Dansk amatør i top-10 på Nordic League | Golf.dk
Victor Sidal Svendsen er bedste dansker i Finland inden lørdagens finalerunde.

Foto: ECCO Tour

Dansk amatør i top-10 på Nordic League

30/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Amatøren Victor Sidal Svendsen har allerede hentet ét top-10 resultat på Nordic League i 2019, og nu er han måske på vej mod et nyt. I hvert fald er Asserbo-spilleren eneste dansker blandt de 10 bedste inden finalerunden ved Timberwise Finnish Open på Alastaro Golf.

For anden dag i træk klarede Sidal Svendsen sig rundt i 70 slag, og med en samlet score i -4 har han del i 10. pladsen. 

Inden for de seneste par år har både Oscar Ambrosius, Nicolai Højgaard og Morten Toft Hansen vundet på Nordic League som amatører, og det kan ikke udelukkes, at Sidal Svendsen kan gøre dem kunststykket efter. Han er kun fire slag fra den førende nordmand Jarand Ekeland Arnøy, som tager et forspring på to slag med til de afgørende 18 huller.

Mathias Gladbjerg har også chancer for at komme fra Finland med et topresultat. Han lavede fire birdies i træk under sin runde i 69 slag, som bragte ham frem til 13. pladsen i -3.

Det er et slag foran Oliver Suhr (71) og nummer fem på Nordic League, Nicolai Kristensen (73), på 19. pladsen.

Det krævede en score i +2 at klare cuttet, og det formåede ni danskere at gøre, blandt dem sæsonens helt store lyspunkt Niklas Nørgaard Møller. En anden runde i par betød, at han netop sneg sig med til tredje runde i +2, og dermed har Nørgaard Møller stadig klaret hvert eneste cut i sine 19 turneringer.

Som nummer to på Nordic League har han kun 356 euro op til førstepladsen, og det hul får han altså mulighed for at lukke lørdag. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer