Danske underdogs sprudler uden pres på skuldrene | Golf.dk
Martin Leth Simonsen er i fin form på Challenge Touren.

Foto: Jens Morten

Danske underdogs sprudler uden pres på skuldrene

24/05 - 2019 | Kasper Ørkild

Af weekendens deltagende danskere ved Made in Denmark er det kun Jeff Winther, der til dagligt er fast inventar på European Tour.

Til gengæld spiller Lasse Jensen, Morten Ørum Madsen, Mathias Gladbjerg og Martin Leth Simonsen på lavere rangerede tours.

Dermed er der utvivlsomt et par danske overraskelser for tilskuerne i weekendens bolde. En af dem er Martin Leth Simonsen, som på en delt 11. plads ligger som bedste dansker, mens profiler som Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen missede cuttet.

- Lucas og Thorbjørn kommer lige fra USA. Det er ikke til at komme direkte og spille. Der var fokus på mig i går (da han lavede hole-in-one, red.), men de har det jo hver gang, hvor de spiller turneringer. Så er det svært at få lavet det arbejde, som man gerne vil. Så jeg kan godt forstå, at de har en tung uge, når det også blæser, som det gør, siger Martin Leth Simonsen.

Alt imens har han haft en uges turneringspause, som er blevet tilbragt hjemme i Aalborg.

- Jeg har ikke været ude på banen gennem den uge, så jeg har fået slappet en del af og skiftet nogle bleer, siger han.

Martin Leth Simonsen klarer sig i øjeblikket godt på Challenge Tour og har tidligere på året klaret cuttet ved europatour-turneringen Magical Kenya Open. 

En anden af weekendens danskere har til gengæld kun klaret tre cuts ud af otte turneringer på Nordic League. Dermed er Mathias Gladbjerg på en delt 30. plads en af de større overraskelser.

Han mener, at hans daglige omstændigheder fjerner presset fra esbjergenserens skuldre.

- Jeg har kun følt et pres fra mig selv. Tilskuerne håber nok på, at jeg klarer cuttet, så de kan se en dansker mere i weekenden. Men jeg føler ikke, at de forventer noget stort fra mig, så de bliver glade, når jeg gør det fint, siger Mathias Gladbjerg.

Tilskuernes blik på én får også en anden betydning for Nordic League-spilleren end de etablerede danskere som Olesen og Bjerregaard.

- Jeg er måske mere imponeret af tilskuerne, mens de har prøvet det flere gange end mig. Nogle gange kan man slå et slag, man ikke synes er ret godt. Men så klapper folk og jubler. Så tænker man jo, at det kunne være værre, tilføjer han.

Mediernes og omgivelsernes forventninger er han altså glad for at være foruden. 

- Det er endnu sværere at  spille med pres på i sådan et vejr. Det er nok nemmere ikke at have noget pres på sine skuldre her. Der er ingen tvivl om, at de begge er bedre golfspillere end mig. De er et andet sted i deres karriere end mig, og de kan nogle ting, som jeg ikke kan, siger Mathias Gladbjerg. 

Han spillede også ved Made in Denmark tilbage i 2016, hvor han missede cuttet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer