Danske søstre i heftig hole-in-one kappestrid | Golf.dk
Lis Hartvig Holm fejrer karrierens andet hole-in-one. Hun lavede det på Ledreborg Palae Golf Clubs 17. hul for to år siden.

Foto: Privat

Danske søstre i heftig hole-in-one kappestrid

06/09 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Hvis nogen i din familie har lavet hole-in-one, så har du sikkert hørt historien 100 gange. Så prøv at forestille dig at være i familie med to søstre, der tilsammen laver et hole-in-one om året.

Det har søstrene Hartvig stort set præsteret. Fra marts 2011 til august 2017 har de lavet fem hole-in-ones på fire forskellige baner.

- Det er mig, der har lavet flest, og det har jeg det fint med. Det er trods alt mig, der er ældst, griner 60-årige Anette Hartvig Jensen, der har spillet golf siden 1999.

Hun var ellers blevet trumfet af sin lillesøster Lis Hartvig Holm, der førte 2-1 i hole-in-ones. Men så slog Anette til med et hole-in-one på Åbybro i september sidste år og et på Skanderborgs hul 4 den 2. august i år.

- Vi er bare stolte og glæder os på hinandens vegne, siger Lis Hartvig Holm.

De to søstre bor i hver sin ende af landet. Anette Hartvig Jensen bor i Aalborg og er medlem i Ørnehøj, hvor hun da også lavede sit første hole-in-one på hul 21 i marts 2011.

Lis Hartvig Holm bor i Roskilde og begik begge sine esser på hjemmebanen Ledreborg. På hul 2 i september 2011 og på hul 17 i juli 2015.

For begges vedkommende gælder, at det kun var ved deres seneste hole-in-one, at de rent faktisk så bolden gå i hul.

- Jeg følte mig faktisk lidt snydt, hvis jeg skal være helt ærlig, siger Lis Hartvig Holm om sit første hole-in-one på Ledreborgs hul 2.

- Da jeg rammer den, siger jeg; “det bliver det tætteste, jeg nogensinde kommer på et hole-in-one”, husker hun.

Imidlertid var alle i bolden enige om at have set bolden trille af green, så det var først efter nogen søgen bag green, at de fandt hendes bold i koppen.

Så gik det anderledes festligt for sig, da hun på en damedag for to år siden slog et drømmeslag og fik sin anden hole-in-one foran flere vidner.

Storesøster Anette så også først sin bold trille i i år på Skanderborgs hul 4. Hun var bange for at slå sin bold i vandet foran green. Derfor satte hun syv-køllen tilbage i bag’en og tog en fem-kølle i stedet for.

Slaget var perfekt og bolden var pink. Så sammen med sin moster og svigerinden kunne hun stå og se den trille mod hullet.

- Vi stod faktisk og sagde “whisky, whisky, whisky”, mens den trillede, siger Anette Hartvig Jensen.

Da hun efterfølgende gav sin søster Lis besked om sin tredje hole-in-one lød svaret, “shit, nu får jeg travlt”.

De to søstre har begge et handicap på lidt over 20. Mens Anette Hartvig Jensen har spillet siden 1999 er Lis Hartvig Holm først for alvor kommet i gang i 2009.

Men så er hun til gengæld også kommet i gang med nogle slag, som de fleste golfere vil misunde hende.

De to søstres hole-in-ones er faldet således:

26. marts 2011: Anette på Ørnehøjs hul 21 (banen har tre sløjfer á ni)

3. september 2011: Lis på Ledreborgs hul 2

1. juli 2015: Lis på Ledreborgs hul 17

18. maj 2016: Anette på Åbybros hul 3

2. august 2017: Anette på Skanderborgs hul 4

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer