Danmarksmestrene skal findes i Furesø | Golf.dk
Jacob Jørgensen vandt DM Slagspil i Struer i 2015, og han er med i kampen igen i år

Danmarksmestrene skal findes i Furesø

18/08 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Furesøs herrer er forsvarende Danmarksmestre for hold, men det lykkedes ikke at kvalificere sig til finalespillet i Santander Divisionen i 2016. Til gengæld vandt Frederik Dreier DM i hulspil tidligere på sommeren, og denne weekend har klub nummer 44 gode chancer for at få sin første slagspilsmester siden 2007, hvor Andreas Hartø vandt guld.

Furesø har syv herrer repræsenteret i det 72 mand store felt, og de nyder hjemmebanefordel på den redesignede bane. Dreier går efter dobbelt guld, inden turen igen går mod det vestlige Texas, og et andet godt bud på en medalje til værtsklubben er Rasmus Neergaard-Petersen fra det bronzevindende drengelandshold.

Der bliver hård kamp om metallet, for feltet tæller den absolutte top i dansk amatørgolf. John Axelsen fra Sorø, Peter Launer Bæk fra Odense Eventyr, Marcus Helligkilde fra Smørum og Alexander Frances fra Møn er de fire bedst placerede danskere på amatørernes verdensrangliste, og de håber alle på stå med den laveste score efter 54 huller. 

Der vil blive kæmpet og slidt over hvert eneste slag, for Danmarksmesterskabet har enorm betydning. Anders Hansen, Thomas Bjørn, Jeppe Huldahl og Morten Ørum Madsen er blandt de tidligere vindere, og de fire skulle senere komme til at vinde turneringer på europatouren.

Blandt damerne er det endnu tydeligere, hvor kort vejen kan være fra et Danmarksmesterskab til succes på den internationale scene. I 2012 sejrede Nicole Broch Larsen, og året efter gjorde Nanna Koerstz Madsen sig fortjent til guldet. Få år senere bider de to i denne uge skeer med verdenstoppen i kampen om olympiske medaljer.

Puk Lyng Thomsen forsvarer titlen og er som bedste dansker på verdensranglisten favorit til at gentage bedriften, men det skal ikke blive nemt at gantage bedriften. 12 af de 24 deltagere har et handicap på den anden side af nul, så der bliver uden tvivl leveret golf på højt plan i weekenden. Furesø har to spillere til start, hvor det største håb om medalje knytter sig til Cecilie Nielsen, som for nyligt var med i toppen mod nogle af Europas bedste juniorer i ANNIKA Invitational.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer