Danske rekordmagere får interessant selskab i Dubai | Golf.dk
For ottende gng ud af otte mulige er Thorbjørn Olesen kvalificeret til DP World Tour Championship. Han har aldrig været bedre placeret på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Danske rekordmagere får interessant selskab i Dubai

14/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Før 2018 havde ingen dansk golfspiller prøvet at tjene to millioner euro i løbet af en enkelt sæson. I 2018 har både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard clearet den højde. 

Hver har de en sejr, Olesen et Ryder Cup minde og Bjerregaard flere top-10 placeringer end nogen anden på europatouren. De har spillet drømmesæsoner, og der er stadig en chance for at føje et nyt højdepunkt til samlingen.

Torsdag begynder DP World Tour Championship, sæsonfinalen for de 60 bedste på Race to Dubai, og de to danskere er ankommet til ørkenen rangeret som nummer seks og 11, begge bedre end nogensinde tidligere. 

Mens de begge er vindere kan kun to spillere vinde Race to Dubai samlet – Moliwood. Europatourens forsvarende nummer ét, Tommy Fleetwood, er mere end en million euro efter sin Ryder Cup-makker, Francesco Molinari, men tager englænderen den kæmpestore førstepræmie, kan han forsvare sin titel – forudsat at Molinari ikke slutter i top-5.

Spillerne sendes ud efter placering på ranglisten, og det giver nogle interessante konstellationer til første runde. ”Moliwood” får den sidste teetid på Earth Course klokken 09.40 dansk tid.

Olesen er i bold med Rory McIloy med start 20 minutter tidligere. Der kommer nok til at gå et stykke tid, før de to kommer til at spille sammen igen. På grund af ændringerne i europatourens turneringsplan, har McIlroy indtil videre kun planlagt at spille to tællende turneringer (udover majors og World Golf Championships). Holder den plan, vil han miste medlemskabet af europatouren.

Lucas Bjerregaard får selskab af Eddie Pepperell, som vender tilbage efter flere uger på langs med en rygskade. De to lægger fra land klokken 09.00.

I bolden lige inden går iltre Jon Rahm, den forsvarende mester,  ud sammen med mindst ligeså iltre Tyrrell Hatton. Forvent herligt raseri i metermål.

Søndag trak Lee Westwood sig sejrrigt ud af kampen om Nedbank Golf Challenge mod Sergio Garcia, og skæbnen vil det, at de to mødes igen i Dubai. Klokken 08.30 går de på banen.

Kort sagt er alle ingredienserne på plads til at skabe en stor afslutning på sæsonen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer