Dansk finaleplads sikret | Golf.dk
Det danske drengelandshold er klar til EM-finale mod Spanien.

Foto: Dansk Golf Union

Dansk finaleplads sikret

14/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Bronzemedaljerne fra sidste års EM står til at blive opgraderet. Danmarks drengelandshold er i finalen efter en sejr på 4-3 over Sverige.

La Manga er vært for turneringen, hvor den skandinaviske semifinale var lige efter morgenens foursomes. Derfor skulle finalebilletten afgøres mand mod mand, og der viste de danske talenter sig stærkest. 

Halvvejs gennem runden var to af de fem singles all square, to blev ført af danskerne, og i den sidste havde Sverige et klart overtag.

Senere kom Oliver Jørgensen i første bold 2 ned efter 15 huller, og selvom Danmark stadig lå til sejr, afhang det på det tidspunkt af Rasmus Højgaards spinkle føring 1 up.

Krstoffer Max havde ingen problemer på vej mod en overlegen sejr på 5&3, og Frederick Sejr levede op til sit efternavn med cifrene 2&1.

Rasmus Neergaard-Petersen tabte stort i sidste single, og da Rasmus Højgaard mistede grebet om sin match og tabte på hul 18., blev al fokus rettet mod Oliver Jørgensen. Presset kunne ikke blive meget større for ved stillingen 3-3 hang gulddrømmene pludselig alene på spilleren fra Silkeborg-Ry. 

Jørgensen fik indhentet det tabte for at bringe matchen ud på 19. hul, og der slog danskeren til.

4-3 blev det samlede resultat, og dermed får de seks talenter på det danske drengelandshold lørdag mulighed for at hente det tredje sæt guldmedaljer til Danmark ved EM for drenge, det første siden 2009.

I finalen venter de spanske værter, som slog Italien ud i den anden semifinale.  

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer