Dansk titelforsvar starter skidt | Golf.dk
Sebastian Friedrichsen i aktion i Japan, hvor der venter ham og de tre holdkammerater en stor opgave de næste dage.

Foto: PR

Dansk titelforsvar starter skidt

18/06 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Av, for en start.

Det er altid svært at forsvare et verdensmesterskab. Det bliver det også i denne uge, hvor fire danske landsholdsspillere er taget til Japan for at forsvare det uofficielle VM for drenge, Toyota Junior Golf World Cup.

En turnering, som Danmark vandt sidste år, og som kickstartede en sensationel amatørstime med et individuelt EM til Nicolai Højgaard og senere en VM-holdsejr.

Efter den første dags spil i Japan er Danmark dog 10 over par. Det rækker til en 14. plads ud af 15 deltagende nationer.

Kun Uganda er startet ringere end de danske drenge. Og lande som Colombia og Filippinerne giver Danmark baghjul.

Det er hver dag de tre bedste af fire scores, der tæller. Sebastian Friedrichsen og August Thor Høst var bedste danskere med runder i +3 på Chukyo Golf Club. Såvel Jamie Tofte Nielsen som Mikkel Schmitt var 4 over par for dagen.

Af de fire er det kun Sebastian Friedrichsen fra Asserbo Golf Club, der er med igen. Hans holdkammerater fra sidste års triumf, Nicolai Højgaard og Rasmus Højgaard, er blevet professionelle, mens Frederik Sejr er blevet seniorspiller.

Så en ny garde skal tage over, og de har rigeligt med terræn at æde sig ind på fra onsdag.

Lige nu har danskerne 19 slag op til altid stærke Spanien, der indtager 1. pladsen i 9 under par.

Spanien har allerede nu distanceret sig med fire slag til Sydafrika og Japan på 2. pladsen. I og med der er tre tællende scores hver dag, kan stillingen hurtigt forskyde sig.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer