Danskerne spiller hovedroller i stærk spansk turnering | Golf.dk
Emily Pedersen er nummer 110 på verdensranglisten inden ugens turnering, hvor hun håber på at imponere den europæiske Solheim Cup-kaptajn.

Foto: LET

Danskerne spiller hovedroller i stærk spansk turnering

19/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der er Solheim Cup i luften på Club de Golf Terramar lige syd for Barcelona. Den europæiske kaptajn, Annika Sörenstam, har lagt vejen forbi Estrella Damm Mediterranean Ladies Open, og det samme har nogle af Europas største aktive spillere.

Det giver fornemt selskab til de to danske deltagere i de indledende runder. 

Torsdag klokken 08.00 er Nicole Broch Larsen sat til at spille med Carlota Ciganda og Anna Nordqvist.
Nordqvist er nummer 10 i verden, har vundet en major og spillet med i de seneste fire Solheim Cups. Hun er næsten med statsgaranti igen med til august.
Ciganda vandt to gange på LPGA i efteråret, er fremme på 22. pladsen i verden og har med sin sprudlende energi været en bærende kraft på Solheim Cup-holdet siden 2013.

08.20 sætter Emily Pedersen bolden på en tee og tager hul på turneringen med Karine Icher og Georgia Hall. 
Icher spillede sin første af tre Solheim Cups i 2002, og den franske nummer 34 i verden ligger lige nu til at kvalificere sig til nummer sin fjerde ved at tage den kvalifikationsplads nummer tre ud af fire via verdensranglisten.
21-årige Hall fører European Points list stort og er godt på vej mod sin debut i det altid følelsesladede opgør mod USA.

Broch Larsen ligger langt tilbage på European Points List, da hun i efteråret koncentrerede sig om golf på den anden side af Atlanten, men Pedersen ligger nummer seks, og har chancen for at lukker hullet på 11 point op til Charley Hull på fjerdepladsen med et godt resultat her i Catalonien.

De to danskere har også chancer for at gøre sig bemærket overfor kaptajnen, som efter Ladies British Open uddeler fire wild cards. Sörenstam kommer til at følge spillets gang torsdag, inden andre forpligtelser sender hende til Kina fredag morgen. Det bliver den eneste gang, spillerne på LET får mulighed for at vise sig frem, indtil den afgørende uge i kvalifikationen.

- Jeg har fået at vide, hun holder øje med os, så det er jo en oplagt mulighed. Jeg skal jo bare gøre, det jeg plejer at gøre, spille mit spil og ikke tænke på at hun er der, fordi jeg kan ikke gøre så meget andet, sagde Pedersen onsdag. 

I en sandwich mellem de to danskerbolde finder man Mel Reid, Azahara Munoz og sidste uges vinder, Klara Spilkova.  

Det bliver især de tre bolde, Sörenstam kommer til holde øje med, og for at imponere i det talentfulde selskab skal der birdies til. Mange birdies. Alene under sine ni hullers Pro-Am onsdag morgen lavede Pedersen to eagles og var seks eller syv under par. Der er snak om, at Terramar måske er i fare for at overgive sig til en 59'er.

Broch Larsen ser frem til udfordringen og til det fornemme selskab.

- Det er selvfølgelig fedt. Jeg ser da også mig selv som en af de gode spillere i feltet. Jeg har spillet med dem begge to før, så jeg lader mig ikke skræmme på den måde. Men det er da fedt at komme ud med nogle dygtige spillere og måle sig med dem igen, sagde Broch Larsen under eftermiddagens Pro-Am.

Link til leaderboardet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer