Dansk Golf fylder 75 år | Golf.dk
Dansk Golf - eller "Golf" - som det hed i mange år, udkom for første gang i februar 1943. 75 års blade vidner om en enorm udvikling i golfsporten i Danmark.

Foto: Dansk Golf Union

Dansk Golf fylder 75 år

04/02 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

I år er det 54 år siden, at Dansk Golf kunne skrive, at nu var der et golfboom i gang. Femten nye, danske baner var kommet til på ti år.

Det var store sager, men trods alt kun en mindre krusning på overfladen, når man ser på golfens samlede udvikling i Danmark over de seneste 75 år.

I denne måned er det netop 75 år siden, at Dansk Golf udkom for første gang. Allerførst under navnet “Golf”. Det var først i 1999, at bladet ændrede navn til “Dansk Golf”.

På det tidspunkt havde Thomas Bjørn allerede vundet tre gange på europatouren og spillet Ryder Cup. Danmark havde opdaget sit potentiale på den internationale scene, og det har formentlig været med stolthed, man kunne tilføje ordet “Dansk” til magasinets navn.

Stoltheden ved bladet og vores sport har altid været der. At de fem stiftere med en garantikapital på bare 1.000 kroner turde kaste sig ud i lanceringen af et blad midt under besættelsen er bemærkelsesværdigt.

Det lykkedes dem at overtale den golfglade Dronning Alexandrine til at pryde forsiden, og den allerførste artikel var skrevet af Frederik Hegel, der havde vundet 11 danmarksmesterskaber og blev betragtet som landets store spiller.

Men de fine navne til trods, var der i bladets målgruppe færre end 1200 golfspillere fordelt på ni klubber. Vi er siden dengang blevet 125 gange flere golfspillere. Antallet af baner er vokset med en faktor på 21.

Og selvom vi havde kronprins Frederik på en af vores forsider så sent som i 2016, så er det for længst blevet andre tider siden Dronning Alexandrine og Frederik Hegels tid (Hegel var højt på strå i det Københavnske erhvervsliv, Ridder af Dannebrog og direktør for Gyldendal, som hans bedstefar havde stiftet).

Nu har de fleste potentielt adgang til et liv som golfspiller. Golf er Danmarks tredjestørste sport, og fascinationen ved spillet dyrkes af et enormt fællesskab.

At bladet i dag er fuldt professionelt lavet og lever i tæt samspil med sin digitale broder Golf.dk er en selvfølge.

Men i mange år var det udelukkende på frivillig kraft, at bladet eksisterede. Man levede af meddelelser, som klubberne sendte ind.

Faktisk gik der omkring 30 år fra første årgang til man havde et professionelt setup omkring bladet. Med det fulgte et kvalitetsløft. Bedre instruktionsstof, journalistisk gennemarbejdede artikler og med tiden også reportager fra store, internationale turneringer.

Det var også i 1970, at man gik over til at husstandsomdele bladet til medlemmer af danske golfklubber. Det betød en stigning fra 800 til 4.000 i oplag. Modellen har vist sig at være langtidsholdbar.

Dansk Golf leveres stadig ud til husstandene (omend der har været en pause, hvor bladene på grund af en portostigning blev leveret til klubberne). Internettets store vækst har naturligt betydet, at bladet nu er et medie for det tidsløse og perspektiverende, mens dag-til-dag nyhedsstrømmen er noget, vi dækker på Golf.dk.

I Dansk Golf sætter vi en ære i at være dem, der har instruktionsstof med de bedste danske spillere. Dem, der går et spadestik dybere for at forstå og beskrive, hvad der sker ude i de danske klubber. Dem, der går allertættest på vores egne stjernespillere.

Den rejse, som magasinet har været på, er flettet ind i den imponerende rejse, som vores sport har været på siden anden verdenskrig.

Som noget ganske unikt for forbundsejede, hustandsomdelte magasiner er Dansk Golf en overskudsforretning, som hvert år leverer penge til Dansk Golf Union og dermed udviklingen af golf i Danmark.

Vi glæder os til også at give jer Danmarks bedste golfblad i 2018. Årets første nummer udkommer i næste måned.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer