Dansk andenplads på Nordic League | Golf.dk
Nicolai Kristensen tog et stort skridt i retning mod Challenge Touren denne uge i Sverige.

Foto: ECCO Tour

Dansk andenplads på Nordic League

17/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sent i april vandt Nicolai Kristensen Master of The Monster i Tyskland, og i månederne frem mod denne uges Åhus KGK Pro-Am hentede han en håndfuld top-10 placeringer. Resultaterne havde bragt danskeren frem på syvendepladsen på Nordic League, og på Kristianstads Golfklubb i Åhus ventede der et nyt højdepunkt i sæsonen.

Kristensen gik ind til finalerunden på en delt syvendeplads med Morten Ørum Madsen og Niklas Nørgaard Møller, og selvom han fik en skidt start lørdag, var det Kristensen, som kom fra turneringen med det bedste resultat.

Arbejdsdagen blev indledt med tre bogeys i træk, men Kristensen kæmpede sig tilbage og spillede de sidste 11 huller i -5. Det gav en score i 68 slag og en total i -3, hvilket rakte til en delt andenplads.

Der var fem slag op til vinderen Jesper Kennegård, men ikke desto mindre er andenpladsen mere værdifuld - målt på point til Nordic League - end sejren tidligere i år.

En syvendeplads på ranglisten blev vekslet til fjerdepladsen, og dermed ligger Kristensen nu til oprykning til challengetouren.

Nørgaard Møller startede turneringen som nummer to på Nordic League, og der ligger han stadig efter en finalerunde i par, en samlet score i -1 og en delt femteplads. 

I 17 turneringer har han ikke misset et cut, han er kun én gang sluttet uden for top-25, 13 gange er han sluttet i top-15, og i løbet af sine seneste 11 turneringer er han kun to gange placeret dårligere end en sjetteplads. 

Mens Kristensen og Nørgaard Møller klatrede opad i stillingen, gik det den modsatte vej for Morten Ørum Madsen. 75 slag sendte silkeborgenseren ned til 20. pladsen i +4. Det til trods holder han fast i niendepladsen på Nordic League.

Under finalerunden blev Ørum Madsen overhalet af Oliver Percy-Smith og Victor Østerby, som sluttede på 16. pladsen i +3.

Fire øvrige danskere fik penge med fra turneringen.

Link til resultatet  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer