Danskerne trives under "tidspres" | Golf.dk
Søren Kjeldsens bedste slutplacering i 2018 er en delt 17. plads. Efter første runde af Shot Clock Masters er han nummer 11.

Foto: Getty Images

Danskerne trives under "tidspres"

07/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Det behøver ikke tage så lang tid. Professionel golf kan i visse tilfælde tage op mod seks timer for 18 huller, men europatouren beviste torsdag, at det kan gøres langt, langt hurtigere.

Med 40 til 50 sekunders tilladt tidsforbrug per slag (alt afhængig af, hvad nummer i gruppen spilleren er til at slå) var flere trebolde Diamond Country Club mindre end fire timer om første runde af Shot Clock Masters. Sidste år tog det i cirka fire timer og 45 minutter i gennemsnit på første runde af Lyoness Open på samme bane.

Hver gruppe havde en dommer med som tidstager, og ikke en eneste gang blev tidsgrænsen overskredet og straffeslag uddelt torsdag. Det hurtige spil ser heller ikke ud til at have påvirket scores negativt. Svenske Oscar Lengden lagde sig i front med en bogeyfri runde i 66 slag, seks under par. 

Challengetourspilleren har et slag ned til andenpladsen, hvor man finder Tapio Pulkkanen, Peter Hanson og veteranen Miguel Angel Jiménez.

Den danske delegation gjorde det også glimrende under det tikkende ur. Fire dage efter Thorbjørn Olesens store sejr i Italien er fire af hans landsmænd med fremme i Østrig.

Fra morgenstunden var Søren Kjeldsen og altid lynhurtige Anders Hansen på banen, og de kom rundt i henholdsvis -3 og -4. Sent på eftermiddagen matchede Jeff Winther og Jeppe Huldahl de scores.

Hansen og Huldahl har del i femtepladsen, mens Kjeldsen og Winther ligger nummer 11.

Turneringen tæller både til Race to Dubai og Road to Ras Al Khaimah, så Huldahl og feltets femte dansker, Joachim B. Hansen, kan begge bruge indtjeningen fra denne uge i kampen for et europatourkort.

Hansen har dog et stykke længere til toppen end kollegaerne. Han lavede to birdies og to bogeys for en runde i par 72. Det giver en delt 54. plads lige inden for cutgrænsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer