Dansk golfklub indsætter påfugle som bæredygtige vagthunde | Golf.dk
GEO-medarbejder Sanne Prehn (tv) og bæredygtighedschef Melanie Arendorf med en af Hørsholms fire nye bæredygtige vagthunde

Foto: Hørsholm Golf

Dansk golfklub indsætter påfugle som bæredygtige vagthunde

05/09 - 2019 | Henrik Søe

Som en af Danmarks to GEO-certificerede golfbaner har Hørsholm Golf gennem de sidste år lanceret en lang række initiativer til fordel for miljø og dyreliv på banen. Og nu har det nordsjællandske golfcenter taget endnu et skridt i retning mod en grøn og bæredygtig fremtid. 

Golfcentret har nemlig anskaffet sig fire indiske påfugle, som nu holder til i den ene ende af driving range. Ideen er, at fuglene skal fungere som vagthunde - i mere end én forstand. 

- Tanken er først og fremmest, at de skal minde gæster og medlemmer om, at vi skal holde fast i den bæredygtige tankegang, fortsætte med at udvikle bæredygtige ideer - og hjælpe os med at huske på, at der også er en dag i morgen, siger Anders Kamp Mortensen, der er Course Manager i Hørsholm Golf.

Påfuglene er selvforsynende og bæredygtige i hele golfsæsonen, da de lever af frø, insekter og snegle på området - og på den måde er en naturlig del af fødekæden. 

Samtidig har påfuglene også en anden egenskab, som kan vise sig at være til hjælp. Golfbanen i Hørsholm ligger på et stort område, og uden for den normale åbningstid kommer der ganske ofte både ubudne gæster og gratister på besøg. 

- Påfuglene har det med at skræppe op, hvis de bliver forstyrret en sen nat eller tidlig morgentime, og det kan måske skræmme de mennesker væk, som ikke har noget at gøre her, siger Melanie Arendorf, der er Miljø-, community og bæredygtighedschef i Hørsholm Golf. 

Hørsholms nye flotte, fjerede venner, hvoraf de to kommer fra Tivoli og de to fra en skovbørnehave, har dog også et helt tredje formål.  

- Påfuglene får os forhåbentlig til at skille os ud fra de øvrige golfklubber, men det vigtigste er, at de skal minde os om bæredygtigheden - og det er også den historie, vi har i sinde at fortælle, når folk spørger ind til fuglene, siger Anders Kamp Mortensen. 

Fire båse i den ene ende af driving range er blevet inddraget til en voliére, hvor fuglene skal opholde sig lidt endnu. Når påfuglene har akklimatiseret sig og forhåbentlig trives, er det planen, at de om cirka fem uger sættes fri og kan bevæge sig rundt på området. Til glæde for både naturen, gæster og medlemmer. 

- Vi har stort set kun fået positive tilkendegivelser fra medlemmerne. Der har kun været en enkelt, som har udtrykt bekymring for, om fuglene kunne risikere at blive ramt, men vi har så mange andre dyr gående, og problemet er aldrig opstået. Og fuglene er så vant til mennesker, at de ikke kan finde på at angribe, lyder den beroligende melding fra  Anders Kamp Mortensen.  

Det er golfbanens GEO-medarbejder Sanne Prehn, der får det primære ansvar for påfuglene, som altså langt fra er de eneste dyr, der kan opleves på banen i Hørsholm. I forvejen findes der blandt andet 13 pindsvin, tre køer, 10 får, tårnfalke, frøer, harer, musvåger, salamandere, gæs, svaler, musvåger, fasaner og bier.

Hørsholm Golf vandt tidligere i år Golfsportens Natur- og Miljøpris og var den første danske golfbane, der blev certificeret bi-venlig. Historien om de bivenlige danske golfklubber kan du læse mere om her.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer