To danskere når hulspillet i Spanien | Golf.dk
120 spillere var på startlisten ved Spanish International Amateur Championship. August Thor Høst er blandt de 32, som kvalificerede sig til hulspillet.

To danskere når hulspillet i Spanien

28/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Der er gået syv år, siden Emily Pedersen knuste Linnea Ström med 5&3 i finalen ved Cope S. M. La Reina, også kendt under navnet Spanish International Ladies' Amateur Championship. Nu har et nyt dansk stortalent sat kursen mod titlen.

Amalie Leth-Nissen var ligesom storesøster Cecilie til start, da slagspilskvalifikationen blev indledt onsdag på Real Club de Golf Tenerife.

Men før der kunne blive tale om at slutte i top-32 og kvalificere sig til hulspilsturneringen, skulle spillerne frem til ferieøen. Det var ikke helt ligetil, da en sandstorm fra Sahara tvang lufthavne på De Canariske Øer til at lukke ned i weekenden.

Frem nåede spillerne, inklusiv de to danske søstre, og med runder i 78 og 71 sikrede Amalie Leth-Nissen sig 19. pladsen i 149 slag. 

150 slag, otte over par, blev kravet for at avancere. Det var juniordanmarksmesteren Cecilie Leth-Nissen et sølle slag fra at nå. Hun lagde ud i 76 slag og brugte 75 torsdag for en total i 151.

I 1/16-finalen er Amalie Leth-Nissen oppe mod spanske Andrea Miralles Llopis, og der er danskeren favorit trods sine blot 15 år. På amatørernes verdensrangliste er danskeren nummer 68, mens hendes modstander er helt nede som nummer 1.547.

Der er også dansk deltagelse i hulspillet i herrernes turnering. Den spilles på Real Club de Golf Sevilla. August Thor Høst klarede sig med videre til 1/16-finalerne på yderste mandat med en score i +1. Runder i 71 og 74 slag førte til en mangedelt 26. plads.

Landsholdskollegaen Frederik Kjettrup havde ikke den bedste uge i Andalusien. Efter runder i 74 og 81 slag sluttede han på 96. pladsen, 10 slag fra kvalifikationskravet.

I første runde af hulspillet er Høst oppe mod Calos Roldos Perera, som blev nummer to i kvalifikationen men som er gansk uerfaren. Spanieren deltager i sin kun tredje turnering tællende til OWGR.

Klarer danskerne sig videre fra første runde, venter der ottendedelsfinaler i eftermiddag.

Damernes stilling 
Herrernes stilling

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer