Dansk klub ramt af jordskred | Golf.dk
Kalø Golf Club skal lægge nyt jord og så nyt græs ved sin 15. green.

Foto: Privat

Dansk klub ramt af jordskred

23/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Det kunne ligne en regnskade ved 15. green i Kalø Golf Club. Men det er det slet ikke.

De store sprækker i jorden skyldes, at et vandrør sprængte natten til den 16. oktober.

- Vandet er fosset ud af vandrøret, så jorden er blevet porøs og er skredet, forklarer Martin Riemenschneider, der er golfmanager i Kalø.

Han fortæller, at man ikke ved, hvorfor vandrøret er sprængt.

- Det kan selvfølgelig godt være, fordi jorden har flyttet sig og har skubbet til vandrøret, men jeg hælder måske mere til at tro, at det er røret, der er sprængt først, og så er jorden begyndt at skride, siger han.

Den pågældende vandledning lå omkring en meter under jorden. Den forårsagede skade skal repareres ved, at man fjerner jorden, anlægger nyt og sår græs forfra.

- Jeg regner med, at det vil koste 30.000 - 40.000 kroner at reparere. Der skal laves noget stabilisering af den skrænt, måske med nogle træpæle under jorden. Det har vi nogle folk til at kigge på, siger Martin Riemenschneider.

Hul 15 er i øvrigt stadigvæk spilbart, idet greenen er helt intakt. Men der er forståeligt nok blå pæle omkring jordskredsområdet.

Martin Riemenschneider medgiver, at det er en baneskade af de sjældne, som Kalø Golf Club har oplevet. Ikke desto mindre havde man en lignende skade med et sprængt vandrør ved 15. hul for en del år tilbage.

 

User Comments:

  • Det ligner blå pæle

    23/10 - 2019 | Claus Kongsted

    Det ligner blå pæle

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer