Dansk duo strålede i Rahms soloshow | Golf.dk
Jeff Winther forsøger at holde humøret oppe.

Foto: Getty Images

Dansk duo strålede i Rahms soloshow

06/10 - 2019 | Henrik Søe

Spænding om sejren i Open de Espana var der aldrig tale om. Den satte Jon Rahm sig noget så eftertrykkeligt på. Til gengæld var der med danske øjne to rigtig gode grunde til at glæde sig over turneringen i Madrid, idet Joachim B. Hansen og Jeff Winther delte fjerdepadsen. 

Mens Jon Rahm var i en klasse for sig, var der derimod kamp om andenpladsen. Og den var finalefeltets to danskere begge involveret i. Efter en superstart med fire birdies på de første otte huller strøg Joachim B. Hansen strøg hurtigt mod toppen, og der blev han. En lidt kølig putter kostede Hansen nogle birdies på vejen hjem, men runden i 66 slag (-5) var nok til at sikre ham årets hidtil bedste placering - og ikke mindst en sikring af europatour-kortet til næste sæson. 

- Det kunne ikke være bedre. Det var lige, hvad jeg kom efter. Det var lidt ærgerligt, at putteren gik kold på de sidste ni huller, for jeg havde simpelthen så mange chancer. Men en dejlig bogeyfri runde. Det er noget af det mest stabile, jeg har spillet hele sæsonen, sagde Joachim B. Hansen til Viasat Golf - og glædede sig også over Brøndbys derbysejr over FC København i Superligaen. 

Efter lørdagens tredje runde lovede Jeff Winther en lav finalerunde, og han holdt i den grad ord. Den 31-årige dansker leverede simpelthen dagens bedste runde - og en tangering af ugens laveste på Club de Campo. En bogeyfri runde med seks birdies og en eagle kunne omskrives til 63 slag -8).

- Det hele spillede i dag, og jeg har spillet stabilt hele ugen. Der har ikke været mange missede fairways, og både mine jern og min putter har været gode, sagde Jeff Winther til Viasat Golf, inden han hastede i lufthavnen for at nå et fly hjem. 

Jeff Winther tog et hop frem til nummer 78 på Race to Dubai, og han håber nu på at komme ind i næste uges Rolex Trophy-turnering i Italien og derfra forhåbentlig avancere så meget på Race to Dubai, at han kan være med i europatourens sæsonfinale, der indledes i Tyrkiet.

For både Winther og Hansen var resultatet i Madrid årets bedste på europatouren. Begge danskere havde før denne uge haft en enkelt top 10-placering i sæsonen, og for Joachim B. Hansen betyder ugens præstation i Spanien et avancement til 89. pladsen på Race to Dubai. 

Ny duks på Race to Dubai er Jon Rahm, der gik ind til søndagens finalerunde med et forspring på fem slag, og dem var han aldrig i fare for at sætte over styr. Med en eagle på 4. hul lagde Rahm endnu mere luft til de nærmeste forfølgere, og herfra blev turen ind mod præmieceremonien ren paradekørsel for den forsvarende mester. Den 24-årige spanier vandt til slut med fem slag - og han blev dermed den første til at vinde Open de Espana to år i træk. 

John Rahm var ikke den eneste spanier, der gav hjemmepublikummet noget for pengene. Der var spansk på de tre første pladser - og hele fem spaniere i top 10.  

Link til slutstillingen i Open de Espana

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer