Danskerne trækker det korte strå i Hong Kong | Golf.dk

Danskerne trækker det korte strå i Hong Kong

22/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Morgenstund havde alt andet end guld i mund, da Honma Hong Kong Open blev indledt. Joachim B. Hansen slog sæsonens første slag på europatouren, og det blev startskuddet til en kold og blæsende morgen på Hong Kong Golf Club.

De tidligt startende spillere havde ikke vejret md sig. Det læses tydeligt i tabellen, hvor kun otte af de 40 spillere under par ved dagens afslutning var på morgenholdet.

Der fandt man begge danske deltagere. Hansen lavede en birdie på sit andet hul, inden han løb ind i fire bogeys. Han vandt et enkelt slag tilbage på bagni for en runde i 72 slag, +2. Det giver en foreløbig 72. plads, et slag på den forkerte side af cutgrænsen. 

Lucas Bjerregaard, verdens nummer 47, er et slag længere tilbage. Frederikshavneren kæmper for at slutte året i verdens top-50, hvilket vil udløse en invitation til The Masters. Bjerregaard er ikke på tilmeldingslisten til de sydafrikanske turneringer i december, så Hong Kong er hans sidste chance for at skrabe verdensranglistepoint til sig. 

For at få del i dem skal der andre boller på suppen fredag. Trods tre birdies befinder Bjerregaard sig på 89. pladsen i +3.

Det er otte slag fra førstepladsen. Den deler Aaron Rai med Jason Scrivener og Yusaka Miyazato.

Store profiler har taget turen til Hong Kong, men ingen af dem formåede at leve op til forventningerne under åbningsrunden. Sergio Garcia og Matthew Fitzpatrick slap uskadt fra torsdagens spil med runder i par. Det svarer til en delt 41. plads.

Rafa Cabrera Bello – nummer to fra de seneste to udgaver af turneringen – deler 72. pladsen med Hansen og den tredobbelte vinder Miguel Angel Jiménez.

Helt skævt gik det for Patrick Reed. Den seneste vinder af den grønne jakke og sidste uges nummer to måtte skrive under på en 75'er, og det rækker blot til en delt 113. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer