i den mentale bagage. Den 36-årige amerikaner har en 32. plads som sit bedste resultat i 2020, og det har ikke været til at spore nogen tegn på form ud fra de scores, han har afleveret.

Men Bay Hill i Orlando har en speciel plads i Everys hjerte. Karrierens to sejre på PGA Touren er kommet netop der, på banen nær de talrige forlystelsesparker, og nu en tredje måske inden for rækkevidde.

Verdens nummer 309 var mesterlig torsdag. Every producerede syv birdies og holdt kortet fejlfrit. Hans runde i 65 slag betød, at sidste uges sidsteplads blev skiftet ud med en foreløbig førsteplads.

- Jeg fløj faktisk op for at se min træner lørdag efter Honda. Noget var ikke, som det skulle være, og jeg bukkede mine jern to grader op, en lille ændring i mit sving, og så var det som nat og dag. Og hele denne uge har det været rigtig godt på både banen og rangen. De dage tæller ikke rigtigt, men det fulgte med over til turneringsspillet, og det er rart at se, sagde Every efter runden.

Hans nærmeste konkurrent er verdens nummer ét, som kom til Orlando med seks top-5 placeringer fra sine seks seneste turneringer. Rory McIlroy er også en tidligere vinder af Arnold Palmer Invitational, og det er svært at forestille sig, han ikke er med i kampen, når vinderen skal findes søndag.

McIlroy fandt vand i sit andetslag på dagens andet hul. Det førte til en bogey, og efter seks huller var han stadig uden en birdie og et slag over par. Men så blev sluserne åbnet på vid gab, og de næste 12 huller blev tilbagelagt i -7.

Nordireren har specielle evner, og de blev vist frem på banens fjerde hul, hvor han fra en fairwaybunker 237 meter fra green sendte bolden ind til syv meter og holede puttet for eagle.

- Jeg lavede et par uprovokerede fejl i starten. Jeg slog i vandet på 11. Faktisk endte det med at være en god bogey, da jeg holede et godt putt for bogey. Og så missede jeg en kort på 12. Efter den start gav det en god følelse at vende under par efter birdies på 16. og 18. Derfra spillede jeg noget rigtig god golf. Jeg slog to fantastiske slag på første, slaget ind til hul to var godt, holede et godt eagleputt på fire. Jeg fik noget momentum, og det rakte helt til slut, sagde McIlroy.

Halvdelen af verdens top-10 er til start, men kun McIlroy er med helt i toppen. Nummer tre, Brooks Koepka, er at finde på 45. pladsen i par. Han er stadig uden en top-10 placering, siden en mindre knæoperation i efteråret. 

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer