De danske golfklubber er verdensmestre i loyalitet | Golf.dk
Dansk Golf Union har de seneste dage afholdt regionalmøder. Dette billede er fra regionalmødet i Ree Golfklub tirsdag aften.

Foto: Jesper Jürgensen

De danske golfklubber er verdensmestre i loyalitet

02/11 - 2017 | Jesper Jürgensen

Men medlemstallene dækker over en stigende andel af fleksible medlemmer som både tæller dyre hverdagsmedlemsskaber og billige fleksible medlemskaber. Samlet udgør de fleksible medlemskaber omkring tyve procent af medlemsbasen på godt 151.000 udøvere.

Det er en tendens, som også ses i resten af Europa og i langt større grad end i Danmark.

Det slog Dansk Golf Unions direktør, Morten Backhausen, fast, da han ved de netop afholdte regionalmøder præsenterede en analyse af aldersudviklingen blandt medlemmerne af de danske golfklubber.

- Vi er ganske rigtigt blevet flere ældre i samfundet, og der er også flere af de ældre som er aktive, men det er kun delvist rigtigt, at vores medlemstal bliver reddet af en gruppe mere fysisk aktive ældre. Når vi ser på den demografiske udvikling i samfundet får golfsporten nemlig en mindre andel af aldersgruppen 61-70, sagde Morten Backhausen ved regionalmøderne, som netop er afholdt fem steder i landet.

Dansk Golf Union baserer i høj grad sin rådgivning af golfklubberne på data og til at hjælpe klubberne med at forstå deres medlemmers og gæsters behov lancerede DGU for fire år siden IT-systemet “Golfspilleren i Centrum”.

I det sidste halve år har DGU arbejdet på en videreudvikling af Golfspilleren i Centrum, så det giver et bedre billede af de forskellige typer og segmenter i golfklubben. Samt hvad der driver og motiverer den enkelte klubs medlemmer til at være en del af golfsporten.

Baseret på lignende undersøgelser fra Sverige lavede DGU i september 2017 en stor undersøgelse af 12.396 golfspilleres motivation for at spille golf. Golfspillerne blev inddelt i fire grupper afhængigt af golfspillerens niveau af sportslig ambition og deres grad af afhængighed til golfklubben. Det har vist sig, at særligt afhængigheden til golfklubben er definerende for, hvad der driver dig som golfspiller og at de danske golfspillere særlig adskiller sig i disse to typer.

- Vi er stadigvæk i gang med at gennemgå undersøgelsen, men allerede nu tegner der et billede af, at golfklubber i Danmark er verdensmestre i at skabe loyale  medlemmer, og det skal vi være stolte af. Omvendt har vi den udfordring, at de golfspillere som ikke er drevet af golfklubbernes traditionelle aktiviteter i større grad er uafhængige af deres klub og ikke har den samme høje loyalitet og tilfredshed med deres nuværende tilbud, sagde Jonas Meyer, udviklings- og turneringschef i Dansk Golf Union, da han præsenterede resultater fra undersøgelsen fra Golfspilleren i Centrum.

I de kommende måneder vil DGU gå mere i dybden med tallene, så den enkelte golfklub kan få adgang til de forskellige typer af medlemmer på klubniveau. Resultatet vil blive præsenteret på temamødet i marts, som ligger dagen inden det årlige repræsentantskabsmøde.   

Ved regionalmøderne præsenterede Dansk Golf Union en række af de tiltag, som er igangsat for at fastholde og tiltrække nye medlemmer, men også for at arbejde med golfsportens omdømme.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer