Danskerne holder sig tilbage på Sardinien | Golf.dk
Morten Ørum Madsen har tidligere bevist, at han har evnerne til at vinde på europatouren. Der er langt til det niveau lige for tiden.

Foto: Getty Images

Danskerne holder sig tilbage på Sardinien

12/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Joachim B. Hansens sæson på challengetouren åbnede med et misset cut i Kenya efter en fredagsrunde fire over par. Under første runde af ugens Italian Challenge gik han igen +4 og er foran kun otte spillere.

I de mindre end fem mellemliggende måneder har han leveret sit livs bedste golf med en niendeplads, en syvendeplads, to andenpladser og, nåja, to sejre.

Det har bragt ham i front for Road to Ras Al Khaimah, og allerede inden den anden halvdel af sæsonen er han garanteret stort set frit valg på alle europatourens turneringshylder i 2019. Derfor betyder det ikke det store, hvis han skulle misse cuttet for anden gang i træk efter sejren i Himmerland.

Billedet ser helt anderledes ud for Morten Ørum Madsen. Han spillede på det samme landshold som Hansen, de blev professionelle cirka samtidig, kom på europatouren samtidig og blev begge degraderet derfra igen sent i 2016. Mens Hansen har genopbygget sit spil og sin selvtillid på udviklingstouren, så ser det ud til at gå den forkerte vej for den tidligere vinder af South African Open Championship.

I 2017 sluttede Ørum Madsen ganske hæderligt som nummer 42 på challengetouren, men denne sæson har det været op ad bakke for silkeborgenseren. Tre ud af 10 klarede cuts taler sit eget tydelige sprog, og med en 140. plads på Road to Ras Al Khaimah er der ved at være brug for at få vendt rundt på tingene for den 30-årige.

Der skal dog andre boller på den sardinske suppe, hvis det skal ske denne uge på Is Molas Resort, for efter første runde er Ørum Madsen to over par og på nede som nummer 117.

Foran sig har han blandt andre Niklas Nørgaard Møller i +1, Mark Haastrup i par og Jeppe Huldahl på cutgrænsen i -1.

Af danskerne har Martin Ovesen de bedste chancer for at spille med om den appetitvækkende førstepræmie på 48.000 euro. Han lavede tre birdies, en bogey og ligger på 32. pladsen i -2. Derfra er der fem slag op til spanske Mario Galiano Aguilar på førstepladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer