Dansk Challenge Tour-turnering bidrager til fødekæden | Golf.dk
Rasmus Højgaard (tv.) ligger i toppen på Challenge Tour-ranglisten, mens John Axelsen er en af tre amatører, som klarede cuttet ved Made in Denmark Challenge.

Foto: Brian Rasmussen

Dansk Challenge Tour-turnering bidrager til fødekæden

09/08 - 2019 | Kasper Ørkild

Ved ugens Challenge Tour-turnering i Ry stillede 19 danskere til start. Heraf er otte videre til de sidste to runder af Made in Denmark Challenge på dansk jord. 

Niveauet i gruppen af danske spillere får store roser af promotor Flemming Astrup.

- Vi har før haft flere med. Men niveauet er nok det bedste, som vi har set. Det er en god blanding af erfarne spillere og amatører, som deltager. Det er fedt, at talentmassen er der. Det er blandt andet derfor, at vi giver os i kast med den her turnering, siger han.

Selvom den danske turnering på Challenge Tour er på noget mindre skala end European Tour-turneringen Made in Denmark, så betyder den alligevel en del for hele fødekæden bag de bedste danskere i golfverden.

- Den er altafgørende. Hvis vi vil udvikle hovedturneringen på lang sigt, så skal vi også have gang i det her også.

- Dansk golf er et godt sted nu. Vi har ikke så mange europatourspillere som for en fem-seks år siden. Men det var også mange, at vi havde ni dengang. Kan vi få syv-otte stykker fast, så er det fint. Kan vi have 10 eller 12 stykker hernede, så synes jeg, at kassen passer, siger Flemming Astrup.

Da danskerne fyldte mest på European Tour, var der til gengæld få på Challenge Tour. Den tendens er nærmest omvendt nu, hvor en lang række danskere har større eller mindre kort til kontinentets næstbedste tour eller spiller med i toppen af ranglisten.

- Pyramiden var lidt omvendt før. Det var svært at klage over, men skulle vi holde på ni danske European Tour-spillere, så havde vi også brug for en større gruppe på Challenge Tour, lyder det fra Astrup.

Landstræner Thomas Kiel Larsson ser også Challenge Tour som et vigtigt udgangspunkt for fremtiden i dansk professionel golf.

-  Vores mål i år har været at få fyldt Challenge Tour op med nye proer for at få en fødekæde op til European Tour. Nu har vi i mange år haft mange europatourspillere, men vi har ikke haft fødekæden op til dem. Nu har vi flere spillere, der har mulighed for at få et ordentligt kort til Challenge Tour og muligheder for at hoppe videre til European Tour, siger han.

I skrivende stund er Rasmus Højgaard, Martin Leth Simonsen, Benjamin Poke og Mark Haastrup i top-45 på Challenge Tours pengeliste. 

Derudover ligger Nicolaj Højgaard inden for top-70, som giver muligheder på Challenge Tour i næste sæson.

Derudover viser flere talenter sig frem til turneringen i Danmark. Amatører som Anders Emil Ejlersen, August Høst og John Axelsen har klaret cuttet og spiller med de kommende dage.

- Vi har en rigtig god generation og har haft det i et stykke tid. Det er som om, at de har stor tro og vilje på, at de nok skal komme et sted hen. De følges ad og tror på, at de kan, hvis den anden kan, siger Thomas Kiel Larsson.

For Dansk Golf Union er Team Made in Denmark også en stor del af ambitionen om at sende danskere ind på Challenge Tour. Herigennem henter Flemming Astrup invitationer ind til danskerne, så de kan få chancen på touren.

- Når vi har det gode samarbejde med Flemming, så har vi nogle unge spillere, der får nogle startpakker. I år har Rasmus Højgaard grebet chancen, og det ligner et sikkert kort til Challenge Tour næste år. Det er guld værd. Alternativet for de unge spillere er at finde en manager med det samme, lyder det fra Larsson.

Dansk Golf Union har landstrænere på plads ved Made in Denmark Challenge i Ry, hvor de assisterer landsholdsspillerne før og efter runderne. 

Se hele stillingen her. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,545,289
 • Unique Visitor:191,465
 • Registered Users:170,179
 • Unregistered Users:31,611
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,571
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:6,487
  • This week:97,826
  • This month:445,798
  • This year:3,546,077

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk