Dansk firkløver holder kursen mod europatouren | Golf.dk
Joachim B. Hansen kan se frem til den helt store finale for en plads på europatouren

Foto: Getty Images

Dansk firkløver holder kursen mod europatouren

14/11 - 2017 | Martin Rahbech

Der er tryk på følelserne, når der på Lumine Golf Club kæmpes for en plads på europatouren for 157 spillere, der klarede sig frem til Final Stage til European Tour.

For danskerne var det gode følelse, der satte præget på tirsdagens fjerde runde.

Joachim B. Hansen sikrede sig med en birdie på 17. hul på Hills Course en runde i -3 og med en total i -2 rykkede han frem til den delte 67. plads, der var sidste plads, der gav adgang til de to finaledage.

Jeppe Huldahl var også under pres for at klare sig videre, men en runde i +1 sikrede ham en 59. plads i samlet -3.

Jeff Winther har holdt sig godt fremme hele vejen på Q-School, men tirsdag spillede han for anden runde i træk i par og faldt tilbage til 11. pladsen i samlet -9.

Anders Hansen spillede tirsdag flot frem i feltet fra 34. pladsen til 15. pladsen efter en fjerde runde i 67 slag (-4). 

Spillerne, der klarede cuttet er sikrede et kategori 9 på Challenge Touren, hvis det ikke blive til top 25 og en billet til europatouren.

Men for danskerne, der missede cuttet er det fine udsigter for 2018-sæsonen og flere turneringer en den kategori 15, der bliver givet til alle deltagere ved Final Stage.

Morten Ørum Madsen blev nummer 132 på Q-School, men han sluttede den ordinære sæson som nummer 42 på Road to Oman, så han er sikret en kategori 8 på Challenge Touren, hvilket er lig med en fuld kategori. 

Frederik Dreier sluttede med et brag på Q-School med en 66’er hvilket var den bedste danske score i hele ugen. Det sendte ham frem til 103. pladsen i +2, men det var fire slag fra finalen.

Dreier, der er ny som professinel, kan dog se frem til mange professionelle turneringer i Skandinavien. Han spillede tidligere på efteråret Nordic League Q-School og blev nummer 19, hvilket giver en kategori 8 og fuld spilleret på Nordic Golf League.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer