Danskerne rykkede hver deres vej | Golf.dk
Nicolai Kristensen holder sig til i toppen af RAM Cape Town Open.

Foto: Claus Rødgaard Thomsen

Danskerne rykkede hver deres vej

08/02 - 2020 | Claes Meldal

Både Nicolai Kristensen og Martin Leth Simonsen tog et ryk på leaderboardet i Sydafrika - en nordpå og en sydpå.

Lørdag var der Moving Day i 3. runde af RAM Cape Town Open på Challenge Touren - som arrangerer turneringen sammen med den sydafrikanske Sunshine Tour. Og de to danskere i finalefeltet benyttede dagen til at rykke væk fra deres delte 22. plads - i hver deres retning.

Nicolai Kristensen, der var forrygende i Nordic League-turneringerne i 2019 og dermed sikrede sig et kort til Challenge Touren, spillede sig i position til et rigtig godt resultat. Det startede dog trægt for Kristensen, der var tre over par efter fem huller og var raslet ned omkring en 50. plads. Der var lave scores i feltet, så der skulle birdies på scorekortet for at holde trit med konkurrenterne. Og det kom der. Seks slag tog han fra banen på de sidste 13 huller, og det betød et kraftigt avancement til 16. pladsen i -7. Herfra er der blot to slag op til en femteplads.

Det gik knap så godt for Martin Leth Simonsen, som havde for mange pletter på scorekortet til at holde sin 22. plads. Fem birdies kunne ikke udbedre skaderne fra fire bogeys og en dobbeltbogey, og det kostede Simonsen hele 30 pladser på leaderboardet, hvor han nu er nr. 52 i -2.

I front for turneringen ligger Daniel van Tonder, der som den eneste i feltet har gået tre runder under 70 slag. Godt nok havde sydafrikaneren tre bogeys på kortet lørdag efter 36 bogeyfrie huller før weekenden, men han kom alligevel ind i 69 slag og ligger på -14, to slag foran landsmanden Luke Jerling på den udelte andenplads.

Stilling i RAM Cape Town Open

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer