Dansk spiller laver hole-in-one to gange på samme runde | Golf.dk
Søren Bendixen på 18. green på The Scandinavian efter en runde, hvis lige han aldrig kommer til at opleve.

Foto: Privat

Dansk spiller laver hole-in-one to gange på samme runde

25/04 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Søren Bendixen var indtil i fredags en golfer som alle os andre. Han havde spillet golf i 12 år uden nogensinde at lave en hole-in-one.

Men med et trylleslag - eller måske rettere to trylleslag - blev hele fortællingen om hans golfkarriere ændret.

Søren Bendixen er nemlig nu en af de ganske, ganske få, der har lavet hole-in-one to gange på samme runde.

Faktisk har han selv og hans medspiller på dagen regnet sig frem til, at sandsynligheden for at gøre det er én ud af 144 millioner. Ud fra kendt viden betyder det, at der er omtrent to om året på verdensplan, der oplever det. Groft sagt kan man altså sige, at det er dobbelt så nemt at vinde en major som at slå to holes-in-one på samme runde.

- Det var en meget speciel oplevelse, lyder det fra Søren Bendixen i noget, som man vist godt kan kalde en underdrivelse.

Den 59-årige mands bedrift fandt sted på The Scandinavians Old Course.

Første guldslag faldt på hul 5, som er 118 meter med vand i hele venstre side. Et udmærket slået 8-jern i side-modvind landede en meter fra hullet.

- Jeg så den forsvandt. Og jeg tog kikkerten og så efter den, men jeg kunne ikke få øje på den, fortæller Søren Bendixen, der har handicap 16,3.

Hans spillemakker og gode ven løb i forvejen og ganske rigtigt lå bolden i koppen.

Humøret i to-bolden fik en tak opad, men der var mere i vente.

På hul 12, som er 143 meter langt slog Søren Bendixen et slag, som han selv karakteriserer som helt perfekt.

- Jeg var fuldstændig vantro. Slaget havde nedslag 15 centimeter før hullet, og så forsvandt bolden.

Igen havde han kikkerten fremme og kunne ikke se bolden. Denne gang vidste han dog, at den ikke var trillet af green og måtte ligge i hullet.

- Det er et slag, jeg er 100 procent stolt af. Den første var meget heldig, og er en af dem, man af og til slår, som lige så godt kan trille ved siden af, siger Søren Bendixen.

Han fortæller, at hans makker næsten var lige så glad som ham selv og var smil fra øre til øre hele vejen ind.

- Vi fik klappet hinanden på skuldrene flere gange, siger Søren Bendixen.

Makkeren fik også fortalt historien videre til bolden foran dem. Så da Søren Bendixen slog ud på dagens sidste par 3-hul, hul 16, så stod bolden foran og så på: Tænk, hvis denne hole-in-one troldmand kunne gøre det igen.

Det blev ved to gange hole-in-one. Klubhuset var også blevet adviseret, og derfor stod en håndfuld medarbejdere fra The Scandinavian klar med klapsalver og to flasker cognac, da Søren Bendixen og hans makker kom ind.

- Da vi kom ind i restauranten åbnede vi en masse flasker champagne. Personale fik champagne, og det gjorde nogle af dem i restauranten og på terassen også, siger Søren Bendixen.

Her på redaktionen er vi kun bekendt med et enkelt eksempel i Danmark på, at det er sket før. Det var da Morten Trudslev fra Hjørring gjorde det på sin hjemmebane.

Søren Bendixen fortæller, at han prøvede at bevare fokus under hele runden på trods af det helt ekstraordinære, der var sket.

- Jeg havde det sådan, at jeg ville ikke komme med 24 point med to holes-in-one. Så jeg prøvede virkelig at koncentrere mig, og jeg kom ind med 37 point, siger han.

Husk at du kan følge med i de holes-in-one, der bliver begået i Danmark på vores virtuelle tavle, som er etableret i samarbejde med C More Golf.

 

User Comments:

 • Emil piergaard på Møn

  27/04 - 2018 | Kent Andersen

  Emil piergaard på Møn golfklub hul 5 og hul 11 da jeg læste hvor sjældent det forekommer på verdensplan,er det godt gået af en dreng på 13 år,synd det ikke er blevet registreret nogen steder.mvh Kent

 • 2 gange hole in one

  26/04 - 2018 | Jens Okholm

  Medlem af Ribe Golf Klub: Asta Wind, lavede den 05.10.2010 OGSÅ 2 gange hole in one på samme runde i Ribe

 • Esbjerg

  26/04 - 2018 | Mads Dam Jensen

  Irma Mathiesen har ligeledes lavet hole in one 2 gange på samme runde i Esbjerg Golfklub (Marbæk). Mener det var tilbage i 70'erne

 • 2 x hole in one af Peder Bach (fra Svendborg)

  26/04 - 2018 | Leif Pedersen

  https://golfonline.dk/forums/topic/Dette-m-vre-historie-D/

 • Der er flere fra samme skuffe

  26/04 - 2018 | Mads Drøschler

  Morten Tudslev fra Hjørring har også lavet 2 af de sjove eagles på samme runde.

 • 2 x hole in one

  26/04 - 2018 | Leif Sørensen

  Under en DGU Ranglisteturnering hos Trehøje Golfklub i 2001 lavede spilleren : Peder Bach hole in one på hul 17 i både 1. og 2. runde samme dag. Jeg kan ikke huske hvor Peder Bach kom fra.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer