Dansk håb om Solheim Cup svinder | Golf.dk
Anna Nordqvist udgør en trussel mod de danske chancer for deltagelse i Solheim Cup.

Foto: LET

Dansk håb om Solheim Cup svinder

20/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Skal der danskere med til Solheim Cup skal det ske via LET Points List eller wild cards, men chancerne blev ikke ligefrem forøget under første runde af Estrella Damm Mediterranean Ladies Open. Ikke alene havde danskerne en svær dag, nogle af de direkte konkurrenter er blandt kun 25 spillere under par på Club de Golf Terramar.

Ved afslutningen på første runde ligger Nicole Broch Larsen på 69. pladsen i +3. Emily Pedersen er nummer 92 i +5. De har begge chancer for at klare cuttet, som ligger til at falde i +2.

Det er værd at holde nøje øje med kvalifikationen, for to af sommerens planlagte turneringer på LET er i fare for at blive aflyst, og sker det, er ugens turnering lige syd for Barcelona den fjerdesidste, inden holdet udtages.

LET Solheim Cup Points 
1 Georgia Hall 107,25
2 Suzann Pettersen 77
3 Melissa Reid 76,25
4 Charley Hull 74,25

5 Florentyna Parker 63,50
6 Emily Pedersen 63,25
7 Anna Nordqvist 60
8 Nanna Koerstz Madsen 52,50

41 Nicole Broch Larsen 10,25 

Det er selvfølgelig ikke nok at klare cuttet. For at få point, og derved komme tættere på de fire kvalifikationpladser, skal man slutte i top-10. Hvor mange point de forskellige placeringer giver er en gåde for de fleste, men holder Anna Nordqvist fast i førstepladsen, vil hun uden tvivl rykke frem i top-4.

For Nordqvist er det ikke afgørende. Kvalificerer hun sig ikke via den europæiske rangliste, gør hun det gennem verdensranglisten, da hun som nummer 10 er bedste europæer. Men skulle hun kvalificere sig via begge lister, kommer hun officielt på holdet via European Points List, og det betyder at den femtebedste europæer på verdensranglisten er inde i varmen.

Også andre spillere truer med at distancere danskerne i kapløbet mod en plads på Annika Sörenstams hold. Florentyna Parker lagde sig på en delt andenplads med en runde i -4 torsdag. 

Melissa Reid og Georgia Hall fik begge et fornuftigt udgangspunkt for at spille med om topplaceringerne med runder i henholdsvis -1 og par. 

Sörenstam forlader Barcelona fredag, så anden runde vil være et velvalgt tidspunkt for Pedersen og Broch Larsen at finde deres bedste spil frem for at imponere kaptajnen.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer